Alle kjenner til de 7 slag og de tradisjonelle småkakene til jul. Men etterhvert som jeg publiserer, nærings og allergen beregner oppskrifter fra flere kilder, dukker det opp en del interessante og morsomme kaker. Dette er kaker som ikke hører til de vanligste, men som samtidig ser gode ut og ikke er så vriene å bake. Alle er nærings og allergenberegnet. Noen av disse er og tradisjonskaker i andre land.
Kilder og fotograf står på oppskriften, mens jeg står for all nærings/allergen beregning.
Italienske sitronkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.02.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
240 g smør romtemperert
150 g sukker
3 ss friskpresset sitronsaft
360 g hvetemel
3 ts bakepulver
¼ ts salt
1 stk egg
Glasur:
2 dl melis
1 ss melk
Kakepynt
Italienske kaker med sitronsmak er en klassiker i det italienske kjøkkenet. Disse små sitronkakene kan lages og nytes året rundt, men passer spesielt godt i jula. Enkle å lage, og gir mange muligheter for pynting for både små og store fingre.Fremgangsmåte
1. Forvarm ovnen til 180 °C. Pisk smør og sukker sammen til en luftig smørkrem. Rør inn sitronsaft.
2. Bland de tørre ingrediensene sammen i en annen bolle, og bland godt.
3. Tilsett melblandingen til smørkremen og ha i egget. Rør deigen godt sammen.
4. Form deigen til små kuler, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
5. Stek sitronkakene i ca 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og avkjøl på rist.
6. Lag melisglasur av melis og melk.
7. Dypp toppen av hver kake i glasuren og pynt etter ønske.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
432,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
53,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kanelkaker med hakkede nøtter og perlesukker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 dl Dansukker Melis
2 ts malt kanel
200 g smør eller margarin
1 egg
Pensling
Eggehvite
Pynt
Dansukker Perlesukker
Hakkede mandler
Julekaker som er enkle å bake med kanel. Bruk gjerne pepperkakeformerFremgangsmåte
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Kutt matfettet i mindre biter som has i melblandingen. Smuldre matfettet med hendene eller med en gaffel. Visp egget lett, hell det i bollen og arbeid sammen til en deig.
La hvile i kjøleskap i minst 1 time. Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og trykk ut kaker ved hjelp av former. Legg kakene på brett med bakepapir. Pensle med eggehvite og strø på perlesukker og hakkede mandler.
Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
442,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Napoleonshatter 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.11.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
200 g smør
100 g sukker
1 stk egg
300 g hvetemel
Mandelfyll:
120 g mandler
2 stk eggehvite
120 g melis
Napoleonshatter er nydelige små munnfuller som er kjempegode til kaffen.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker luftig og hvitt, og rør inn egg og mel til en ganske fast deig. Melmengden avhenger av størrelsen på egget.
Sett deigen kaldt ca.1 time.
Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker på 6-7 cm i diameter.
Skåld mandlene, legg dem til tørk og mal dem når de er tørre.
Visp eggehvitene stive med melis. Ha i de malte mandlene.
Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca.12 minutter. Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en tett boks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
441,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Tyske skiver 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.11.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
RegalBildet er tatt av
RegalIngredienser
500 g Regal Siktet Hvetemel
150 g melis
375 g smør
½ ts bakepulver
Dette er julekakene for den som ønsker å bake en lettvint variant av julens favoritter. Tar litt tid da deigen skal stå over nattenFremgangsmåte
Dag 1:
1. Smør og melis røres hvitt. Arbeid mel og bakepulver inn og rull deigen til en stor pølse uten sprekker. La deigen hvile over natten.
Dag 2:
1. Pølsen skjæres så i tynne skiver og skivene stekes ved 180 grader til de er gylne.
2. Avkjøles på rist og oppbevares i boks.
3. Skivene kan godt pyntes før servering med melisglasur i ulike farger.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
357,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
71,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsin-cantuccini (italienske skorper)
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.01.2009Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 dl hvetemel
2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
2 ss Cointreau eller Grand Marnier
revet skall av 1 usprøytet appelsin
2 ss smør eller margarin
2 egg
200 g skåldede mandler
Småkaker med italiensk inspirasjon, dvs avanserte kavringer! Veldig godt med disse mandlene inni. Disse kakene har jeg faktisk spist flere ganger da vi kjøpte de med jevne mellomrom gjennom jobb.Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i likør, appelsinskall, matfett og egg og rør sammen til en deig. Arbeid inn mandlene. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Del deigen i to deler som formes til ruller, ca. 3 cm i diameter, på melet bakebord. Legg rullene på plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Skjær i 1 ½ cm brede stykker. Legg stykkene tilbake på platen og dekk med et bakepapir. Stek i 10 minutter til. Avkjøl på rist. Oppbevares tørt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
397,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++After Eight Surprise
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 1/4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
1 ss vaniljesukker
100 g smør eller margarin
1 ss vann
1 egg
6 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 krm salt
18 stk. After Eight
36 valnøttshalvdeler
Småkaker som smaker himmelsk! Kan også spises før 8 om kvelden!Fremgangsmåte
Bland strøsukker, brun farin og vaniljesukker samt smeltet smør/margarin, vann og egg i en stor bolle og visp det med mikser til en jevn deig. Arbeid inn melet og bakepulveret. Ha deigen i en plastpose og la den hvile en times tid i kjøleskap.
Arbeid deigen smidig og form den til en pølse som skjæres i 36 biter. Del hver After Eight bit på midten. Kle hver sjokoladebit med deig og legg den på en stekeplate med bakepapir. Trykk fast en halv valnøtt på hver kake. Stek midt i ovn ved 175 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares tørt og kjølig.
Du kan også lage en raskere og enklere variant av kaken. Når deigen formes til en pølse, skjæres den i skiver som stekes på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter. Når kakene kommer ut av ovnen, legges en hel eller halv After Eight på (avhengig av kakens størrelse), og en valnøttshalvdel settes på toppen
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
417,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
60,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokolade whoopies med appelsinfyll
Antall porsjoner =
25Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2012Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
100 g romtemperert smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hvetemel
1 dl mandelmel eller malte mandler
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 egg
1 dl créme fraiche
Fyll
2 dl Dansukker Melis
100 g naturell kremost / Philadelphia ost
3/4 dl sjokoladenøttepålegg
Revet skall fra en økologisk appelsin
2 ss kakao
evt. 1 ss Cointreau likør
Fremgangsmåte
Visp smør og sukker jevnt og glatt. Tilsett de tørre ingrediensene. Ha i egg og créme fraiche og rør det til en jevn deig.
Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut kaker på størrelse med en 20 krone på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og fordele deig med.
Stek midt i ovn ved 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke brenner seg i kantene. Avkjøl på rist.
Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
340,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tyrkiske pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Tomas E. KarlsenBildet er tatt av
MillsIngredienser
210 g mørk sirup
150 g Tyrkisk pepper-drops
150 g Melange i folie
1 egg, lett pisket
420 g hvetemel
4 g ingefær, malt
4 g stjerneanis, malt
16 g natron
Pepperkakebaking er for mange synonymt med jul. En ny undersøkelse YouGov har gjennomført for Melange viser at nær én av tre nordmenn planlegger juleverksted med pepperkakebaking i år.
I undersøkelsen kommer det fram at deigen er nesten like viktig som den ferdige pepperkaken. Mer enn syv av ti «smugspiser» nemlig pepperkakedeig mens de baker pepperkaker. Da er det bokstavelig talt godt å gjøre en ny vri på de tradisjonelle pepperkakene. Piff opp deigen med knuste tyrkisk pepper-drops eller tilsett dine favorittsmaker.
Husk å lage dobbel porsjon når du skal ha pepperkakeverksted, for pepperkaker med smak er helt uimotståelig godt!Fremgangsmåte
Mørk sirup og Tyrkisk pepper-drops varmes til dropsene har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
Bland sammen mel, natron og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle, og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.
Kjevles ca. tre mm tykkelse, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader i seks-ti minutter.
Hvis du ønsker å bake inn drops i kakene er dette fint mulig. Stikk ut et hull, ca.
to cm midt i kakene, og legg et drops i hullet. Dropset vil smelte når kaken stekes, og stivne når kakene blir kalde. Husk å smøre papiret med Melange når du gjør dette, ellers vil dropset sitte fast. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter avkjøling.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
322,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Risboller med sukrin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.06.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
200 g (sukkerfri) mørk sjokolade
250 g kokosolje uten smak
2 egg
90 g SukrinMelis
3 ss sterk kaffe
100 g puffet ris
Like populært for store og små.Fremgangsmåte
Smelt sjokolade og kokosfett sammen på svak varme. Avkjøl.
Pisk eggedosis av egg og SukrinMelis. Lag litt god, sterk kaffe (gjerne en kopp ekstra til deg selv også, det passer godt sammen med de ferdige risbollene).
Rør kaffe og sjokolademassen inn i eggedosisen.
Ha i puffet ris og bland alt sammen forsiktig. Bruk to skjeer og lag topper på et brett kledd med matpapir, eller bruk muffinsformer av papir.
Oppbevar risbollene i kjøleskap til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
472,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
39,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 17,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Romboller
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.11.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
150 g smør
150 g sjokolade
3 egg
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts Dansukker Vaniljesukker
½ ts flaksalt
2 dl hvetemel
2 ss mørk rom
Dansukker Perlesukker
Små romboller som ligner punchboller. Snack før og i jula.Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 175 °C.
2. Kle en form (20 x 20 cm) med bakepapir.
3. Smelt smøret i en gryte. Ta gryten av platen, og tilsett den hakkede sjokoladen.
4. Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og salt i en stor bolle.
5. Tilsett sjokoladen, og vend inn melet.
6. Hell røren i formen, og bak i ovnen i ca. 10 minutter.
7. La kaken avkjøles helt.
8. Smuldre kaken ned i en stor vispebolle, og tilsett rom mens du rører på lav hastighet.
9. Fortsett å blande til røren begynner å samle seg og du kan forme boller av den.
10. Rull til små boller, og vend dem i sukkeret.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
428,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Biscotti 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2012Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
35 g mandler
45 g tørket aprikos
100 g smør
85 g sukker
2 stk. egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
Server spennende italienske innslag på kakebordet til jul.Fremgangsmåte
Hakk mandler og aprikoser grovt. Skjær smøret i tynne skiver. Rør smør og sukker luftig i en skål. Tilsett 1 egg av gangen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Bland alt sammen til en deig. Form tre stenger på en bakeplate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader. Skjær stengene i ca. 3 cm store stykker. La dem stå sammen, og stek stengene i 8 minutter til. Også dette ved 200 grader.
Oppbevar biscottiene i en lufttett kakeboks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
390,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3184