Pasta og reker hører sammen


Oppdatertdato: 2020-03-09 Tema: Pasta Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Jeg har lagd mye pasta opp gjennom årene og har funnet ett par ingredienser som passer til og da bla reker eller andre skalldyr, men reker er jo lettest tilgjengelige. Vi pleier å bruke det med jevne mellomrom, gjerne bare sammen med feks pesto, men og som litt mer komplette retter. Reker går godt sammen med tomatbaserte sauser, fløte og ost, men og pesto + urter i flere varianter. Her under er noen eksempler på dette og flere med pesto som nevnt over. Flere av disse har jeg hatt ute på sidene i mange år og flere av de har hatt mange lesere




Pasta med pesto 2


Prøv også Pasta med pesto 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g båndpasta

ca. 200 g rensede reker og/eller krepsehaler

Pestosaus:
100 g smør
3 dl Crème Fraîche eller rømme
3 hvitløkbåter, presset
1 stilk persille
ca. 15 friske basilikumblader
4 ss pastaost, Vellagret Cheddar
eller annen revet ost
salt og pepper


Her bruker vi vanlig spaghetti istedenfor det som skrives i oppskriften, men all slags pasta kan brukes.
Pasta i alle varianter er typisk for Italia. Sjømat og grønnsaker likedan. Meiriprodukter brukes fortrinnsvis i nordlige deler av landet. Vårt forslag til pesto er meget spennende og smakfull, men selvfølgelig kan man jo bruke ferdig pesto. Vi lagde den siden vi har hatt masse basilikum i drivhuset.


Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Saus:
Smelt smør i en kjele. Kjør de øvrige ingrediensene i en food processor til en grønn blanding. Tilsett blandingen i smøret litt etter litt under omrøring.
Smak til med salt og pepper. Bland nykokt pasta i sausen og vend forsiktig inn reker og/eller krepsehaler.
Pynt ev med noen friske basilikumblader. Smaker godt med brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 328,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pasta carbonara med reker


Prøv også Pasta carbonara med reker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

300 g reker, uten skall
400 g tagliatelle
1 stk løk
1 fedd hvitløk
3 dl fløte
50 g bacon
1 dl parmesanost
olje
salt og pepper

Tilbehør
brød
salat


Pasta carbonara er en italiensk klassiker, og med reker får denne oppskriften et friskt innslag. Husk at rekene ikke trenger lang tid for å bli gjennomvarme.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk løk og hvitløk, og la det surre sammen med litt olje i en stekepanne til løkblandingen er myk.
Kok opp fløte i en kasserolle og la den småkoke til den begynner å tykne. Tilsett da løkblandingen og ta kasserollen fra varmen.
Skjær bacon i strimler og stek dem på middels temperatur i sitt eget fett, til de er sprø.
Ha reker i stekepannen og la surre videre på middels varme til de akkurat er gjennomvarme.
Sil vann av pastaen, la den stå 1 minutt, og bland sammen med resten av ingrediensene.
Smak til med salt, nykvernet pepper og revet parmesan eller annen ost på toppen.
Server med brød og gjerne en salat ved siden.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pasta linguine med reker og chili


Prøv også Pasta linguine med reker og chili.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eva Brænd

Ingredienser

250 g reker, uten skall
300 g linguine pasta
2 fedd hvitløk
2 ts ingefær, frisk
1 stk chili, rød
olje

Tilbehør
brød
parmesanost


Pasta linguine med reker og chili er enkel og rask mat. Med litt parmesan på toppen får retten den perfekte smaken. Perfekt til en romantisk middag hjemme.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Finhakk hvitløk og riv ingefær.
Fjern frø fra chili og finhakk.
Varm olje og fres chili, hvitløk og ingefær i ca. 3—4 minutter. Bruk middels varme så krydderne ikke blir brent.
Ta stekepannen av varmen og vend inn reker.
Sil kokevannet fra pasta og rør inn reker med den krydrete oljen.
Server pastaen varm med godt brød og revet parmesanost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 229,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Reker med pasta og pesto.

Reker med pasta og pesto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2015
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er HAUKET.NET
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 kg reker med skall
4 porsjoner pasta

Pesto:
25 g basilikumblader
25 g persille
1/2 dl olivenolje
2 hvitløkbåter
20 g valnøtt eller pinjekjerner
20 g parmesanost

Ved servering:
2 dl kremfløte
salt/pepper


Om en har reker til overs etter rekefesten kvelden før, er dette en god løsning for å bli kvitt dem. Vi slumpet litt med målene her, men ble vellykket for det. Husk at rekene bare skal varmes opp og ikke kokes.
I denne lagde vi pesto selv, men om en ikke gidder så kjøp ferdig. Vi har så mye basilikum i hagen at det er greit å få brukt den.


Fremgangsmåte

Beskrivelse
Skrell rekene. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Pesto:
Ha basilikum, persille, olivenolje, presset hvitløk, valnøtter og parmesanost i en food-processor og kjør det hele noen sekunder.

Sil pastaen. Kok opp pesto og kremfløte i pastakjelen. Smak til med salt og pepper. Hell tilbake den varme pastaen og tilsett rekene. Bland alt forsiktig og server pastaretten med en gang. Pynt gjerne med basilikumblader og reker. Anbefales!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 268,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med kylling, laks, reker og blåskjell (ny).

Pasta med kylling, laks, reker og blåskjell (ny)


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 24.01.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

250 g friske blåskjell
1 ½ dl tørr hvitvin
2 stk kyllingfilet
100 g laksefilet
2 båt hvitløk
1 bunt frisk dill
2 dl kremfløte
0,1 g safran , evt. litt gurkemeie
150 g tagliatelle
100 g reker


Kylling og blåskjell med pasta og en kremete, god saus passer perfekt for en fredagsflørt for to.


Fremgangsmåte

1. Vask friske blåskjellene godt under rennende, kaldt vann. Legg dem i en kjele tilsatt hvitvin og dekk med lokk. Damp blåskjellene over sterk varme til de åpner seg. Ta av de fineste blåskjellene og rekene til pynt, og rens resten.
2. Skjær kylling- og laksefiletene i fingertykke strimler. Finhakk hvitløk og dill.

3. Ha olje i en stekepanne og tilsett hvitløk, dill, kylling og laks. Fres det til kyllingkjøttet er blitt hvitt rundt det hele. Tilsett hvitvinen som skjellene ble dampet i og kremfløte. Ha i safran. La alt trekke et par minutter til kylling og fisk er gjennomtrukket.
4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil bort kokevannet. Ikke skyll pastaen i kaldt vann, men bland den direkte inn i safransausen sammen med blåskjell og rensede reker.

Anrett pastaretten på et fat og pynt med blåskjell og reker med skall.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 160,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norske reker i pasta med pesto.

Norske reker i pasta med pesto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

1 kg reker med skall
4 porsjoner pasta

Pesto:
25 g basilikumblader
25 g persille
1/2 dl olivenolje
2 hvitløksbåter
15 g valnøtt eller pinjekjerner
15 g pamesanost

Ved servering:
2 dl matfløte
salt og pepper



Fremgangsmåte

Skrell rekene. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Pesto:
Ha basilikum, persille, olivenolje, presset hvitløk, valnøtter og ost i en foodprocessor og kjør det hele i noen sekunder.
Sil pastaen. Kok opp pesto og matfløte i pastakjelen. Smak til med salt og pepper. Hell tilbake den varme pastaen og tilsett rekene. Bland alt forsiktig og server pastaretten med en gang.
Pynt gjerne med basilikumblader og reker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 243,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med reker og ostesaus.

Pasta med reker og ostesaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

200 g reker, uten skall
4 pors tagliatelle
200 g kremost med hvitløk og urter
2 ss vann

Tilbehør
En grønn salat


Du trenger bare reker, pasta, kremost og salat, så har du en smakfull middag på bordet. Denne oppskriften kan lett varieres ved å velge en annen kremost.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Varm opp kremost og vann i en kasserolle til en myk konsistens.
Ha i rekene og la dem bli gjennomvarme i sausen, uten at den koker.
Server tagliatelle med sausen over, og med salat ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 62,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti med reker og fetaost.

Spaghetti med reker og fetaost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.08.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

200 g reker, uten skall
4 pors spaghetti
2 fedd hvitløk
2 dl urter, friske
200 g cherrytomat
0.5 dl salatolje fra fetaost
1 dl vann
150 g fetaost i olje
0.5 dl pinjekjerner
salt og pepper


Det er ikke bare kjøttdeig som passer godt til spaghetti. Prøv en ny variant med reker og fetaost og vi garanterer deg en herlig opplevelse.


Fremgangsmåte

Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og urter, og del cherrytomatene i to.
Surr hvitløken forsiktig i oljen fra fetaosten, men pass på at den ikke blir brun.
Tilsett urter og cherrytomater, og la det surre sammen i 1 minutt.
Hell over varmt vann, bland og smak til med salt og pepper.
Vend inn reker og spaghetti rett før servering.
Server spaghettien med fetaost og pinjekjerner drysset over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 209,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med fjordgløtt.

Pasta med fjordgløtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.11.2010
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g tagliatelle
1 stk hakket rødløk
1 ss olje
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts chilipasta (sambal oelek)
150 g sukkererter
250 g cherrytomat, rød
300 g reker
salt og pepper etter smak
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss hakket frisk dill


En smakfull pastarett med friske grønnsaker og kremet saus passer flott på sommerlige dager. Rekene kan du bytte ut med kylling eller laks.


Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken. Fres løken i olje et par minutter. Tilsett créme fraîche, vann og chilipasta. Rør om og la koke i ca. 5 minutter.
Del sukkererter og tomater i mindre biter. Rens rekene og bland dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
Legg nykokt pasta i en skål og tøm pastasausen over. Fordel tomater og sukkererter over. Dryss over rikelig med hakkede urter like før servering.
Godt brød hører med.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3215






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.