Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Det er få ting som skaper mer feststemning enn hummer. Inviter til selskap og server hummer naturell med loff, sitron og en syrlig en dressing av crème fraîche til.
Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Dressing
Finhakk basilikum og bland sammen crème fraîche og sitronsaft.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Server hummer med dressing, ristet loff, salat og sitronsaft dryppet over.
Tips: Bruk gjerne en hummergaffel til å ta ut kjøttet med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34757)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2019-11-05
Oppdatert dato:2019-11-05