Treak 2 inneholder
407 Kalorier,
50 g Karbo,
6 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Treak 2 har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Treak 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,1 poeng fra 8 lesere
Lesere:
13006 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Treak 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 407.16 | 10 382.58 | Kcal |
Protein | 6.03 | 153.77 | gram |
Karbohydrat | 49.77 | 1 269.14 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 20.44 | 521.22 | gram |
Mettet fett | 12.99 | 331.25 | gram |
Salt | 0.46 | 11.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.95 | Kr 151.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 550 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,89 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I Hemsedal brukte man bærene til å lage Treak. Man kokte inn de blå bærene med vann til en tykk mørkebrun sirup. Så tilsattes kandissukker/sukker og fløte. Det hele ble trillet ut i passe tykke ”lakrisstenger” og rullet inn i bjørkenever eller papir. Produktet kalte de ”brisjitreak”. I Hemsedal var det vanlig å spandere treak på hverandre ved kirken på nyttårsaften. Det var også vanlig å gi bort Treak til jul.
Rens bærene. Ha dem i en kjele og fyll i vann til bærene er dekket. Kok i 2 - 3 timer (eller natta over). Stamp og sil. Kok inn kraften. Tilsett sukker, fløte og brunost. Rør godt og kok til en tykk grøt. Form til ’skaft’ Lykke til!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Soppforeningen
(Intern: 15570)
Kategori:
Snacks
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-09-15
Oppdatert dato:2003-09-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.