Lefser fra Malangen



Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 1,8 kg pga næringsbregningen. Prøv deg frem.

Oppskriften inneholder 363 Kalorier, 50 g Karbo, 5 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lefser fra Malangen er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 5 lesere
Lesere: 9798 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1literkulturmelk
1begerseterrømme
3sssukker
0,5kgpotetmel
8tshornsalt
2tsbakepulver
Ca 1,8kgHvetemel

Lefsefyll:

750grmeierismør
1kgsukker
500grbrunost ( G35) eller Kvit Geitost
2sskanel




Kalorier og næringsinnhold i Lefser fra Malangen med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier363.2021 606.77900.28Kcal
Protein5.37319.4613.31gram
Karbohydrat50.292 991.75124.66gram
Kostfiber1.70101.134.21gram
Fett15.24906.6337.78gram
Mettet fett9.45562.1823.42gram
Salt0.2816.800.70gram
Pris på oppskriftenKr 3.25Kr 193.34Kr 8.06.-
Hele oppskriften veier5 949 totalt5 949 pr porsj248 pr stk gram
Energiprosent fra karbo55,38 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 lefser

Bland sammen kulturmelk, rømme, sukker, potetmel, bakepulver og hornsalt. Rør inn hvetemel til deigen er tykk nok til å kjevles ut.
La deigen hvile ca. 1 time. Del den så i to leiver som hver deles i 12 biter.
Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Stek leivene på takke på denne ene siden. Den som lå sist vendt mot bakebordet. Legg de stekte leivene til avkjøling oppå hverandre med et lett press og bakeklede over.Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og kanel og rør til en jevn masse.

Ved servering:
Vri en klut opp i varmt vann og bløt lefseleivene. Legg lefsene med stekesiden mot hverandre og legg dem om en gang slik at de ikke setter seg sammen.
Smør på fyllet og brett lefsene først rundt kanten så til lefser. Klipp dem i passe biter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2543)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.