Påsken er og gode desserter etter gode middager. Jeg har publisert flere typer desserter den siste tiden som passer til påske og naturlig nok er det egg, appelsin og gule ting som går igjen. Ellers er det kanskje best med raske og lette desserter etter påskemiddagen og heller en god kake til kvelden. Her er begge deler.
Hjemmelaget karamellpudding 3
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
18.03.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grip’s verdenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
100 gr. sukker
1 vaniljestang
3 dl. kremfløte
4 1/2 dl. melk
5 egg
Pynt: kremfløte.
Fremgangsmåte
Brun sukkeret i en tykkbunnet kjele. Hell den over i i en form og glaser formen. Ha melken, fløten og vaniljestangen i en kjele og kok opp. La det småkoke i ca. 5 min. Avkjøles noe. Tilsett halvpiskede egg. Hell blandingen gjennom en sil i formen.
Sett puddingen i vannbad i ovnen ved 100 gr. La den stå til den er tyknet, ca. 2 1/2 time.
Avkjøl helt, og hvelv på fat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
182,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggedosis til dessert
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.05.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
4 ss sukker
evt. hakket frukt eller bær
Fremgangsmåte
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Fyll i glasset og server med skje. Bland gjerne med hakket frukt eller bær.
Tips for barn:
Et lite dryss med hakket sjokolade eller sjokoladepulver over eggedosisen er kjempegodt.
Tips for voksne:
2 ss konjakk i eggedosisen gir en rund og fin smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Creme Catalan
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang
En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.Fremgangsmåte
La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.
La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
307,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Appelsinkake 6
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.11.2013Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
125 g smør eller margarin
200 g sukker (ca. 2 1/2 dl)
3 egg
revet skall av 1 appelsin
150 g hvetemel (ca. 2 1/2 dl)
1 ts bakepulver
1/2 dl nypresset appelsinsaft
GLASUR
120 g melis (2 dl)
2 ss appelsinsaft
(litt vann)
Enkel og grei kake. Steker ganske fortFremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt. Bland i appelsinsaft og skall.
Sikt i mel og bakepulver og rør om.
Hell røren i en smurt og strødd form.
Stek kaken.
Glaser kaken med appelsinglasur. Strø eventuelt med hakket syltet appelsinskall eller hakkede ristede mandler.
Bruk avlang form
Stekes ved 175 grader i 35-45 min. Prøv med en bakepinne fra 35 min
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
352,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
50,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronkake 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.10.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elsa's hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
150 gr margarin
300 gr sukker
3 egg
3oo gr mel
2 ts bakepulver
skall og saft av en sitron
1 dl kulturmelk
Enkel og grei sitronkake. Her i hjerteform med melisglasur. Smaker godtFremgangsmåte
Rør margarin og sukker hvitt, tilsett et egg om gangen. Sikt på det tørre. Ha i sitron og melk Stekes ca ¾ time på 170 c. Ha melis utrørt med sitron på toppen, dryss gjerne litt revet skall på.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
309,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskedessert med creme fraiche
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.03.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
3 dl crème fraîche
1 dl Dansukker Sukker
2 sitroner
1/2 dl friskpresset sitronsaft
2 eggehviter
Pynt
1 1/2 dl kremfløte
revet ubehandlet sitronskall
Dessert til påske med creme fraicheFremgangsmåte
Visp eggehvitene stive. Visp crème fraîche og sukker kraftig.
Skyll sitronene grundig, og riv deretter skallet helt fint. Bland sitronskall og -saft i crème fraîchen. Pass på at bolle og visp er helt rene.
Visp eggehvitene stive, og vend forsiktig ned i crème fraîche-blandingen. Fordel blandingen på fire tallerkener, og form til en topp. Pisk fløten stiv, og sprøyt den på dessertporsjonene.
Strø over litt revet sitronskall, og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
235,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinfromasj 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.04.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
7 stk gelatinplater
5 stk egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
saft og skall av 1 stk. appelsin
Appelsinfromasj er friskt og godt. Får du ikke tak i konsentrert appelsinjuice på boks kan du smake deg frem med ublandet appelsinsaft.Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 minutter til de er bløte.
Pisk kremfløten stiv og sett den kaldt.
Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Finriv skallet og press ut saften. Bland skall og saft og sett til side.
Klem forsiktig ut det meste av vannet fra gelatinplatene smelt dem på lav varme i en liten kjele. Avkjøl litt, men pass på at gelatinen ikke begynner å stivne.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens maskinen går på lav hastighet. Bland inn appelsinsaft og -skall.
Vend inn den stivpiskede kremen.
Ha blandingen i en sprøytepose og fyll fromasjen i serveringsglass, eller fyll den rett i en vakker serveringsbolle. Sett fromasjen kaldt minst et par timer før servering.
Tips:
Husk alltid å temperere eggene før du skal piske eggedosis. La dem gjerne stå på kjøkkenbenken over natta. Da får du fin, stiv eggedosis!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
221,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinfileter med revet mørk sjokolade og nøtter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 stk appelsin
40 g mørk sjokolade, 70% kakao
5 stk hakkede valnøttkjerner
Dessert kan godt være enkelt og sunt - noen skiver appelsin, litt mørk sjokolade og hakkede valnøtter, og vips så har barna en kjempegod lørdagskos.Fremgangsmåte
Skrell appelsinene og fjern hinnen på hver appelsinbåt.
Legg appelsinbåter på en tallerken og strø over litt revet sjokolade og finhakkede valnøtterkjerner.
Serveres med en gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskepannacotta med kanelflarn
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
2 gelatinark
4 dl kremfløte
½ dl Dansukker Sukker
1 ½ dl finhakkede, tørkede aprikoser
Flarn
50 g smør eller margarin
½ dl Dansukker Brun Farin
3 ss Dansukker Lys Sirup
6 ss hvetemel
2 krm malt kanel
50 g mandelspon
Pynt
Konfektbiter
Pannacotta er bare helt nydelig. Disse fløtebaserte dessertene er en av våre favoritter, og her har dere den i påskeversjon.Fremgangsmåte
Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann i 5 minutter. Bland kremfløte, sukker og hakkede aprikoser i en kasserolle. Kok opp, og la koke i 1 minutt. Tilsett gelatinarkene.
Avkjøl blandingen litt før den fordeles i pene glass.
Settes i kjøleskap.
Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bland godt. Ha klatter av røren på brett med bakepapir med god avstand mellom. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter.
Avkjøles helt. Pynt pannacottaen med et flarn og en konfektbit ved servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
383,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
28,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påsketiramisu
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.03.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
50 g mandelspon
300 g ananas i egen juice
250 g mascarpone
250 g kesam
½ dl Dansukker Melis
1 ½ dl kremfløte
½ dl Dansukker Sukker
75 g fingerkjeks (Savoiardi)
1 dl eggelikør
Italiensk vri på påskedessertenFremgangsmåte
Rist mandelsponene i en tørr stekepanne. Hell laken av ananasen, men ta vare på den. Kutt ananasringene i mindre biter. Bland mascarpone, kesam og melis. Visp fløten stiv sammen med sukkeret. Vend kremfløten ned i mascarponeblandingen. Bre ut halvparten av blandingen i en lav form, ca. 20 x 20 cm.
Legg ananasbitene oppå. Hell halvparten av likøren sammen med ½ dl av ananaslaken i en liten bolle, og dypp kjeksene i dette. Legg kjeksene oppå ananasen.
Bre over resten av mascarponeblandingen. Drypp over resten av likøren, og strø på mandelsponene. Sett i kjøleskap til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
253,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskepavlova fylt med sitronkrem og pasjonsfruktsaus
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
12.03.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ss maisennamel
1 ts hvitvinseddik
Fyll
1/2 + 2 dl kremfløte
3 dl lemoncurd
Saus
4 pasjonsfrukter
1 dl vann
1 ts friskpresset sitronsaft
4 ss Dansukker Syltesukker
Pynt
Aprikoser
Pavlova er ikke bare for 17 mai men og til påske.Fremgangsmåte
Visp eggehvitene stive med elektrisk visp. Tilsett halvparten av sukkeret mens du hele tiden visper på høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret, og visp videre i 5 minutter.
Bland inn maisennamel og eddik. Fordel røren i en sirkel, ca. 30 cm i diameter, på et smurt og melet bakepapir. Trekk opp sidene litt ved hjelp av en slikkepott, slik at det blir et krater. Stekes midt i ovnen ved 150 °C i 75 minutter. Slå av ovnen, og la kaken bli stående til den er kald.
Rør ut lemoncurden i en 1/2 dl kremfløte. Resten av kremen vispes stiv. Vend inn lemoncurdblandingen i den vispede kremen.
Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjøtt og kjerner. Bland alle ingrediensene til sausen i en kasserolle, og la det koke i 2 minutter. Avkjøl. Fyll lemoncurdkremen i pavlovaen. Legg på aprikosene. Spre over sausen, og server umiddelbart.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
248,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:167