Påskens desserter


Oppdatertdato: 2022-04-13 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson


Påsken er og gode desserter etter gode middager. Jeg har publisert flere typer desserter den siste tiden som passer til påske og naturlig nok er det egg, appelsin og gule ting som går igjen. Ellers er det kanskje best med raske og lette desserter etter påskemiddagen og heller en god kake til kvelden. Her er begge deler.


Annonse



Hjemmelaget karamellpudding 3


Prøv også Hjemmelaget karamellpudding 3.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 18.03.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grip’s verden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

100 gr. sukker
1 vaniljestang
3 dl. kremfløte
4 1/2 dl. melk
5 egg
Pynt: kremfløte.



Fremgangsmåte

Brun sukkeret i en tykkbunnet kjele. Hell den over i i en form og glaser formen. Ha melken, fløten og vaniljestangen i en kjele og kok opp. La det småkoke i ca. 5 min. Avkjøles noe. Tilsett halvpiskede egg. Hell blandingen gjennom en sil i formen.

Sett puddingen i vannbad i ovnen ved 100 gr. La den stå til den er tyknet, ca. 2 1/2 time.

Avkjøl helt, og hvelv på fat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 182,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Eggedosis til dessert


Prøv også Eggedosis til dessert.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.05.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
4 ss sukker
evt. hakket frukt eller bær



Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Fyll i glasset og server med skje. Bland gjerne med hakket frukt eller bær.

Tips for barn:
Et lite dryss med hakket sjokolade eller sjokoladepulver over eggedosisen er kjempegodt.

Tips for voksne:
2 ss konjakk i eggedosisen gir en rund og fin smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Creme Catalan


Prøv også Creme Catalan.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang


En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.


Fremgangsmåte

La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.

La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 307,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Appelsinkake 6.

Appelsinkake 6


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

125 g smør eller margarin
200 g sukker (ca. 2 1/2 dl)
3 egg
revet skall av 1 appelsin
150 g hvetemel (ca. 2 1/2 dl)
1 ts bakepulver
1/2 dl nypresset appelsinsaft
GLASUR
120 g melis (2 dl)
2 ss appelsinsaft
(litt vann)



Enkel og grei kake. Steker ganske fort


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt. Bland i appelsinsaft og skall.

Sikt i mel og bakepulver og rør om.

Hell røren i en smurt og strødd form.

Stek kaken.

Glaser kaken med appelsinglasur. Strø eventuelt med hakket syltet appelsinskall eller hakkede ristede mandler.
Bruk avlang form
Stekes ved 175 grader i 35-45 min. Prøv med en bakepinne fra 35 min

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 352,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronkake 2.

Sitronkake 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Elsa's hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

150 gr margarin
300 gr sukker
3 egg
3oo gr mel
2 ts bakepulver
skall og saft av en sitron
1 dl kulturmelk


Enkel og grei sitronkake. Her i hjerteform med melisglasur. Smaker godt


Fremgangsmåte

Rør margarin og sukker hvitt, tilsett et egg om gangen. Sikt på det tørre. Ha i sitron og melk Stekes ca ¾ time på 170 c. Ha melis utrørt med sitron på toppen, dryss gjerne litt revet skall på.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 309,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskedessert med creme fraiche.

Påskedessert med creme fraiche


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.03.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

3 dl crème fraîche
1 dl Dansukker Sukker
2 sitroner
1/2 dl friskpresset sitronsaft
2 eggehviter

Pynt
1 1/2 dl kremfløte
revet ubehandlet sitronskall


Dessert til påske med creme fraiche


Fremgangsmåte

Visp eggehvitene stive. Visp crème fraîche og sukker kraftig.
Skyll sitronene grundig, og riv deretter skallet helt fint. Bland sitronskall og -saft i crème fraîchen. Pass på at bolle og visp er helt rene.
Visp eggehvitene stive, og vend forsiktig ned i crème fraîche-blandingen. Fordel blandingen på fire tallerkener, og form til en topp. Pisk fløten stiv, og sprøyt den på dessertporsjonene.
Strø over litt revet sitronskall, og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 235,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinfromasj 3.

Appelsinfromasj 3


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Alexander Benjaminsen

Ingredienser

7 stk gelatinplater
5 stk egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
saft og skall av 1 stk. appelsin


Appelsinfromasj er friskt og godt. Får du ikke tak i konsentrert appelsinjuice på boks kan du smake deg frem med ublandet appelsinsaft.


Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter til de er bløte.
Pisk kremfløten stiv og sett den kaldt.
Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Finriv skallet og press ut saften. Bland skall og saft og sett til side.
Klem forsiktig ut det meste av vannet fra gelatinplatene smelt dem på lav varme i en liten kjele. Avkjøl litt, men pass på at gelatinen ikke begynner å stivne.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens maskinen går på lav hastighet. Bland inn appelsinsaft og -skall.
Vend inn den stivpiskede kremen.
Ha blandingen i en sprøytepose og fyll fromasjen i serveringsglass, eller fyll den rett i en vakker serveringsbolle. Sett fromasjen kaldt minst et par timer før servering.

Tips:
Husk alltid å temperere eggene før du skal piske eggedosis. La dem gjerne stå på kjøkkenbenken over natta. Da får du fin, stiv eggedosis!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 221,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinfileter med revet mørk sjokolade og nøtter.

Appelsinfileter med revet mørk sjokolade og nøtter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 stk appelsin
40 g mørk sjokolade, 70% kakao
5 stk hakkede valnøttkjerner


Dessert kan godt være enkelt og sunt - noen skiver appelsin, litt mørk sjokolade og hakkede valnøtter, og vips så har barna en kjempegod lørdagskos.


Fremgangsmåte

Skrell appelsinene og fjern hinnen på hver appelsinbåt.
Legg appelsinbåter på en tallerken og strø over litt revet sjokolade og finhakkede valnøtterkjerner.
Serveres med en gang.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskepannacotta med kanelflarn.

Påskepannacotta med kanelflarn


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 gelatinark
4 dl kremfløte
½ dl Dansukker Sukker
1 ½ dl finhakkede, tørkede aprikoser

Flarn
50 g smør eller margarin
½ dl Dansukker Brun Farin
3 ss Dansukker Lys Sirup
6 ss hvetemel
2 krm malt kanel
50 g mandelspon

Pynt
Konfektbiter


Pannacotta er bare helt nydelig. Disse fløtebaserte dessertene er en av våre favoritter, og her har dere den i påskeversjon.


Fremgangsmåte

Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann i 5 minutter. Bland kremfløte, sukker og hakkede aprikoser i en kasserolle. Kok opp, og la koke i 1 minutt. Tilsett gelatinarkene.
Avkjøl blandingen litt før den fordeles i pene glass.
Settes i kjøleskap. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bland godt. Ha klatter av røren på brett med bakepapir med god avstand mellom. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter.
Avkjøles helt. Pynt pannacottaen med et flarn og en konfektbit ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 383,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påsketiramisu.

Påsketiramisu


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.03.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

50 g mandelspon
300 g ananas i egen juice
250 g mascarpone
250 g kesam
½ dl Dansukker Melis
1 ½ dl kremfløte
½ dl Dansukker Sukker
75 g fingerkjeks (Savoiardi)
1 dl eggelikør


Italiensk vri på påskedesserten


Fremgangsmåte

Rist mandelsponene i en tørr stekepanne. Hell laken av ananasen, men ta vare på den. Kutt ananasringene i mindre biter. Bland mascarpone, kesam og melis. Visp fløten stiv sammen med sukkeret. Vend kremfløten ned i mascarponeblandingen. Bre ut halvparten av blandingen i en lav form, ca. 20 x 20 cm.
Legg ananasbitene oppå. Hell halvparten av likøren sammen med ½ dl av ananaslaken i en liten bolle, og dypp kjeksene i dette. Legg kjeksene oppå ananasen.
Bre over resten av mascarponeblandingen. Drypp over resten av likøren, og strø på mandelsponene. Sett i kjøleskap til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 253,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskepavlova fylt med sitronkrem og pasjonsfruktsaus.

Påskepavlova fylt med sitronkrem og pasjonsfruktsaus


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 12.03.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ss maisennamel
1 ts hvitvinseddik

Fyll
1/2 + 2 dl kremfløte
3 dl lemoncurd

Saus
4 pasjonsfrukter
1 dl vann
1 ts friskpresset sitronsaft
4 ss Dansukker Syltesukker

Pynt
Aprikoser


Pavlova er ikke bare for 17 mai men og til påske.


Fremgangsmåte

Visp eggehvitene stive med elektrisk visp. Tilsett halvparten av sukkeret mens du hele tiden visper på høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret, og visp videre i 5 minutter.
Bland inn maisennamel og eddik. Fordel røren i en sirkel, ca. 30 cm i diameter, på et smurt og melet bakepapir. Trekk opp sidene litt ved hjelp av en slikkepott, slik at det blir et krater. Stekes midt i ovnen ved 150 °C i 75 minutter. Slå av ovnen, og la kaken bli stående til den er kald.
Rør ut lemoncurden i en 1/2 dl kremfløte. Resten av kremen vispes stiv. Vend inn lemoncurdblandingen i den vispede kremen.
Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjøtt og kjerner. Bland alle ingrediensene til sausen i en kasserolle, og la det koke i 2 minutter. Avkjøl. Fyll lemoncurdkremen i pavlovaen. Legg på aprikosene. Spre over sausen, og server umiddelbart.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:167



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.