Fotograf:Knut Pettersen Naturell hummer med loff og majones er en slager i godt selskap. Bruk norsk hummer som er levende. Om en ikke vil legge levende hummer i kokende vann, så avliv den ved å kløyve hodet med en stor kniv. Sett kniven midt på hodet i krysset i skallet og del hodet fremover i en jevn bevegelse.
Legg hummeren i en tom kjele for å sjekke at den har nok plass. Fyll på vann slik at det dekker. Ta hummeren ut. Kok opp vannet med mye havsalt, 35 g pr. liter vann. Når det fosskoker, fjerner du eventuelle gummistrikker rundt klørne, før du legger hummeren i. Legg på lokk, kok opp igjen og la den trekke videre i 20 minutter. Ta den opp, la den renne godt av, for så å avkjøles med ryggen ned. Da beholdes saftigheten i hummeren.
Del hummeren i to på langs, ta ut den lille posen, paven, som sitter bak øynene.
Server den med nystekt loff, majones og sitron. Skal du servere en delikatesse som fersk norsk hummer, baker du loffen og lager majonesen selv!
NB: Veier hummeren ca 1/2 kg skal den trekke i 12 minutter. En hummer på ca 1 1/2 kg skal trekke i ca 25 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7840)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-11-09
Oppdatert dato:2017-11-09