Pitapizza - enkelt og godt


Oppdatertdato: 2023-01-21 Tema: Pizza Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Pitapizza har vi lagd mange ganger og dette er enkle og raske små pizzaer hvor man ikke trenger å lage gjærdeig eller bruke masse tid på fyll. Man kjøper (eller baker) ferdige pitabrød, grove eller fine, og dekker de med ønsket fyll, ost og andre godsaker.
Dette er verdens raskeste pizza og den første under her er den beste. Lenger nede følger flere andre forslag.
Og som en vri på fredagskosen er de ypperlige, eller generelt kveldskosen.
Vi anbefaler også å bruke alternative bunner som for eksempel polarbrød, tykke tacolefser og baguetter ol.

Annonse



Pitapizza Provence


Prøv også Pitapizza Provence.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.10.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 pitabrød a 80 g
4 ts hakket tomat (50 g)
40 g tomat i skiver
30 g mager skinke
1 sjampinjong (20 g)
30 g revet, lett osteblanding
Dryss over med provence-krydder


Pitapizza er en rask pizza som også smaker nydelig. Pitabrød har man ofte i fryseren og man tager hva man haver til fyll.


Fremgangsmåte

Pitapizza - Verdens raskeste pizza!
Den er nesten like lett å lage som Grandiosa - og skal vi være ærlige: Mye bedre og sunnere! Nå kan familiens små og store kan lage sin egen lille favorittpizza. Kjøp frosne pitabrød, og bruk dem som de er til pizzabunn. Smør på tomatsaus og øvrige ingredienser og stek etter anvisning på pitabrød-pakken. Osten vi har brukt er en blanding av 16% Mozzarella og 16% Lettere Norvegia. Perfekt til pizzabruk.

Kcal-innholdet er såpass lavt at du trygt kan spe på med en spennende salat som tilbehør. Bon appetitt!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Lett pitapizza


Prøv også Lett pitapizza.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 pitabrød a 80 g
4 ts hakket tomat (50 g)
5 løkringer
30 g mager skinke
20 g paprika
3 skiver squash (20 g)
1 sjampinjong (20 g)
30 g revet, lett osteblanding
Dryss over med paprikapulver og oregano.


Denne lagde vi med polarbrød, grov type, men pitabrød er like bra. Fyllet kan jo og varieres i det uendelige og vi brukte og litt tacosaus på brødet. En enkel pizza som er fin når du har rester i kjøleskapet.


Fremgangsmåte

Pitapizza - Verdens raskeste pizza!

Den er nesten like lett å lage som Grandiosa - og skal vi være ærlige: Mye bedre og sunnere! Nå kan familiens små og store kan lage sin egen lille favorittpizza. Kjøp frosne pitabrød eller polarbrød, og bruk dem som de er til pizzabunn. Smør på tomatsaus og øvrige ingredienser og stek etter anvisning på pitabrød-pakken eller ca 10 min ved 200 grader.
Osten vi har brukt er en blanding av 16% Mozzarella og 16% Lettere Norvegia. Perfekt til pizzabruk.

Kcal-innholdet er såpass lavt at du trygt kan spe på med en spennende salat som tilbehør. Bon appetitt!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 109,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pitapizza Karbo


Prøv også Pitapizza Karbo.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.10.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pitabrød a 80 g
4 ts hakket tomat (50 g)
50 g karbonadedeig
1/2 fedd hvitløk
5 løkringer
10 g purre
15 g paprika
30 g revet, lett osteblanding


Her kan man variere fyllet alt etter hva man har i kjøleskapet.


Fremgangsmåte

Pitapizza - Verdens raskeste pizza!

Den er nesten like lett å lage som Grandiosa - og skal vi være ærlige: Mye bedre og sunnere! Nå kan familiens små og store kan lage sin egen lille favorittpizza. Kjøp frosne pitabrød, og bruk dem som de er til pizzabunn. Smør på tomatsaus og øvrige ingredienser og stek etter anvisning på pitabrød-pakken. Osten vi har brukt er en blanding av 16% Mozzarella og 16% Lettere Norvegia. Perfekt til pizzabruk.

Kcal-innholdet er såpass lavt at du trygt kan spe på med en spennende salat som tilbehør. Bon appetitt!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Polarpizza.

Polarpizza


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

6 oste-, grill- eller wienerpølser
1 pk runde polarbrød (12 stk)
1 gl pizzasaus
1 pk ferdigrevet mozzarella

Ingredienser etter valg:
Oliven, paprika, maiskorn, tomat, blåmuggost, sjampinjong, løk, oregano, jalapeno, chili, ruccula


Vår versjon er med tacosaus, squash, tomat, paprika og skinkerester. Og vi legger alltid noen strimler med ost på toppen. Ser ikke så fint ut på bildene men smaker godt. Men lag disse med forskjellig fyll alt etter hva man liker.


Fremgangsmåte

I ovnen: 200°C i 10-15 minutter, alt etter mengden fyll.

1. Legg polarbrød på en plate med bakepapir.
2. Smør 1 ss pizzasaus på hvert polarbrød, strø over med ost.
3. Velg pølse og tilbehør etter eget ønske.
4. Stek på midterste rille i ca. 10-15 minutter eller til osten er gyllen.

Egner seg ypperlig til turmat.

Pitabrød kan også brukes som pizzabunn. Med litt fersk mozzarella og et par oliven til pølsa, blir det en spennende "voksen" pizza.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 232,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pitapizza 1.

Pitapizza 1


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.12.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

4 stk pitabrød
1 pose tomatsaus
100 g kokt skinke
1 stk vårløk
200 g norvegia
2 ts tørket oregano


En super pizza og lage ute på rist eller stekepanne på bål.


Fremgangsmåte

I stekeovn 220 °C i 15 minutter

Del pitabrødene i to på langs. Legg dem på stekebrett og smør på tomatsaus. Finsnitt skinken og vårløken. Fordeles på hvert pitabrød. Dryss over revet ost og oregano. Steke i ovnen til osten er blitt gyllen. Server med en grønn salat og modne tomater.

Tips!
Varier toppingene med det du har for hånden, rester eller barnas favorittpålegg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 154,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggende porsjonspizza.

Eggende porsjonspizza


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 pakke polarbrød (6 stk.)
6 egg, kok i 8 minutter

Fyll:
1 glass ferdig pizzasaus eller hjemmelaget
ca. 200 g spekesnacks av kalkun
150 g sjampinjong, lettstekt
1 grønn paprika, i strimler
1 gul paprika, i strimler
1 løk, hakket
200 g revet ost gjerne blandet
med mozzarellaost
oregano eller annen krydderurt

Rucculasalat, rhubarbsalat, eller annen salat,
kokte egg (posjerte egg), salt og
kvernet pepper.
Hvitløksrømme og salsa.



Fremgangsmåte

Bre pizzasausen over polarbrødene og legg på fyllet. Dryss over ost og krydderurt. Stek pizzaene ved 225 °C i 8-10 minutter. Legg på salat, kokte egg i båter og server med rømmedressing og salsa.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Våre beste pitapizzaer.

Våre beste pitapizzaer


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 03.12.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 stk pitabrød
1 glass ferdig pizzasaus
150 gr pepperoni eller annen pølse, evt bacon i skiver
100 gr mozzarella
200 gr revet jarlsberg
1 ss tørket basilikum
Dryss over med pizzakrydder


Pitapizza er en litt glemt delikatesse som er veldig enkel å lage samtidig som det smaker bare nydelig. Her får man plutselig muligheten til å enkelt lage flere forskjellige pizzaer samtidig uten å måtte kjempe med en stor deig, heving og knaing.
Vi lager disse med jevne mellomrom og her kan man variere med det meste av fyll og toppings.
Vi lagde og noen med ferske spinatblader på. Ikke så dumt.


Fremgangsmåte

Her er det bare å bruke ferdige pitabrød. Smøre utover pizzasaus, ha på toppings og ost. Krydre, her med tørket basilikum som vi hadde.
Stekes i ovnen ved ca 200 grader i ca 7-10 minutter, men følg med. Kan variere alt etter hvor mye fyll som er på. Osten skal smelte og bli gylden.
Noen bakeplater klarer alle 4 samtidig ellers må en steke 2 ganger

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rask kyllingpizza.

Rask kyllingpizza


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 kyllingfileter
salt og kvernet pepper
2 polarbrød
1-2 ss chilisaus
2-3 dl revet ost
1/2 paprika, grovhakket
1/2 liten rødløk i skiver
krydderurter



Fremgangsmåte

Del kyllingfiletene nesten i to på langs, brett ut og stek dem i varm stekepanne med litt smør, 2-3 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper.
Smør chilisaus på polarbrødene og legg på resten av ingrediensene.
Stek pizzaene ved 225 °C i ca. 5 minutter eller til osten har smeltet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 149,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pitapizza med tacosaus.

Pitapizza med tacosaus


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.10.2014
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 stk grove pitabrød
300 g kjøttdeig
12 ss tacosaus
1 stk paprika
100 g revet hvitost


En en enkel, rask og god pizzavariant. Bytt gjerne ut ingrediensene og lag din egen favorittpizza! Varier styrken med tacosaus.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C. Stek kjøttdeigen i en stekepanne. Smør tacosaus på den ene siden av pitabrødet. Hakk opp paprikaen i små terninger. Fordel kjøtt og paprika på pitabrødene. Strø på med ost.
Stek pizzaene i ovnen i ca. 4 minutt er, eller til osten er smeltet.
Server pitapizzaene sammen med cherrytomater, små gulrøtt er eller en grønn salat.

Tips: Bruk gjerne skiver av grovbrød i stedet for pitabrød, og erstatt kjøttdeigen med biter av skinke eller pølse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pitapizza med ananas.

Pitapizza med ananas


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.10.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 pitabrød
1 lite glass pizzasaus
3 vårløk hakket
20 skiver pepperonipølse
1 liten boks ananas i biter
ca 200 gr reven jarlsberg
Pizzakrydder


En superrask pizza når en har dårlig tid. Om en ønsker å ta bilder av denne, legg osten på sammen med fyllet og ikke på toppen. For litt spicy resultat gjør det seg med ett dryss kajennepepper.


Fremgangsmåte

Bruk bakepapir på en rist i stekeovnen. Legg på pitabrødene og smør på pizzasaus. Ha på vårløk, pepperoni, ananas og ost. Stekes midt i ovnen på ca 200 C eller til osten begynner å bli gylden. Toppes med krydder.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 349,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Polarpizza med speilegg.

Polarpizza med speilegg


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 polarbrød
2 ss ketchup
1 ss hakket frisk oregano eller 1 ts tørket oregano
ca. 1 dl revet ost
1 egg



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 225 °C

Smør polarbrødet med ketchup og ha på krydder og ost. Stek pizzaen noen minutter til osten har smeltet. Speil egget og server det på pizzaen med en timiankvist. Ha over flaksalt og kvernet pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 221,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3057
Norsk mat.Kjøttdeig.
Festkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.