Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Treak 2 oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Treak 2



Treak 2 inneholder 402 Kalorier, 50 g Karbo, 6 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Treak 2 har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Treak 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2,5literblå einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
400grG35 (brunost)
0,25kgbrunt sukker
Ca 1,5dlfløte




Næringsdeklarasjon for Treak 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier402.2010 256.10Kcal
Protein5.69145.10gram
Karbohydrat49.771 269.14gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett20.04511.02gram
Mettet fett13.00331.50gram
Salt0.4511.53gram
Pris på oppskriftenKr 5.95Kr 151.73Kroner
Hele oppskriften veier2 550 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

I Hemsedal brukte man bærene til å lage Treak. Man kokte inn de blå bærene med vann til en tykk mørkebrun sirup. Så tilsattes kandissukker/sukker og fløte. Det hele ble trillet ut i passe tykke ”lakrisstenger” og rullet inn i bjørkenever eller papir. Produktet kalte de ”brisjitreak”. I Hemsedal var det vanlig å spandere treak på hverandre ved kirken på nyttårsaften. Det var også vanlig å gi bort Treak til jul.

Rens bærene. Ha dem i en kjele og fyll i vann til bærene er dekket. Kok i 2 - 3 timer (eller natta over). Stamp og sil. Kok inn kraften. Tilsett sukker, fløte og brunost. Rør godt og kok til en tykk grøt. Form til ’skaft’ Lykke til!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Soppforeningen
(Intern: 15570)
Kategori: Snacks
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-09-15
Oppdatert dato:2003-09-15
Lesere: 9130 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.