Kjøttkraft (helst det øverste laget/det feteste) øses i en suppetallerken, så legges det flatbrød oppå, før en har på mer kraft og flatbrød igjen. Dette ligger så lenge at flatbrødet blir oppbløtt.
Tradisjonelt ble det lagt brunost på toppen. Det hendte også det ble strødd sukker oppå brunosten.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
"Når det ble kokt saltkjøtt, ble krafta brukt til denne retten. Den kunne bli brukt som en forrett, eller som et mellommåltid. Ofte var det arbeidsfolket på gårdene som fikk dette. Det var kraftig kost som ble servert. Barna likte denne retten best med sukker på toppen."
Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik på fotografiet
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 2865)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Norge Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2017-12-13
Oppdatert dato:2022-02-28