Hjortestek med fløtesaus



Hjortestek med fløtesaus oppskrift.
Fotograf: Magnus Thor Magnusson
Hjortestek med fløtesaus inneholder 92 Kalorier, 2 g Karbo, 10 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Hjortestek med fløtesaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjortestek med fløtesaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 16 lesere
Lesere: 42791 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
1kghalvtinet, benfri stek
1stkgulrot
1stkløk
1kvist(er)persille
1stklaurbærblad
3dlbuljong
2dlmelk
2ssMargarin
2krmnykvernet pepper
1tssalt

Til saus :

3dlsjy
2dlrømme
Ca 1,75sshvetemel
1ssreven geitost
2tssolbærsyltetøy eller saft
salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Hjortestek med fløtesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92.32426.18Kcal
Protein10.2047.09gram
Karbohydrat2.159.93gram
Kostfiber0.311.43gram
Fett4.7021.70gram
Mettet fett2.7312.60gram
Salt0.693.18gram
Pris på oppskriftenKr 10.65Kr 49.16Kroner
Hele oppskriften veier2 308 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo9,31 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Gni steken med salt og pepper. Varm margarinen, brun steken rundt det hele. Legg i gulrot i skiver, løkbåter, persille og laurbærblad. Spe med buljongen og melken. Stikk inn et steketermometer. Spissen i den tykkeste delen av kjøttet, må ikke støte mot ben. Legg lokket på og etterstek ved svak varme ca. 1 ½ time. Når termometeret viser 77 grader, er kjøttet svakt rosafarget, gjennomstekt ved 82 grader.

Ta opp steken, hold den varm i aluminiumsfolie. Sil sjyen og tilsett rømmen. Gni grønnsakene gjennom sikt ned i sjyen. Jevn med hvetemel utrørt i litt vann. La sausen koke ca. 5 minutter.

Smak til med reven geitost, solbærgelè eller solbærsaft, salt og pepper. Skjær steken opp.

Server den med råstekte poteter, solbærgelè, saus og kokte poteter til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2613)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 134,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 119,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 92,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.