Rask og god mat på middagsbordet nå i Januar


Oppdatertdato: 2020-01-13 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er Januar ute og drittvær, og en begynner å lure på middagen disse kalde dagene. Samtidig er restene fra jula spist opp, man bør spise sunnere og selvfølgelig starte å trene. Men det er mye mer fristende å legge seg på sofaen, bestille ferdigmat og se på HBO eller netflix, kanskje en lang serie om mat? Om det finnes? Selv har jeg begynt å se opp igjen alle sesongene med X-files, men er litt lei av både Dana og Fox allerede etter 5 sesonger, men heldigvis er Cancer-mann død, eller er han det?. Men tilbake til middager. Her er 10 gode og raske middager som passer sånn noenlunde på bordet i Januar. Og ikke le av joikakaker!




Fransk fiskegryte


Prøv også Fransk fiskegryte.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 g flyndre- eller torskefilet
3 tomater
1 liten squash
1 gul paprika
1 rød paprika
1 boks selskapserter
15 friske sjampinjonger
3 sjalottløk
1 dl hakket persille
1 ts timian
salt
pepper
2 1/2 dl créme fraiche


En god gryte som er ganske rask å tilberede. Man kan variere litt på grønnsakene som vi gjorde da vi byttet ut squash med blomkål. Vi brukte også fisken som var tilgjengelig og det var laks.
Det ble veldig godt rett og slett


Fremgangsmåte

Skjær fiskefileten i små biter og skjær grønnsakene i fine strimler. Varm opp en vid kasserolle med tykk bunn og ha i 3 ss olje og fres grønnsakene under omrøring ca 1 minutt.

Legg så i fiskebitene, og fortsett å frese noen minutter uten at det tar farge. Slå på cremé fraiche, kok opp og la det trekke ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og avslutt med den finhakkede persillen.

Server gryten straks den er ferdig, med frisk salat og kokte poteter eller annet tilbehør om du ønsker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Joika tradisjonell.


Prøv også Joika tradisjonell..

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 18.11.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Sigrid
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 bx Joika kaker (1/1 bx)
1 dl seterrømme
250 gr bacon i skiver
600 gr rosenkål eller broccoli


Oppskriften her er ganske tradisjonell, men vi lagde den noe annerledes. For det første bruker vi å smørdampe oppkuttede gulrøtter, sellerirot og knutekål. Og så serverer vi dette med potetmos.
En boks med joika passer til 2-3 personer. Det er saus med og prøv med litt ekstra krydder, brunost, rømme og sennep i denne. Evt litt fløte om en ikke liker viltsmaken. Forresten er det mest storfekjøtt i kakene.


Fremgangsmåte

Bacon kuttes i strimler og brunes. Varm Joika-kakene i sausen og tilsett rømmen som røres inn. Helles over i et varmt serveringsfat/bolle. Bacon fordeles jevnt på overflaten. Serveres med smørdampet broccoli eller dampet rosenkål og nykokte poteter. Flatbrød og rørte tyttebær er selvfølgelig tilbehør.

Tips: Tilsett gjerne litt brunost og/eller et par ss rørte tyttebær i sausen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Risotto med kjøttdeig


Prøv også Risotto med kjøttdeig.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.03.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g kjøttdeig
1 dl ris
vann - se anvisning på pakken
1/2 ts salt
1/2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 ts tørskede urter (persille, oregano, timian e.l.)


En av de raske rettene som smaker masse. Og man kan bruke ting en som oftest har i huset. Vi pyntet med litt grønt for bildet sin skyld.


Fremgangsmåte

Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha over i en varm panne sammen med kjøttdeig og ris. Fres det godt i 5 min.

Hell over vann og kok opp. La det småkoke til vannet er kokt bort og risen er mør. Ha i maiskorn.

Smak til med salt og urtekrydder.
Pynt ved servering

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pølseform med purre.

Pølseform med purre


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g lettere kjøttpølse
300 g pastaskruer
1 stk liten purre
1 tube smøreost (salami, pepperoni, e.l.)
½ ts salt
½ ts pepper
30 g evt. Hvitost


Alt-i-ett-form med gode smaker. Rask middag som alle liker!


Fremgangsmåte

1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær purren i ringer og pølsene i skiver.

2. Bland pasta, purre, pølser og ost i en ildfast form. Tilsett salt og pepper. Varmes i ovnen i 10 minutter på 230 grader. Retten kan også gratineres med ost.
Serveres gjerne med salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 220,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nachos 3.

Nachos 3


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 24.01.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g kjøttdeig /karbonadedeig
½ stk løk
½ stk frisk, rød chili i ringer
1 pk kryddermiks + vann etter anvisning på pakken
1 pose tortillachips á 200 g
½ boks hermetiske brune bønner
1 boks salsa
½ stk finstrimlet purre
1 dl revet hvitost


Dette er skikkelig digg! En fantastisk deilig rett å be venner på, eller rett og slett en rett du kan hygge deg med helt alene.


Fremgangsmåte

1. Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i en varm panne.
2. Tilsett kryddermiksen og vann og la sausen koke etter anvisning på pakken.
3. Legg tortillachipsen på et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene på toppen, osten til slutt.
4. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 5 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt laks med sitron.

Ovnsbakt laks med sitron


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ss soyasaus
4 ss olivenolje
1 stk sitron
salt og pepper

Salat
2 stk vårløk
0,5 stk eple, grønt
1 stk hjertesalat
1 stk avokado

Dressing
3 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
0,5 ts havsalt
ris


I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat
Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter. Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.

Dressing
Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten. Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.
Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 227,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt ris med kylling (fried rice).

Stekt ris med kylling (fried rice)


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 dl kyllingkjøtt
3-4 dl risrester eller 2 dl hurtigris
2 dl frossen grønnsaksblanding (f.eks. italiensk)
3 egg

soyasaus
brød


En rett med mange varianter. Her kan man bruke forskjellig kjøtt, grønnsaker og sauser. Men sjekk i kjøleskapet hva du har. Som ingrediensene sier kan man og bruke ferdig grønnsaksblanding.
Eggene kan og piskes og stekes som omelett, før det kuttes i strimler og blandes med retten. Så det er mange varianter.


Fremgangsmåte

Ha strimlet kyllingkjøtt i en varm stekepanne og fres det i litt smør eller olje til det er gjennomvarmt. Tilsett ris og grønnsaker. La alt bli godt varmt. Skru ned platen og tilsett sammenvispede egg. Vend eggene inn i risen og server med soyasaus og eventuelt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili Con Carne rask.

Chili Con Carne rask


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g kjøttdeig
smør
2 løk finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød paprika i strimler
2 bokser tomater a ca 225 g
litt buljong
1 finhakket chili frukt uten kjerner
salt og pepper
2 bokser brune bønner
Evt mer krydder etter ønske om sterkere smak. Vær forsiktig med chili.


Denne er rask og lages på 15 minutter. Vi brukte litt rester av noe marinert grillkjøtt + kyllingkjøttdeig. Servert med grove baguetter, men både ris og potetmos kan passe.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i en jerngryte i litt smør. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det frese 5 min.
Ha i boksen med tomat og kok 3-4 minutter.
Tilsett bønnene, paprika i biter og krydderet. La surre noen minutter til paprikaen er litt mør. Smak evt til med mer krydder

Server i gryten med baquetter og en salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chop suey med kylling.

Chop suey med kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.04.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g renskåret kyllingkjøtt, f.eks. kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stor løk
1 purre
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 liten boks bambusskudd (225 g)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 ss soyasaus


Vi lagde denne med både svinekjøtt og kyllingkjøtt. Oppskriften finnes hos meg i begge varianter, men det er bare kjøttet som er forskjellen. Enkelt og greit.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 51,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mamma`s spagetti med fyldig kjøttsaus.

Mamma`s spagetti med fyldig kjøttsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.09.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Annika Ljunggren
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400-500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 stor løk (finhakket)
1 liten boks tomatpurè
500 g tørr spagetti
5 dl melk
4 SS smør
1 dl hvetemel
salt
pepper
hvitløk


Denne er så enkel og grei å lage. Vi hadde og noen knuste cherrytomater i sausen. Leftovers fra kjøleskapet som vi har hentet i hagen til mine foreldre. Denne ble servert på min gebursdag da dette er min kones tradisjon! Mvh Knut


Fremgangsmåte

Brun kjøttet og løken i en panne. Sett denne til side imens du lager sausen og pastaen.

PASTA:
Kok opp en stor kjele med vann og litt salt. La pastaen koke i 10-12 minutter under lokk

SAUS:
Smelt smøret i en kjele, tilsett mel og la det koke i 3 minutter, uten å bli brunt.
Tilsett melken litt om gangen under kraftig omrøring.
Fortsett å røre kraftig til sausen tykner. La den koke i 2-3 minutter ved svak varme mens du rører av og til, inntil sausen er fyldig
. Bruk ca 1/2- 3/4 med tomatpurè i sausen, den skal være mørk oransje i farge.
Smak til med salt,pepper og hvitløk.
Tilsett kjøttet og løken i sausen, og rør dette godt sammen.

Sil pastaen i et dørslag og tilsett et par spiseskjeer med smør.
Rasp litt parmesan over før servering
VELBEKOMME

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3265






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.