Visp sammen egg og sukker til det blir luftig.
Sikte sammen mel og bakepulver og arbeide inn i deigen for hånd til den blir litt smulete.
Arbeid deretter inn smøret og til slutt saltet.
Del deigen i 14 biter som du triller ut til boller. Sett i fryseren til bollene er kalde.
Legg bollene i en smurt muffinsplate og bak på 160°C i ca. 25 minutter.
Trykk ned baksiden av f.eks. et snapsglass ca. 1 cm i kaken for å få en grop.
Solbærkompott: Kok sammen bær og sukker til bærene slipper væsken og kompotten begynner å tykne, ca. 10 minutter på middelhøy varme. Solbær inneholder mye pektin den tykner enda mer når den blir kjølig.
Hvelv ut kakene og fyll med kompott. Server som de er eller lunkne med en kule vaniljeis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 36127)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Land:
Frankrike Innlagt dato:2021-11-30
Oppdatert dato:2021-11-30