Påleggssalater som du lager selv

Oppdatertdato: 2018-09-09 Publisert: Tema: Salat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




De fleste kjøper sine salater til brødskiva i butikken, men flere av disse er mye bedre og mer sunne å lage selv. Og så blir det mye billigere. Vi har etter hvert fått ett knippe påleggssalater som vi lager opp ved jevne mellomrom, og så har vi de i kjøleskapet til de er spist opp. Og her er de som vi lager, bare prøv!



Vår beste waldorfsalat


Prøv også Vår beste waldorfsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.08.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 grønt eple
1 rødt eple
100 gr røde druer
2 stenger stilkselleri
100 gr valnøtter finhakket

Dressing
1 dl naturel yoghurt
1 dl majones
1 ss sukker
1 ss sitronsaft eller appelsin


Dette er en salat som vi ofte lager. Akkurat denne passer best ved siden av kjøtt eller andre lignende retter, om en ønsker denne for eksempel på brød som hverdagspålegg så ta gjerne litt mer majones i den. Waldorf er ett must på julebordet, men vi spiser dette hele året.
Akkurat fargen på eplene er ikke så nøye, men bruk epler som er sprø. For eksempel disse Granny Smith og Pink Lady


Fremgangsmåte

Vask frukten. Del epler i små biter og sprinkle med litt sitronsaft. Del druer i 2. Kutt vekk de verste trevlene fra stangsellerien og del den i tynne skiver. Hakk valnøttene fint.

Dressing
Rør sammen majones, yoghurt, sukker og litt sitronsaft.

Rør frukten forsiktig sammen med dressingen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 227,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Coleslaw 2


Prøv også Coleslaw 2.

Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1/2 finstrimlet hvitkål
1 grovt revet stor gulrot
Litt purreløk og persille
1 eple i terninger
1/2 ss fransk sennep
2 ss eplesidereddik
1 ts salt
1 ts sukker
hvitpepper
2 dl créme fraiche
1 dl majones


En amerikansk utgave av den norskeste av alle majonessalater, nemlig den italienske.
Her i en original versjon med kremet dressing som passer veldig bra til grillmat ol. Har litt purre og eple ekstra for mer smak


Fremgangsmåte

Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle

Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 177,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Enkel og rask crabsticksalat


Prøv også Enkel og rask crabsticksalat.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.08.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

8 stk crabsticks delt i 2 og revet i strimler
1 stilk stangselleri finhakket
4 ss rømme
4 ss majones
0,5 ts frisk sitronsaft
1 dash salt og pepper
1 liten boks hermetiske maiskorn


En enkel og utrolig god påleggsalat som vi lager stadig vekk. Å lage disse salatene er mye billigere og bedre enn å kjøpe de ferdig i butikken.
Vi har flere andre som vi og har begynt å lage selv, bla eggesalat, rekesalat, kyllingsalat, waldorfsalat ++. Jeg har skrevet en porsjon, men dette rekker til 5-10 skiver, alt etter hvor mye du smører på.


Fremgangsmåte

Vask og rens selleri. Hakk den i små biter. Del opp crabsticken og strimle den med fingrene. Bland dette med maiskornene.
Rør sammen rømme, majones, sitronsaft, salt og pepper.
Rør inn dressingen i det andre.
Kjøles ned og brukes som pålegg, eller som vi gjorde på crostini. Utrolig godt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 267,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Krabbesalat.

Krabbesalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.07.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 krabber
1/4 slangeagurk
2 røde epler
1 pk majones
skall og saft av 1 sitron
pepper
pynt med agurkskiver


Vi lagde denne og hadde den på brødskivene. Du kan ikke se eplet, men det er ett rødt eple skjult under majonesen. Salaten er forfriskende og ett godt alternativ til vanlig krabbe og loff. Denne oppskriften kan garantert brukes med andre skalldyr, reker og for eksempel crabsticks.


Fremgangsmåte

Knekk krabbeklørne og ta ut kjøttet. Del det i mindre stykker. Fjern paven og ta alt kjøttet ut av krabbene.

Skrell agurken og skjær den i terninger. Ta ut kjernehuset og skjær eplene i terninger.

Rør majonesen sammen med sitronskall og -saft. Smak til med pepper.

Rør krabbekjøttet, agurk- og epleterninger i majonesen.

Legg salaten på et dypt fat og pynt med agurkskiver. Server gjerne med brød og smør og en grønn salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsalat på russisk.

Kyllingsalat på russisk


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 28.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

700 g skinn- og benfri kokt kyllingkjøtt
5 hardkokte egg
300 g små, godt vaskede nypoteter, kokt og avkjølt
125 g dypfryste grønne erter
2 dl fint hakkede sursyltede agurker
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl crème fraîche
2 ts worcestersaus
salt
nymalt svart pepper
200 g gode svarte oliven
1 ss finhakket dill
2 ss kapers


En god kyllingsalat som kan brukes som lett middag eller som tilbehør evt kveldsrett. Faktisk og passende på brødskiver.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i ca 1 cm tykke skiver og staver. Skrell eggene og finhakk to av dem. Skjær potetene i tynne skiver, skyll ertene i varmt vann og la dem renne godt av.

Legg kyllingkjøtt, eggehakk, poteter, erter og agurkhakk i en stor bolle og bland godt, men varsomt. Visp sammen majones og crème fraîche i en annen bolle. Smak til sausen med salt, pepper og worcestersaus.

Bland halvdelen av sausen inn i kyllingblandingen. Legg salaten i en haug midt på et serveringsfat. Hell resten av sausen over. Del resten av sausen over. Del resten av eggene i skiver og legg dem i en ring rundt med en oliven på hver skive. Strø over dill og kapers, og la salaten stå i kjøleskapet i ca 30 minutter før servering.

Server gjerne med ristet hvitløkbrød og kaldt øl.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 188,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødbete salat med epler.

Rødbete salat med epler


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

6 hele syltede rødbeter i strimler
3 epler i strimler
1,5 dl seterrømme
1 dl majones
2 ss reven pepperrot


Enkel og greit som tilbehør.


Fremgangsmåte

Lag saus av rømme, majones og pepperrot. Bland i rødbeter og epler.

Server til kald mat eller som pålegg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ekte rekesalat.

Ekte rekesalat


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2015
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g hermetiske reker
1 liten boks asparges i biter
2 kokte gulerøtter i terninger
2 hardkokte egg i biter
1 strimlet salathode
1 liten boks sjampinjong i biter

2 dl majones
1 dl rømme


Hjemmelagd rekesalat til halv pris. Husk å la både reker, sjampinjong og asparges renne av skikkelig før det blandes. Vi tabbet oss ut litt her, da for eksempel asparges på boks er saftige greier.


Fremgangsmåte

Bland dressingen og rør alt det andre inn forsiktig.

Brukes som pålegg eller som en liten smårett/tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Russisk rekesalat.

Russisk rekesalat


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.06.2015
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500g rensede nykokte reker eller hermetiske.
2 kokte gulerøtter i terninger
200 g erter frosne
1 eple i terninger
1 hakket sylteagurk
1 hakket tomat

2 dl majones
1,5 dl rømme


Fint som pålegg. Bruk gjerne hermetiske reker, som blir saftigere. Og med litt sylteagurkkraft i er smaken sikret.
Kjøl ned før servering


Fremgangsmåte

Bland dressingen og tilsett de andre ingrediensene.

Brukes som pålegg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3156





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.