De fleste kjøper sine salater til brødskiva i butikken, men flere av disse er mye bedre og mer sunne å lage selv. Og så blir det mye billigere. Vi har etter hvert fått ett knippe påleggssalater som vi lager opp ved jevne mellomrom, og så har vi de i kjøleskapet til de er spist opp. Og her er de som vi lager, bare prøv!
I tillegg er det ett par som kommer fra andre, men som samtidig er like lette å lage. Det er og en Lobnobs salat lenger nede til store familier. Den funker og med crabsticks
Vår beste waldorfsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.08.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 grønt eple
1 rødt eple
100 gr røde druer
2 stenger stilkselleri
100 gr valnøtter finhakket
Dressing
1 dl naturel yoghurt
1 dl majones
1 ss sukker
1 ss sitronsaft eller appelsin
Dette er en salat som vi ofte lager. Akkurat denne passer best ved siden av kjøtt eller andre lignende retter, om en ønsker denne for eksempel på brød som hverdagspålegg så ta gjerne litt mer majones i den. Waldorf er ett must på julebordet, men vi spiser dette hele året.
Akkurat fargen på eplene er ikke så nøye, men bruk epler som er sprø. For eksempel disse Granny Smith og Pink LadyFremgangsmåte
Vask frukten. Del epler i små biter og sprinkle med litt sitronsaft. Del druer i 2. Kutt vekk de verste trevlene fra stangsellerien og del den i tynne skiver. Hakk valnøttene fint.
Dressing
Rør sammen majones, yoghurt, sukker og litt sitronsaft.
Rør frukten forsiktig sammen med dressingen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
228,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Coleslaw 2
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1/2 finstrimlet hvitkål
1 grovt revet stor gulrot
Litt purreløk og persille
1 eple i terninger
1/2 ss fransk sennep
2 ss eplesidereddik
1 ts salt
1 ts sukker
hvitpepper
2 dl créme fraiche
1 dl majones
En amerikansk utgave av den norskeste av alle majonessalater, nemlig den italienske.
Her i en original versjon med kremet dressing som passer veldig bra til grillmat ol. Har litt purre og eple ekstra for mer smakFremgangsmåte
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle
Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
177,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel og rask crabsticksalat
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
8 stk crabsticks delt i 2 og revet i strimler
1 stilk stangselleri finhakket
4 ss rømme
4 ss majones
0,5 ts frisk sitronsaft
1 dash salt og pepper
1 liten boks hermetiske maiskorn
En enkel og utrolig god påleggsalat som vi lager stadig vekk. Å lage disse salatene er mye billigere og bedre enn å kjøpe de ferdig i butikken.
Vi har flere andre som vi og har begynt å lage selv, bla eggesalat, rekesalat, kyllingsalat, waldorfsalat ++. Jeg har skrevet en porsjon, men dette rekker til 5-10 skiver, alt etter hvor mye du smører på.Fremgangsmåte
Vask og rens selleri. Hakk den i små biter. Del opp crabsticken og strimle den med fingrene. Bland dette med maiskornene.
Rør sammen rømme, majones, sitronsaft, salt og pepper.
Rør inn dressingen i det andre.
Kjøles ned og brukes som pålegg, eller som vi gjorde på crostini. Utrolig godt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
267,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllingsalat på russisk
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
28.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
700 g skinn- og benfri kokt kyllingkjøtt
5 hardkokte egg
300 g små, godt vaskede nypoteter, kokt og avkjølt
125 g dypfryste grønne erter
2 dl fint hakkede sursyltede agurker
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl crème fraîche
2 ts worcestersaus
salt
nymalt svart pepper
200 g gode svarte oliven
1 ss finhakket dill
2 ss kapers
En god kyllingsalat som kan brukes som lett middag eller som tilbehør evt kveldsrett. Faktisk og passende på brødskiver.Fremgangsmåte
Skjær kyllingkjøttet i ca 1 cm tykke skiver og staver. Skrell eggene og finhakk to av dem. Skjær potetene i tynne skiver, skyll ertene i varmt vann og la dem renne godt av.
Legg kyllingkjøtt, eggehakk, poteter, erter og agurkhakk i en stor bolle og bland godt, men varsomt. Visp sammen majones og crème fraîche i en annen bolle. Smak til sausen med salt, pepper og worcestersaus.
Bland halvdelen av sausen inn i kyllingblandingen. Legg salaten i en haug midt på et serveringsfat. Hell resten av sausen over. Del resten av sausen over. Del resten av eggene i skiver og legg dem i en ring rundt med en oliven på hver skive. Strø over dill og kapers, og la salaten stå i kjøleskapet i ca 30 minutter før servering.
Server gjerne med ristet hvitløkbrød og kaldt øl.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Krabbesalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.07.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 krabber
1/4 slangeagurk
2 røde epler
1 pk majones
skall og saft av 1 sitron
pepper
pynt med agurkskiver
Vi lagde denne og hadde den på brødskivene. Du kan ikke se eplet, men det er ett rødt eple skjult under majonesen. Salaten er forfriskende og ett godt alternativ til vanlig krabbe og loff. Denne oppskriften kan garantert brukes med andre skalldyr, reker og for eksempel crabsticks.Fremgangsmåte
Knekk krabbeklørne og ta ut kjøttet. Del det i mindre stykker. Fjern paven og ta alt kjøttet ut av krabbene.
Skrell agurken og skjær den i terninger. Ta ut kjernehuset og skjær eplene i terninger.
Rør majonesen sammen med sitronskall og -saft. Smak til med pepper.
Rør krabbekjøttet, agurk- og epleterninger i majonesen.
Legg salaten på et dypt fat og pynt med agurkskiver. Server gjerne med brød og smør og en grønn salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tunfisksalat til 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2013Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 boks hermetisk tunfisk i vann (hell av væsken i boksen)
2 ss sylteagurk, hakket eller agurkmix
2 ss løk , finhakket
1 ½ dl kesam eller matyoghurt
1 ss majones
1 ts sitronpepper
En kjempegod påleggssalat man kan ha på for eksempel et rundstykke - passer bra som skolemat.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk som pålegg. Passer godt på rundstykker, baguetter, wraps eller pitabrød, gjerne sammen med litt grønn salat.
Tips:
Denne salaten smaker også godt med et par hakkede egg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggesalat 3
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
6 hardkokte egg
2 dl rømme
1 dl majones
2 ss gressløk
1 ts rød chili
1 ts karri
1 dråper sitron
6 dråper tabasco
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Fremgangsmåte
1. Kok eggene i 10 minutter og avkjøl dem i kaldt vann. Skrell dem. Skjær dem opp i grove biter.
2. Kutt opp gressløken. Kutt chilen i to og skrap ut frøene. Skjær chilien i tynne strimler. Rør godt sammen rømme, majones, gressløk, chili og karri.
3. Smak til med sitron, tabasco, sukker, salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
280,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Russisk rekesalat
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.06.2015Denne retten tar ca
10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500g rensede nykokte reker eller hermetiske.
2 kokte gulerøtter i terninger
200 g erter frosne
1 eple i terninger
1 hakket sylteagurk
1 hakket tomat
2 dl majones
1,5 dl rømme
Fint som pålegg. Bruk gjerne hermetiske reker, som blir saftigere. Og med litt sylteagurkkraft i er smaken sikret.
Kjøl ned før serveringFremgangsmåte
Bland dressingen og tilsett de andre ingrediensene.
Brukes som pålegg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kantinesalat med LobNobs
Antall porsjoner =
20Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2010Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
SibeliaBildet er tatt av
SibeliaIngredienser
15 pk LobNobs
2 pk. majones
3 dl creme Fraiche (el. lettrømme)
1 middels stor purreløk
10 dråper lime
Litt pepper
Majonessalat for storforbrukere.Fremgangsmåte
Finkutt purreløk og LobNobs. Rør sammen majones og crème fraîche og smak til med pepper og noen dråper frisk lime. Bland sammen alle ingrediensene.
Tips.
Server til ferskt brød, evt. Som fyll i baguetter, med tomat, agurk og en skive sitron/lime.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
206,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ekte rekesalat
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2015Denne retten tar ca
10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g hermetiske reker
1 liten boks asparges i biter
2 kokte gulerøtter i terninger
2 hardkokte egg i biter
1 strimlet salathode
1 liten boks sjampinjong i biter
2 dl majones
1 dl rømme
Hjemmelagd rekesalat til halv pris. Husk å la både reker, sjampinjong og asparges renne av skikkelig før det blandes. Vi tabbet oss ut litt her, da for eksempel asparges på boks er saftige greier.Fremgangsmåte
Bland dressingen og rør alt det andre inn forsiktig.
Brukes som pålegg eller som en liten smårett/tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rødbete salat med epler
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
6 hele syltede rødbeter i strimler
3 epler i strimler
1,5 dl seterrømme
1 dl majones
2 ss reven pepperrot
Enkel og greit som tilbehør.Fremgangsmåte
Lag saus av rømme, majones og pepperrot.
Bland i rødbeter og epler.
Server til kald mat eller som pålegg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3156