1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
2. Legg steken i en langpanne med gulrot i skiver og sellerirot i biter. Tilsett vannet og sett pannen inn i stekeovnen på 125 °C.
3. Steketiden er ca. 1 1/2 - 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 70 °C har steken en rosa snittflate, ved 76 °C er den grå. Salt steken og la den hvile mens du lager sausen.
4. Sil opp sjyen. Brun smør og mel, spe med sjy. La dette småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme, geitost eller tyttebær og smak til med salt og krydder.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 5 lesere Lesere: 24678 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 2118968328)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-10-28
Oppdatert dato:2016-10-28