Hjortestek



Hjortestek oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Hjort er vanlig vilt på hele Vestlandet, og variasjonene i tilvirkningen av hjortekjøtt er store. Det var rikelig med tilgang på hjortekjøtt mange steder. Til fest eller søndagsmiddag ble det bjerne brukt hjortestek.

Oppskriften inneholder 74 Kalorier, 2 g Karbo, 15 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjortestek er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 61 lesere
Lesere: 154719 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2kghjortekjøtt fra bok eller lår
1dashsalt
1dashpepper
margarin
80grhvetemel
litt løk
1litersjy




Næringsdeklarasjon for Hjortestek!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier74.17380.89Kcal
Protein14.5074.46gram
Karbohydrat1.939.91gram
Kostfiber0.130.67gram
Fett0.914.67gram
Mettet fett0.723.70gram
Salt0.502.55gram
Pris på oppskriftenKr 14.04Kr 72.10Kroner
Hele oppskriften veier3 081 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo10,4 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tørk av steken med en våt klut. Gni den inn med salt og pepper og brun den godt på en varm stekeplate med margarin. Ta steken av pannen og legg den i en langpanne i oppvarmet ovn, 180-200 C.
Steken holder best på kraften om den får surre med hyssing. Stek i ca 30 minutter pr. kg kjøtt. Da skal den være gjennomstekt. Spe med kokende vann, kraft og kanskje litt løk. Hvert 10 minutt bør det øses over sjy. La steken hvile i romtemperatur før den skjæres opp.

Lag sausen: sil sjyen, lag bruning/jevning av smør og hvetemel, kok dette opp og smak til med krydder og gjerne litt einerbær, fløte, litt brunost og litt rømme.
Steken skjæres opp og saus, kokte poteter og grønnsaker serveres til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14071)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-04-11
Oppdatert dato:2013-04-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 119,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 92,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 134,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.