Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus





Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Mørt og magert, saftig og smakfullt, eksotisk og eksklusivt. Reinsdyrkjøtt har mange positive karakteristikker, og når vi skal servere noe riktig spesielt, faller valget ofte på retter med reinsdyr. Dette er en klassisk tilberedt reinsdyrstek med spesielt tilbehør. Sødmen i løkterten og syrligheten i kirsebærsausen passer veldig godt til den kraftige smaken i reinsdyrkjøttet.

Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 10 g Karbo, 9 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1,5kgreinsdyrstek
1,5tssalt
1,5tspepper
2sssmør til steking
1stkgulrot
1stkløk
0,5stksellerirot
3dlvann

Tarte tatin:

450grsjalottløk
3sssukker , gjerne rørsukker
1sssmør
4kvist(er)frisk timian
1ssbalsamicoeddik
0,5tssalt
0,5tspepper
1sshvetemel
1pakkebutterdeig

Kirsebærsaus:

1boks(er)hermetiske kirsebær
1stkhel kanel
50grsukker
1ssrevet frisk ingefær
1sssennep
1stkappelsin, saft og skallet
2dlstekesjy
1tssalt
0,5tspepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122.24833.32Kcal
Protein8.9561.01gram
Karbohydrat9.6065.44gram
Kostfiber1.258.52gram
Fett5.0634.49gram
Mettet fett2.4216.50gram
Salt0.765.21gram
Pris på oppskriftenKr 11.07Kr 75.47Kroner
Hele oppskriften veier4 090 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Lag tarte tatin først. Rens sjalottløk, og del dem i to (vannrett). Sett løken til side.
3. Smelt sukker til karamell i en rund ildsfast form (ca. 22 cm i diameter) – gjerne en stekepanne eller metallform. Ta formen av varmen og rør inn smør. Tilsett timian, svart pepper og balsamico. Vær forsiktig, det vil sprute!
4. Legg sjalottløkene tett i tett i formen med snittflaten ned.
5. Dryss kjøkkenbenken med litt hvetemel og legg butterdeigplatene slik at de overlapper hverandre litt. Kjevle deigen ut til du får et emne som er ca. 2 cm større enn formen. Legg deigen på toppen av løken og klem den forsiktig ned. Plasser formen midt i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til butterdeigen har hevet og fått en fin, gyllen farge.
6. Ta formen ut av ovnen og la terten stå i formen til reinsdyrsteken er ferdig stekt.
7. Krydre reinsdyrsteken med salt og pepper.
8. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
9. Rens grønnsaker og skjær dem i biter. Legg grønnsaksbitene i en ildfast form. Legg steken i den ildfaste formen, stikk inn et steketermometer og hell på vann. Sett formen midt i ovnen på 125 °C i ca. 2 timer, til steketermometeret viser 60-65 °C for medium stek eller 70 °C for medium pluss.
10. Hell kirsebær i en liten kjele og kok forsiktig opp. Tilsett kanelstang, sukker, revet ingefær, sennep, saft og revet skall av appelsin. La sausen koke i 20-25 minutter. Klem litt på kirsebærene, slik at de blir myke og godt innkokte.
11. Ta reinsdyrsteken ut av stekeovnen og la den hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den. Sett formen med tarte tatin inn i ovnen igjen for oppvarming mens steken hviler.
12. Sil stekesjyen fra steken, og hell den i kirsebærsausen. Smak til med salt og kvernet pepper.
13. Ta av nettet på reinsdyrsteken og skjær steken i pene skiver. Ta terten ut av ovnen og hvelv den over på et fat eller fjøl. Server terten hel eller skjær den i stykker.

Server skiver av reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus. Ovnsbakte poteter smaker også godt til

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32638)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11
Lesere: 895 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrstek 5.Reinsdyrstek 5.
Denne retten har 83,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i gryte.Reinsdyrstek i gryte.
Denne retten har 118,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær.Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti o.
Denne retten har 130,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.
Denne retten har 54,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 2.Reinsdyrstek 2.
Denne retten har 68,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med portvinsaus.Reinsdyrfilet med portvinsaus.
Denne retten har 58,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine.Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppter.
Denne retten har 94,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk reinsdyrstek.Klassisk reinsdyrstek.
Denne retten har 84,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i sjysaus.Reinsdyrstek i sjysaus.
Denne retten har 73,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp.Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp.
Denne retten har 77,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med rødbetpure.Reinsdyrfilet med rødbetpure.
Denne retten har 105,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne med rein og syltede kantareller.Lasagne med rein og syltede kantareller.
Denne retten har 122,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tyttebærsaus.Reinsdyrstek med tyttebærsaus.
Denne retten har 98,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamelliserte gulrøtter og rød smørsaus.Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamell.
Denne retten har 142,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus.Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus.
Denne retten har 122,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.