Fotograf:
Mat.no
Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp inneholder
120 Kalorier,
10 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 7 lesere
Lesere:
19517 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortefilet med risotto. kastanjepure og sopp!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 119.60 | 594.35 | Kcal |
Protein | 8.42 | 41.84 | gram |
Karbohydrat | 10.38 | 51.58 | gram |
Kostfiber | 0.46 | 2.29 | gram |
Fett | 4.03 | 20.03 | gram |
Mettet fett | 2.38 | 11.83 | gram |
Alkohol | 1.03 % | | | |
Salt | 0.43 | 2.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.55 | Kr 57.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 988 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La bena sitte på kammen. Stek kjøttet i godt varm panne med smør og olje til kjøttet er brunt rundt det hele. Strø på salt og pepper, og legg det inn i ovnen ved 180° 10–15 minutter.
Finhakket sjalottløk og hvitløk surres sammen med risen i en kjele. Spe med rødvin og kraft litt etter litt under omrøring til risotto som ikke må bli for "grøtete".
Har du ferske kastanjer bakes de i ovn ved 200° til de er møre, ca. 30 minutter. Skjær et kryss i kastanjene før de stekes. Ta ut innmaten og kok de med fløte . Kjør dem i food processor med kniven til en jevn puré og smak til med salt og pepper.
Til sasuen bruker du godt innkokt kraft. Kok kraft på avskjær og bein som er stekt i panne. Tilsett løk og andre grønnsaker og la kraften trekke i mange timer til den blir konsentrert og full av god smak. Pisk ut 1 ss smør slik at sausen blir blank og fyldig. Smelt litt av blåmuggosten i sausen like før servering. Smak til.
Små gulrøtter og løk kokes litt i lettsaltet vann og deretter surres de i 1 ss smør i en panne sammen med litt presset sitronsaft, salt, pepper og en klype sukker.
Soppen stekes i litt smør og salt og pepper. Bland grønnsaker og sopp med hakket persille. Legg ost i terninger på tallerken.
Ved servering legges risotto, kastanjepuré, kjøtt og grønnsaker på tallerken og sausen helles rundt og over ostebitene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118968326)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-24
Oppdatert dato:2002-05-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift