Fotograf:Mari Svenningsen Mørt og magert, saftig og smakfullt, eksotisk og eksklusivt. Reinsdyrkjøtt har mange positive karakteristikker, og når vi skal servere noe riktig spesielt, faller valget ofte på retter med reinsdyr. Dette er en klassisk tilberedt reinsdyrstek med spesielt tilbehør. Sødmen i løkterten og syrligheten i kirsebærsausen passer veldig godt til den kraftige smaken i reinsdyrkjøttet.
Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 10 g Karbo, 9 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Lag tarte tatin først. Rens sjalottløk, og del dem i to (vannrett). Sett løken til side.
3. Smelt sukker til karamell i en rund ildsfast form (ca. 22 cm i diameter) – gjerne en stekepanne eller metallform. Ta formen av varmen og rør inn smør. Tilsett timian, svart pepper og balsamico. Vær forsiktig, det vil sprute!
4. Legg sjalottløkene tett i tett i formen med snittflaten ned.
5. Dryss kjøkkenbenken med litt hvetemel og legg butterdeigplatene slik at de overlapper hverandre litt. Kjevle deigen ut til du får et emne som er ca. 2 cm større enn formen. Legg deigen på toppen av løken og klem den forsiktig ned. Plasser formen midt i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til butterdeigen har hevet og fått en fin, gyllen farge.
6. Ta formen ut av ovnen og la terten stå i formen til reinsdyrsteken er ferdig stekt.
7. Krydre reinsdyrsteken med salt og pepper.
8. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
9. Rens grønnsaker og skjær dem i biter. Legg grønnsaksbitene i en ildfast form. Legg steken i den ildfaste formen, stikk inn et steketermometer og hell på vann. Sett formen midt i ovnen på 125 °C i ca. 2 timer, til steketermometeret viser 60-65 °C for medium stek eller 70 °C for medium pluss.
10. Hell kirsebær i en liten kjele og kok forsiktig opp. Tilsett kanelstang, sukker, revet ingefær, sennep, saft og revet skall av appelsin. La sausen koke i 20-25 minutter. Klem litt på kirsebærene, slik at de blir myke og godt innkokte.
11. Ta reinsdyrsteken ut av stekeovnen og la den hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den. Sett formen med tarte tatin inn i ovnen igjen for oppvarming mens steken hviler.
12. Sil stekesjyen fra steken, og hell den i kirsebærsausen. Smak til med salt og kvernet pepper.
13. Ta av nettet på reinsdyrsteken og skjær steken i pene skiver. Ta terten ut av ovnen og hvelv den over på et fat eller fjøl. Server terten hel eller skjær den i stykker.
Server skiver av reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus. Ovnsbakte poteter smaker også godt til
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32638)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11