Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrstek med viltsaus!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
59.93
424.94
Kcal
Protein
7.92
56.16
gram
Karbohydrat
1.19
8.44
gram
Kostfiber
0.45
3.19
gram
Fett
2.51
17.80
gram
Mettet fett
1.23
8.72
gram
Salt
0.81
5.77
gram
Pris på oppskriften
Kr 8.58
Kr 60.84
Kroner
Hele oppskriften veier
2 836
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
2. Legg steken i en langpanne med gulrot i skiver og sellerirot i biter. Tilsett vannet og sett pannen inn i stekeovnen på 125 °C.
3. Steketiden er ca. 1 1/2 - 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 70 °C har steken en rosa snittflate, ved 76 °C er den grå. Salt steken og la den hvile mens du lager sausen.
4. Sil opp sjyen. Brun smør og mel, spe med sjy. La dette småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme, geitost eller tyttebær og smak til med salt og krydder.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 2118968328)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-10-28
Oppdatert dato:2016-10-28
Lesere: 24533 totalt.