Reinsdyrstek med byggotto



Reinsdyrstek med byggotto oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
En ny vri på steken! Prøv stekoppskriften til superkokk Christer Rødseth, en fantastisk kombinasjon av saftig stek og digg tilbehør.

Oppskriften inneholder 243 Kalorier, 13 g Karbo, 11 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Reinsdyrstek med byggotto er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 818 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grreinsdyrstek
3ssolje
2sssmør
3feddhvitløk
2kvist(er)frisk rosmarin

Byggotto

4dlbyggryn
3dlkremfløte
50grrevet parmesan
2sssmør
3ssvirgin olivenolje
0,5dlhakket frisk gressløk
0,5stksitron, revet skall og saft

Saus

3dlkonsentrert reinsdyrkraft
1stkhvitløk
4sssmør
0,5sseplecidereddik eller sherryeddik

Til servering:

100grpotetchips




Kalorier og næringsinnhold i Reinsdyrstek med byggotto med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier242.851 327.78Kcal
Protein10.7658.83gram
Karbohydrat12.8870.42gram
Kostfiber2.1911.97gram
Fett15.9987.43gram
Mettet fett7.5741.39gram
Salt0.402.19gram
Pris på oppskriftenKr 11.60Kr 63.42Kr .-
Hele oppskriften veier2 187 totalt547 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo21,21 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Krydre reinsdyrsteken med salt og pepper.
Varm en stekepanne med litt olje og brun steken på alle sider på høy temperatur.
Ha smør, hvitløk og rosmarin i stekepannen mot slutten av bruningen. Øs det smakfulle, smeltede smøret over steken.
Flytt steken over i en ildfast form, hell også smøret fra pannen over steken. Legg en hel hvitløk i formen som du senere skal bruke til sausen. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken, sett formen midt i ovnen på 125 °C og stek til kjernetemperaturen er 60-65 °C, ca. 2 timer.

Lag tilbehør mens kjøttet steker. Kok byggryn etter anvisning på pakken i lettsaltet vann til de er helt møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet. Ha byggrynene i en vid kjele og tilsett fløte. Kok opp, senk varmen og la alt småkoke på lav temperatur til det tykner.
Kok opp kraft til sausen i en liten kjele, og la den redusere litt for å få en mer konsentrert smak.
Rens rosenkål, og del dem i to om de er store. Del brokkoli i buketter på størrelse med rosenkålen. Forvell rosenkålen i en kjele med lettsaltet vann, ca.1 minutt. Ha den deretter over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Legg steken over på et fat og la den hvile i minst 15-20 minutter før servering.

Mens kjøttet hviler gjør du ferdig tilbehøret. Trekk kjelen med bygotto av varmen og rør inn revet ost, smør, olje og sitronsaft og -skall. Tilsett litt fløte eller kraft om byggottoen blir for tykk. Den skal ha konsistens som tynn grøt. Smak til med litt salt og kvernet pepper. Smelt smør i en middels varm panne og stek rosenkål og brokkoli til de er møre. Dryss over litt salt.
Sil kraften som har dannet seg i den ildfaste formen under steking og ha den i kjelen med kraft, klem også ut noen båter av den myke innmaten på hvitløken. Tilsett smør i terninger og kjør sausen sammen med stavmikser. Smak eventuelt til med litt mer hvitløk, eddik eller sitronsaft og salt. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.
Anrett byggottoen på fat. Skjær steken i skiver og legg dem med grønnskene, dryss over granateplekjærner og napper gjerne litt saus over kjøttet. Pynt med litt friske urter og server resten av sausen ved siden av.
Vil du ha litt ekstra crunch og noe ekstra spennende til denne retten er potetchips kjempegodt å knuse over!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36177)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2021-12-27
Oppdatert dato:2021-12-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrstek 5.Reinsdyrstek 5.
Denne retten har 84,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i sjysaus.Reinsdyrstek i sjysaus.
Denne retten har 73,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med hasselbackpoteter.Reinsdyrstek med hasselbackpoteter.
Denne retten har 79,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 4.Reinsdyrstek 4.
Denne retten har 111,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med portvinsaus.Reinsdyrfilet med portvinsaus.
Denne retten har 58,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.
Denne retten har 54,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med viltsaus.Reinsdyrstek med viltsaus.
Denne retten har 60,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tyttebærsaus.Reinsdyrstek med tyttebærsaus.
Denne retten har 93,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær.Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti o.
Denne retten har 104,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.
Denne retten har 109,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med rødbetpure.Reinsdyrfilet med rødbetpure.
Denne retten har 106,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med kremet pasta.Reinsdyrfilet med kremet pasta.
Denne retten har 187,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med pastinakkpuré og nøttesmør.Reinsdyrfilet med pastinakkpuré og nøttesmør.
Denne retten har 160,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 3.Reinsdyrstek 3.
Denne retten har 94,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamelliserte gulrøtter og rød smørsaus.Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamell.
Denne retten har 142,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.