Fotograf:
Alf Börjesson
Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell passer yppelig når du vil invitere gode venner til et flott festmåltid fra havet. Oppskriften inneholder
74 Kalorier,
1 g Karbo,
11 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skalldyr til fest er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5044 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skalldyr til fest!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 73.84 | 257.00 | Kcal |
Protein | 10.86 | 37.80 | gram |
Karbohydrat | 0.51 | 1.78 | gram |
Kostfiber | 0.24 | 0.84 | gram |
Fett | 2.04 | 7.10 | gram |
Mettet fett | 0.29 | 1.01 | gram |
Alkohol | 1.36 % | | | |
Salt | 1.22 | 4.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 22.40 | Kr 77.96 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 392 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,76 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask blåskjellene og surr dem på høy varme med finhakket hvitløk og sjalottløk.
Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger.
Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket bladpersille.
Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene.
Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen.
Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.
Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.
Anrett blåskjellene, sjøkrepsen, hummer og kongekrabbe på et fat med knust is.
Legg på sitronbåter og frisk bladpersille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29066)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift