Fotograf:
Alf Börjesson
Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell passer yppelig når du vil invitere gode venner til et flott festmåltid fra havet. Oppskriften inneholder
74 Kalorier,
1 g Karbo,
11 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skalldyr til fest er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skalldyr til fest!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 73.84 | 257.00 | Kcal |
Protein | 10.86 | 37.80 | gram |
Karbohydrat | 0.51 | 1.78 | gram |
Kostfiber | 0.24 | 0.84 | gram |
Fett | 2.04 | 7.10 | gram |
Mettet fett | 0.29 | 1.01 | gram |
Alkohol | 1.36 % | | | |
Salt | 1.22 | 4.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 22.40 | Kr 77.96 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 392 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,76 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask blåskjellene og surr dem på høy varme med finhakket hvitløk og sjalottløk.
Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger.
Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket bladpersille.
Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene.
Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen.
Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.
Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.
Anrett blåskjellene, sjøkrepsen, hummer og kongekrabbe på et fat med knust is.
Legg på sitronbåter og frisk bladpersille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3176 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29066)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift