Fotograf:
Magnus Thor Magnusson
Hjortestek med fløtesaus inneholder
92 Kalorier,
2 g Karbo,
10 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Hjortestek med fløtesaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortestek med fløtesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 16 lesere
Lesere:
42791 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortestek med fløtesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 92.32 | 426.18 | Kcal |
Protein | 10.20 | 47.09 | gram |
Karbohydrat | 2.15 | 9.93 | gram |
Kostfiber | 0.31 | 1.43 | gram |
Fett | 4.70 | 21.70 | gram |
Mettet fett | 2.73 | 12.60 | gram |
Salt | 0.69 | 3.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.65 | Kr 49.16 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 308 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gni steken med salt og pepper. Varm margarinen, brun steken rundt det hele. Legg i gulrot i skiver, løkbåter, persille og laurbærblad. Spe med buljongen og melken. Stikk inn et steketermometer. Spissen i den tykkeste delen av kjøttet, må ikke støte mot ben. Legg lokket på og etterstek ved svak varme ca. 1 ½ time. Når termometeret viser 77 grader, er kjøttet svakt rosafarget, gjennomstekt ved 82 grader.
Ta opp steken, hold den varm i aluminiumsfolie. Sil sjyen og tilsett rømmen. Gni grønnsakene gjennom sikt ned i sjyen. Jevn med hvetemel utrørt i litt vann. La sausen koke ca. 5 minutter.
Smak til med reven geitost, solbærgelè eller solbærsaft, salt og pepper. Skjær steken opp.
Server den med råstekte poteter, solbærgelè, saus og kokte poteter til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2613)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift