Fotograf:
Brodogkorn.no
Italienske kaker med sitronsmak er en klassiker i det italienske kjøkkenet. Disse små sitronkakene kan lages og nytes året rundt, men passer spesielt godt i jula. Enkle å lage, og gir mange muligheter for pynting for både små og store fingre. Oppskriften inneholder
430 Kalorier,
54 g Karbo,
5 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Italienske sitronkaker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Italienske sitronkaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 430.38 | 4 207.78 | Kcal |
Protein | 5.20 | 50.84 | gram |
Karbohydrat | 53.84 | 526.39 | gram |
Kostfiber | 1.26 | 12.32 | gram |
Fett | 21.30 | 208.25 | gram |
Mettet fett | 13.26 | 129.64 | gram |
Salt | 0.97 | 9.45 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.80 | Kr 27.38 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 978 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,03 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 180 °C. Pisk smør og sukker sammen til en luftig smørkrem. Rør inn sitronsaft.
2. Bland de tørre ingrediensene sammen i en annen bolle, og bland godt.
3. Tilsett melblandingen til smørkremen og ha i egget. Rør deigen godt sammen.
4. Form deigen til små kuler, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
5. Stek sitronkakene i ca 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og avkjøl på rist.
6. Lag melisglasur av melis og melk.
7. Dypp toppen av hver kake i glasuren og pynt etter ønske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31205)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Italia
Innlagt dato:2014-02-24
Oppdatert dato:2014-02-24
Lesere:
2075 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift