Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 1,8 kg pga næringsbregningen. Prøv deg frem. Oppskriften inneholder
363 Kalorier,
50 g Karbo,
5 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lefser fra Malangen er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 5 lesere
Lesere:
9798 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lefser fra Malangen med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 363.20 | 21 606.77 | 900.28 | Kcal |
Protein | 5.37 | 319.46 | 13.31 | gram |
Karbohydrat | 50.29 | 2 991.75 | 124.66 | gram |
Kostfiber | 1.70 | 101.13 | 4.21 | gram |
Fett | 15.24 | 906.63 | 37.78 | gram |
Mettet fett | 9.45 | 562.18 | 23.42 | gram |
Salt | 0.28 | 16.80 | 0.70 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.25 | Kr 193.34 | Kr 8.06 | .- |
Hele oppskriften veier | 5 949 totalt | 5 949 pr porsj | 248 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 55,38 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
lefser
Bland sammen kulturmelk, rømme, sukker, potetmel, bakepulver og hornsalt. Rør inn hvetemel til deigen er tykk nok til å kjevles ut.
La deigen hvile ca. 1 time. Del den så i to leiver som hver deles i 12 biter.
Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Stek leivene på takke på denne ene siden. Den som lå sist vendt mot bakebordet. Legg de stekte leivene til avkjøling oppå hverandre med et lett press og bakeklede over.Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og kanel og rør til en jevn masse.
Ved servering:
Vri en klut opp i varmt vann og bløt lefseleivene. Legg lefsene med stekesiden mot hverandre og legg dem om en gang slik at de ikke setter seg sammen.
Smør på fyllet og brett lefsene først rundt kanten så til lefser. Klipp dem i passe biter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2543)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.