Fotograf:Knut Pettersen Kjøttet i norsk hummer er saftig, velsmakende og delikat. Aller best resultat får du om du kjøper levende hummer og koker den selv eller selvfølgelig fisker den selv. Den må være levende
Avlivning av hummer. Om en ikke vil legge levende hummer i kokende vann, så avliv den ved å kløyve hodet med en stor kniv. Sett kniven midt på hodet i krysset i skallet og del hodet fremover i en jevn bevegelse.
1. Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, dvs en stor gryte. Evt bruk sjøvann.
2. Legg hummerne i det fosskokende vannet og la vannet igjen få et oppkok. Deretter skal hummeren kun trekke med noen små bobler i vannet.
3. Koketiden avhenger av størrelsen, men en tommelfingerregel er at en hummer på 500 gram skal trekke i 12 minutter. Er hummeren større 500 gram, regner du 2 minutter ekstra per 100 gram. Men vi pleier å beregne 20 minutter alt i alt fra den legges i vannet på en vanlig hummer størrelse på 6-700 gr.
4. Når hummerne er ferdig kokt ta dem ut og avkjøl med ryggsiden ned, de kan gjerne ligge kaldt over natten..
5. Når de er avkjølte, så legger vi hummerne med ryggen opp, men noen gjør det omvendt. Kjør en stor kniv helt gjennom bak hodet og del den helt bak til halen, samt frem til mellom klørne. Brett hummeren fra hverandre. Ta ut paven(magesekken) som ligger som en blære sammen med noe annet rask bak øynene. Fjern også tarmen (den mørke strengen) som ligger langs ryggen på halen, men det er mest for syns skyld.
PS:
Har du fått tak i hummer med mye rogn, bør du beregne noen minutter mer i koketid.
Tips:
Server hummeren naturell med majones, sitron og loff.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kjetil Pettersen
(Intern: 29565)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-11-09
Oppdatert dato:2017-11-09