Nyttårsmeny med skalldyr


Oppdatertdato: 2019-12-30 Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Hummer er en kjent traver på nyttårsmenyen og her presenterer jeg nyttårshummer med tilpassede forretter og desserter. Dvs jeg har 2 forslag til forrett og 2 forslag til dessert. Hummer har vi spist innimellom her nede da noen i familien fisker denne delikatessen, men jeg innrømmer at sjøkreps er like godt selv om det ikke ser så storslagent ut som hummer. Til hummer er ofte det enkleste best. Vi har og tidligere prøvd å gratinere hummer, men ender som regel opp med loff, majones, salat og champagne!

Så godt nyttår og lykke til


Annonse



Quick ´Blini´ fyllt med norsk laks og ost


Prøv også Quick ´Blini´ fyllt med norsk laks og ost.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.02.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

Blini:
200 g hvetemel
3,5 dl melk
1 egg
2 ss finhakket vårløk
½ ts salt
½ ss sukker
1 ss olje

Fyll:
100 g finhakket røykt norsk laks
100 g naturell kremost
100 g crème fraîche
3 ss melk
2 ss finhakket kapers
2 ss finhakket sjalottløk
hvit pepper
revet sitronskall

Agurk:
½ agurk i tynne skiver
3 ss hvitvinseddik
1 ss finhakket frisk dill
sukker
salt og sort pepper

Gulrotsaus:
1 kg gulrøtter
3 appelsiner
1 sitron
130 g smør
1 ss kremfløte



Fremgangsmåte

Blini:
Rør sammen ingrediensene til bliniene til en jevn røre. Stek fire like store tynne pannekaker. Hold dem varme.

Fyll:
Bland alle ingrediensene til fyllet og smak til med pepper og revet sitronskall.
Fordel fyllet på midten av de fire pannekakene og brett sammen til en pakke.

Agurker:
Bland agurkskivene med de øvrige ingrediensene og smak den til.

Gulrotsausen:
Press saften av gulrot, appelsin og sitron. Kok gulrotsaften inn til det halve. Kok appelsinsaften og sitronsaften inn til sirupskonsistens. Bland sammen og kok opp. Ta kjelen vekk fra varmen og pisk inn smøret litt om gangen. Ha i fløten og pisk til en jevn saus. Server de fylte bliniene med agurken og sausen ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 120,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Carpaccio av spekeskinke


Prøv også Carpaccio av spekeskinke.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

20 stk skiver spekeskinke
4 ss olivenolje
100 g parmesan
½ stk sitron, saften
4 ss pinjekjerner, ristede
1 pose baby leaf mix
pepper


Carpaccio er retter som består av tynne skiver av enten rått kjøtt eller rå fisk. I denne oppskriften har vi brukt norsk spekeskinke som sammen med god olivenolje, ristede pinjekjerner og parmesan blir den perfekte forrett eller innslag på sommerens koldtbord. Retten kan også bli en hovedrett om du serverer godt brød eller focaccia ved siden av.


Fremgangsmåte

Legg spekeskinkene utover 4 tallerkener, og pensle hver tallerken med litt olivenolje.
Topp med parmesan, pinjekjerner og litt pepper. Drypp over litt sitronsaft og noen dråper olivenolje til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 287,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hummer naturell


Prøv også Hummer naturell.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.11.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 hummer, ca 1 kg
havsalt


Naturell hummer med loff og majones er en slager i godt selskap. Bruk norsk hummer som er levende. Om en ikke vil legge levende hummer i kokende vann, så avliv den ved å kløyve hodet med en stor kniv. Sett kniven midt på hodet i krysset i skallet og del hodet fremover i en jevn bevegelse.


Fremgangsmåte

Legg hummeren i en tom kjele for å sjekke at den har nok plass. Fyll på vann slik at det dekker. Ta hummeren ut. Kok opp vannet med mye havsalt, 35 g pr. liter vann. Når det fosskoker, fjerner du eventuelle gummistrikker rundt klørne, før du legger hummeren i. Legg på lokk, kok opp igjen og la den trekke videre i 20 minutter. Ta den opp, la den renne godt av, for så å avkjøles med ryggen ned. Da beholdes saftigheten i hummeren.

Del hummeren i to på langs, ta ut den lille posen, paven, som sitter bak øynene.

Server den med nystekt loff, majones og sitron. Skal du servere en delikatesse som fersk norsk hummer, baker du loffen og lager majonesen selv!

NB: Veier hummeren ca 1/2 kg skal den trekke i 12 minutter. En hummer på ca 1 1/2 kg skal trekke i ca 25 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Jordbærmousse à la Tiramisu.

Jordbærmousse à la Tiramisu


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2003
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1/2 liter jordbær
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Kesam
3 ss melis
8 avlange italienske kjeks
(2 ss sitruslikør)
1/2 ts kanel


Inspirert av Italia. Vil du at kjeksen skal være sprø serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.
Du kan legge kjeksen først i glasset og fylle på jordbærkrem, eller blande kjeksene med kremen før servering.
Smaker utrolig godt!


Fremgangsmåte

Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem og bland i Kesam, jordbær og melis. Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen.
Dryss over kanel og pynt med jordbær.



Raskt næringsinnhold

Denne retten har 181,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranpannacotta.

Safranpannacotta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

3 stk gelatinplater
5 dl kremfløte
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 g safran


Pannacotta er en klassisk italiensk fløtepudding. Denne er "spicet" opp med verdens dyreste krydder. Eksklusivt og herlig!


Fremgangsmåte

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
2. Kok opp fløten, sukker og splittet vaniljestang. La blanding trekke i ca 2 min.
3. Tilsett utbløtt gelatin og rør godt om. Ha i safran ( man kan også benytte gurkemeie, ca to teskjeer).

4. Sil røren og hell i porsjonsformer/glass og sett kaldt i kjøleskapet til den stivner, 2-3 timer, eller natten over. Server med pepperkake.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 359,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 46,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3194
Julemat.Torsk.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.