Smelt margarin. Rør det hvitt sammen med sukkeret. Bland inn egg, Bland inn mel, vaniljesukker og hjortetakksalt.
Trill små runde kuler. Legg de på stekeplate og trykk de med gaffel. Pensle med piska egg, og strø sukker (perlesukker) og knuste mandler over.
Stekes ved cirka 225 grader i cirka 10 minutter.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Ellen Ubostad i Åseral Bygdekvinnelag.
Serinerkaker, eller serinakaker, er ei typisk norsk småkake brukt til jul, ofte som en av "de sju slaga". Småkaker til jul ble mer vanlig rundt 1900, fordi flere fikk tilgang til komfyr, samt mel og sukker. Før dette var det mer vanlig med kaker stekt i jern eller smult.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 33482)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Småkaker Land:
Norge Fylke:
Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2017-12-11
Oppdatert dato:2017-12-11
Lesere: 1397 totalt.