Fotograf:Matprat.no Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamelliserte gulrøtter og rød smørsaus er ypperlig festmat og gjestemat. Mørt, smakfullt og veldig godt.
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Skrell poteter og skjær dem flate i bunnen, slik at de står støtt. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer gjennom.
Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene, til de har fått en gyllen overflate.
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
Finhakk sjalottløk og ha løken i en liten kjele sammen med rødvin. Kok opp og kok til 1/3 er igjen av væsken. Ha i fløte og kok ytterligere i ett par minutter. Pisk inn terninger kaldt smør.
Skrell og skjær gulrot i grove biter og ha dem i en kald stekepanne sammen med resten av ingrediensene. Sett pannen på høy varme og stek til gulrøttene er fint karamelliserte. Dette tar ca. 6 minutter. Karamelliseringen skjer ganske fort på slutten så her er det viktig å passe på litt ekstra. Når de har fått sin fine farge helles de over i en skål så de ikke stekes videre.
Server reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, rød smørsaus og karamelliserte gulrøtter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32637)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11