Fotograf:
Matprat.no
Hjort er vanlig vilt på hele Vestlandet, og variasjonene i tilvirkningen av hjortekjøtt er store. Det var rikelig med tilgang på hjortekjøtt mange steder. Til fest eller søndagsmiddag ble det bjerne brukt hjortestek. Oppskriften inneholder
74 Kalorier,
2 g Karbo,
15 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortestek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 61 lesere
Lesere:
154719 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortestek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 74.17 | 380.89 | Kcal |
Protein | 14.50 | 74.46 | gram |
Karbohydrat | 1.93 | 9.91 | gram |
Kostfiber | 0.13 | 0.67 | gram |
Fett | 0.91 | 4.67 | gram |
Mettet fett | 0.72 | 3.70 | gram |
Salt | 0.50 | 2.55 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.04 | Kr 72.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 081 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,4 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tørk av steken med en våt klut. Gni den inn med salt og pepper og brun den godt på en varm stekeplate med margarin.
Ta steken av pannen og legg den i en langpanne i oppvarmet ovn, 180-200 C.
Steken holder best på kraften om den får surre med hyssing. Stek i ca 30 minutter pr. kg kjøtt. Da skal den være gjennomstekt. Spe med kokende vann, kraft og kanskje litt løk. Hvert 10 minutt bør det øses over sjy. La steken hvile i romtemperatur før den skjæres opp.
Lag sausen: sil sjyen, lag bruning/jevning av smør og hvetemel, kok dette opp og smak til med krydder og gjerne litt einerbær, fløte, litt brunost og litt rømme.
Steken skjæres opp og saus, kokte poteter og grønnsaker serveres til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14071)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-04-11
Oppdatert dato:2013-04-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift