Nå har jeg flere ganger lagt ut oppskrifter til Halloween gjennom årene, men ser jo at det går mye i gresskar og variasjoner rundt dette. Men jeg tenkte at jeg kunne publisere de mest skumle og morsomme oppskriftene her sammen. Noen har vi lagd og noen er fra andre steder, men alle har det til felles at de enten er skumle eller morsomme, og gjerne litt utenom det vanlige. Her er snacks, kaker og morsom pynt + fremgangsmåten for å hule ut gresskar her på video fra frukt.no.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 18.10.2018 Denne retten tar ca 20-40 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erFrukt.no Bildet er tatt avFrukt.no
Ingredienser
Gresskarpuré:
1 stk mellomstort gresskar
1 l appelsinjuice
2 ts malt allehånde
2 ss flytende honning
Punchen:
½ l ananasjuice
3 ss grenadin
knust is
1 l lemonade
Dette er en frisk og kjempegod drikk med gresskar som f.eks. kan serveres som aperitif til Halloween-festen. Vår oppskrift gir ca. 3 l, men kan gjerne halveres.
Fremgangsmåte
Gresskaret skrelles og renses for innmat og frø. Ta vare på frøene. De kan du bruke senere til å lage ristede gresskarkjerner. Riv eller hakk gresskarkjøttet.
Kok opp en kjele med vann og sett et dørslag oppå. Dørslaget må ikke berøre vannet. Ha gresskarkjøttet i dørslaget og damp det i 15-20 minutter. Avkjøl.
Ha det dampede gresskarkjøttet i en foodprosessor, tilsett appelsinjuice, allehånde og honning, og kjør til en jevn puré.
Bland sammen gresskarpureen, ananasjuice, grenadine, lemonade og knust is i en mugge. Sett punchen i kjøleskapet i en times tid.
Server punchen i en stor bolle eller f.eks. i et uthulet gresskar.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 41,28 kcal pr 100 gram. Denne retten har 9 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2012 Denne retten tar ca 40 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erDr Oetker Bildet er tatt avDr Oetker
Topping
200 g kremost (Philadelphia eller mascarpone)
100 g mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
2 dl siktet melis
Pynt
Dr. Oetker Junglestrøssel
Dr. Oetker Sukkerskrift
Dr. Oetker Gullperler
Lakrislisser
Fremgangsmåte
Muffinsdeig: Pisk egg og sukker luftig. Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett de tørre ingrediensene i eggeblandingen skiftevis med melk og olje.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle med deig ved hjelp av to spiseskjeer eller en iskremskje.
Stek muffinsene på 200º C i ca. 20 minutter.
La muffinsene avkjøles før pynting.
Topping: Smelt sjokoladen over vannbad. Tilbered deretter toppingen ved å røre alle ingrediensene sammen til en kremet konsistens. Ta toppingen på muffinsene med en kniv, eller sprøyt den på med en sprøytepose.
Pynt: Dryss rikelig med sort strøssel. Klipp til ben av lakrislissene, og stikk dem inn i muffinsene. Pynt med sukkerskrift, og bruk gullperler som øyne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 326,21 kcal pr 100 gram. Denne retten har 42,51 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 14,45 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 24.02.2014 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erBrodogkorn.no Bildet er tatt avOve Kristian Jødal
Ingredienser
vannbakkelsrøre:
2 dl vann
100 g smør
125 g hvetemel
3 stk store egg
fyll:
2 dl kremfløte
2 dl ferdig vaniljekrem
dekor:
1 marsipanpølse (400 g)
¼ plate kokesjokolade eller sjokoladeperler for smelting
Fylte vannbakkels med vaniljekrem og kledd med "marsipanlaken" både ser og smaker som spøkelser. Hva passer vel bedre til Halloween-feiringen?
Fremgangsmåte
Del smør i biter og kok opp i en kjele med vann. Ha i siktet hvetemel og rør til alt samler seg til en jevn klump. Ta kjelen av platen og avkjøl litt.
Visp inn ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Røren skal være så tykk at den holder formen. Sett vannbakkelsene med teskje på en stekeplate med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 200 ºC i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra de første 10-15 minuttene, da faller kakene lett sammen. Avkjøl på rist.
Pisk kremfløten stiv og bland inn vaniljekrem.
Del marsipanpølse i skiver og kjevle ut til små, runde marsipanlaken.
Smelt sjokolade til dekorering.
Montering: Skjær forsiktig vannbakkelsene i to. Fyll dem med krem. Legg på et marsipanlaken. Tegn øyne og munn med smeltet sjokolade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 322,96 kcal pr 100 gram. Denne retten har 25,45 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 21,28 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2018 Denne retten tar ca 1-10 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erDansukker Bildet er tatt avDansukker
Ingredienser
100 g kaldt smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
3 dl havregryn
2–3 ss sterk, kald kaffe
Små kokosaktige boller som ligner punsjboller. Lages slik at de ser ut som edderkopper.
Fremgangsmåte
Rør matfett og melis med sjokoladesmak luftig. Tilsett havregryn og kaffe.
Form til runde boller som rulles i kokos. Lag også mindre boller som plasseres som hode på de kokosrullede bollene.
Bland et par spiseskjeer melis med noen dråper rød konditorfarge og litt vann, og drypp på blandingen som øyne på hodet.
Kutt lakrissnørene i biter, og sett dem på som ben på edderkoppene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 468,4 kcal pr 100 gram. Denne retten har 48,1 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 27,28 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2018 Denne retten tar ca 40-60 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erDansukker Bildet er tatt avDansukker
Ingredienser
150 g smør eller margarin
2 egg
5 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g cashewnøtter
Sjokoladekrem
200 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Melis
100 g kaldt smør eller margarin
Lag skummelt gode sjokoladebrownies. Ingen som elsker sjokolade, vil kunne motstå disse gravene. Hvis du liker å gjøre deg litt ekstra flid til Halloween, er graver det perfekte bakeprosjektet for deg!
Fremgangsmåte
Smør en langpanne 20 x 30 cm. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smør/margarin og tilsett dette sammen med egget, og rør til en jevn røre. Hell røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøles før den hvelves ut.
Bryt i stykker sjokoladen, og bland den i en kasserolle sammen med fløte og melis. Varm på svak varme til alt har smeltet sammen til en jevn røre. Avkjøles før smør/margarin røres inn. Smør kremen på kaken. Skjær kaken i ruter. Plasser en mørdeigskake formet som en gravstein eller et kors i den ene enden av ruten. Farg kokosflak med grønn farge, og strø litt av dette som gress på gravene. Pynt eventuelt også med et lite gresskar av marsipan eller sukkerpasta.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 484,71 kcal pr 100 gram. Denne retten har 40,13 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 33,31 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2018 Denne retten tar ca 20-40 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erDansukker Bildet er tatt avDansukker
Ingredienser
100 g smør eller margarin
3/4 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 1/2 ss potetmel og 1 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 1/2 dl hvetemel
Glasur
5 dl Dansukker Melis
1 ss flytende margarin
1–2 ss vann
Konditorfarge
Fint pyntede muffinser til halloween
Fremgangsmåte
Smelt margarinen og tilsett melken. La alt bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett. Bland hvetemelet med bakepulver, potetmel og vaniljesukker og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer i langpanne eller i muffinsbrett. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.
Bland sammen melis, margarin og vann til en jevn røre. Del glasuren i flere skåler, og farg etter eget ønske. Pynt muffinsene med glasuren. La tørke. Velg pynt etter egen fantasi.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 363,69 kcal pr 100 gram. Denne retten har 60 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 11,81 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 3,43.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 25.04.2011 Denne retten tar ca 60 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erFreia Bildet er tatt avFreia
Bruk 4-6 pk gelé i valgfri farge og smak. Lag geléen hver for seg som anvist på pakken, men reduser vannmengden fra 5 til 3 dl pr pakke. Hell geléene i en langpanne dekket med plastfolie. Geléen skal være ca 1 cm tykk. Sett den kaldt og la den stivne.
Stikk ut geléen i div. størrelser og sett dem oppå hverandre. Start med de mørkeste fargene nederst. Pynt med Non Stop eller stjernestrøssel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 82 kcal pr 100 gram. Denne retten har 16,7 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 2,46.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 5 Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2009 Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erFrukt.no Bildet er tatt avFrukt.no
Ingredienser
5 stk. røde eple
250 g sukker
1 dl vann
3 ss eplecidereddik
Fremgangsmåte
Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.
Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at det laken knekker.
Fjern stilk og blomst på eplene og stikk dem på en lang pinne. Rull eplene rundt i sukkerlaken. Sett pinnene i f.eks. en stor potet til laken stivner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 129,84 kcal pr 100 gram. Denne retten har 31,37 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 2,03.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 6 Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2016 Denne retten tar ca 20-40 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erMeny Bildet er tatt avMeny
Ingredienser
1 stk gresskar
1 pose tomatsuppe med makaroni
200 g minigulrøtter
200 g smårettpølser
1 boks maiskorn. liten boks
Styrkedråper for hekser og trollmenn! Tomatsuppen kan også serveres fra en svart jerngryte. Retten har kun 6 ingredienser og er ferdig på 20 min!
Fremgangsmåte
Finn frem ingrediensene
Kok tomatsuppe etter anvisning på pakken og la gulrøttene koke med suppen
Hul ut gresskaret til en serveringsbolle
Ha i pølser og maiskorn, kok opp og ha suppen i gresskaret
Serveres i bytte mot hekseformel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 47,53 kcal pr 100 gram. Denne retten har 5,01 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 1,93 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 3,06.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 26.10.2018 Denne retten tar ca 20-40 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erBrodogkorn.no Bildet er tatt avBrodogkorn.no
Ingredienser
125 g smør
3 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
4 ½ dl hvetemel
1 dl kakao
1 ts bakepulveret
1 ts salt
Nonstop
Mørke monstercookies til halloween med sjokolade og non stop. Kjempefine å dele ut til barn på knask eller knep.
Fremgangsmåte
Ha romtemperert smør, sukker og vaniljesukker i en bakebolle. Rør dette sammen til smørkrem.
Tilsett deretter egg, ett om gangen, og rør godt sammen.
Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og salt. Rør melblandingen inn i smørkremen, litt og litt. Kakedeigen blir nokså tykk og fast, og er derfor greiest å blande inn melblandingen med en sleiv.
Kle to stekebrett med bakepapir og forvarm ovnen til 180 °C.
Ta 2 ss kakedeig til hver kjeks og pynt med 5-6 nonstop per kjeks. Stek kjeksene midt i ovnen omtrent 15 minutter.
Monstercookies blir garantert en hit hos både små og store!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 399,08 kcal pr 100 gram. Denne retten har 55,43 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 15,9 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 4 Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2018 Denne retten tar ca 1-10 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erFrukt.no Bildet er tatt avFrukt.no
Ingredienser
400 g bringebær
saften av 12 stk appelsin
16 stk isbiter
smak evt. til med litt sirup
Barna syns nok at drageblod er et morsommere navn på blandingen av appelsinjuice og bringebær. Kjempegod og frisk er drikken uansett navn.
Fremgangsmåte
Press appelsinene eller om du bruker ferdig appelsinjuice. (1 appelsin gir ca. 1 dl juice).
Bringebær og appelsinsaft/juice helles i blender og moses.
Om drikken er lite søt kan den smakes til med litt sirup - 1 ss om gangen - til dere har fått den så søt dere ønsker.
Om blenderen klarer å knuse isbiter kan du tilsette disse også. Ellers tilsettes isbitene når du har prøvesmakt drikken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 34,6 kcal pr 100 gram. Denne retten har 7,13 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 0,2 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 10 Dato lagt inn eller oppdatert 12.03.2014 Denne retten tar ca 1-10 min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erMelk.no Bildet er tatt avMelk.no
Ingredienser
1 l lettmelk
3 dl sjokoladeis
2 stk banan
En fulltreffer på grøsser-bursdag...
Fremgangsmåte
Kjør alt i en blender og server i glass med sugerør. Pynt med marshmallows eller sjokoladefigurer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 67,56 kcal pr 100 gram. Denne retten har 9,21 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 2,02 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.
Antall porsjoner = 1 Dato lagt inn eller oppdatert 08.08.2013 Denne retten tar ca 60 min + å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften erMelk.no Bildet er tatt avMelk.no
Ingredienser
6 stk egg
400 g sukker
450 g smør
3 dl melk
6 ss kakaopulver
450 g hvetemel
4 ½ ts bakepulver
Kremostglasur:
250 g kremost naturell
120 g mykt smør
8 dl melis
4 ts vaniljesukker
Lag en skummel Halloweenkake med sjokoladekakebunn til halloweenfesten.
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør, avkjøles ved å tilsette noe av melkemengden. Bland de tørre ingrediensene og sikt det i eggedosisen, vekselvis med smeltet smør og melk. Bland forsiktig. Hell røren i en langpanne (ca størrelse 30 x 35 cm) kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noe før den hvelves på rist. Kaken kan med fordel bakes dagen før den skal pyntes.
Glasuren
Bland alle ingrediensene og visp det til en luftig og porøs krem.
Del langpannen i to like stor deler og skjær de to delene i kisteform. Se tegning i under.
Smør den ene delen av kaken med ostekrem og legg den andre delen oppå.
Ta av litt ostekrem til pynt. Tilsett 2 ss kakao til den resterende delen av ostekremen og litt svart fargepasta. Smør den svarte kakaokremen over hele kaken. Lag til slutt et kors på toppen av kaken med den hvite ostekremen, ved hjelp av en sprøytepose eller med et kremerhus av matpapir.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har 381,69 kcal pr 100 gram. Denne retten har 43,04 gr karbo pr 100 gram. Denne retten har 20,83 gr fett pr 100 gram. Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.