
Jeg har her plukket ut noen av våre beste vaffeloppskrifter her og legger de ut. Og lenger nede finnes noen alternative vaffeloppskrifter. Det er mange variasjoner av vafler og ett utall oppskrifter.
Det er nesten slik at hver husmor har sin oppskrift. Visste du forresten at du kan lage
litt grove vafler som ikke er søte? De passer perfekt som en lettvint middag eller varm
lunsj. Så om det er påske, trening, vaffeldag, familiekos, turdag ++ så finner du en oppskrift her som passer for anledningen.
Yndlingsvafler
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
10 porsjoner
Ingredienser:
100 g smør
4 stk egg
5 ss sukker
½ ts malt kardemomme
ca. 5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl melk
rømme og syltetøy eller smør og brunost
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå
minst 15 minutter for at melet skal få svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for
fast, kan litt kaldt vann røres inn.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med
rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.
Tips:
Noe av melken i oppskriften kan gjerne erstattes med rester av yoghurt, kulturmelk, fløte
eller rømme.
Rømmevafler fra Brennsetra
Gir ca 20 vafler
ca 141 kcal pr vaffel
2,5 dl seterrømme
2,5 dl fløte
5 dl vatn
Ca 350 gr hvetemjøl
1 ts salt
0,5 ts bakepulver (kan sløyfes)
Visp rømme og fløte litt, ha i mjøl iblandet salt og bakepulver. Ha i vatnet til slutt.
Prøvestek en plate og ha i mer mjøl hvis det trengs.
Havregrynsvafler
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
8 porsjoner
Ingredienser:
100 g hvetemel
60 g havregryn
4 dl melk
5 stk egg
90 g smeltet smør
6 ss sukker
1 ts malt kardemomme
¾ ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Tøm mel og havregryn i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver
gang for å unngå klumper.
Rør inn eggene og tilsett smeltet smør, sukker, kardemomme og bakepulver. La røren stå og
svelle minst 1/2 time før du steker vaflene. Havregrynene trenger litt ekstra svelletid.
Nystekte havregrynsvafler smaker godt med rømme og syltetøy eller med smør og brunost.
Vafler (Hjemmelagde)
Gir ca 12 vafler
ca 144 kcal pr vaffel
3 stk egg
3 ss sukker
4 dl mel
4 dl melk
0,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
50 gr smør
Hiv i en bolle og la mixmasteren gjøre jobben for deg. La røra stå en halv time før du
steker vaflene. Server med syltetøy eller ost.
Tips:
Uten mixmaster blir dette fryktelig slitsomt
Blir det for mye røre kan den stå i kjøleskapet i noen dager
Smak:
Nam nam nam
Pappas beste vafler
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
15 porsjoner
Ingredienser:
100 g smør
5 stk egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
5 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ ts malt kardemomme
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en matprosessor. La røren (helst) svelle i 15
minutter. Er den for tykk, rør i 1/2 dl kaldt vann.
Server varme vafler med rømme og syltetøy!
Vafler fra sjømannskirken i Rotterdam
Gir ca 20 vafler
Ca 214 kcal pr vaffel
3 stk egg
2,5 dl farin
7,5 dl mel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
7,5 dl melk
200 gr smør
litt kardemomme
Blandes i den rekkefølge det står. Smøret smeltes.
Stekes på vanlig måte.
Sjokoladevafler
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Ingredienser:
5 dl melk
4 stk egg
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
200 g hakket mørk kokesjokolade
50 g revet hvit kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Bland alt til en jevn røre uten klumper og la den svelle i 30 minutter.
Hell ca 3-4 ss røre i vaffeljernet og stek små porsjonsvafler og avkjøl på rist.
Server vaflene med vaniljeis, varme kirsebær og eggelikør. Dryss grovhakket sjokolade
over.
Vafler med sukrin
ca 10 vaffelplater
Ca 169 kcal pr vaffel
50 gr smør/olje
4 stk egg
5 ss sukrin
0,5 ts kardemomme
4 dl hvetemel
4 ss hi-maze kan erstattes med hvetemel
0,5 ts bakepulver
5 dl melk
Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.
Rør sammen mel, Hi-Maize og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør/olje,
Sukrin, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.
La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge, så
sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene, kan du spe med
litt kaldt vann eller mer melk.
Stekes og serveres med det du liker - smør, rømme, syltetøy med Sukrin, brunost.
Middagsvafler
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
4 porsjoner
Ingredienser:
100 g smør
4 stk egg
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
5 dl melk
Fremgangsmåte:
1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå
i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for
fast, kan litt kaldt vann røres inn.
2. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
3. Dryss feks. skinke, soltørket tomat og ost på vaffelen før du tar den ut av jernet.
Brett vaffelen i to og la den ligge i jernet til osten smelter. Med friske tomatskiver
smaker dette himmelsk!
Søte vafler etter middag:
Etter middag kan du tilsette sukker og kardemomme, og steke vanlige vafler av røren som
ble igjen.
Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt
med litt smør og en skive brunost.
Tips til variasjon:
Bytt gjerne ut noe av melken med yoghurt, rømme eller andre syrnede melkesorter. Noe av
melet kan også byttes ut med grovt mel, havregryn eller 4-korn. Litt hakkede nøtter i
røren er også godt.
Toast i vaffeljernet:
Vaffeljern kan også brukes som toastjern.
Vafler med sjokolade enkel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Bruk en pose med vaffelmix.
2 ss kakao
3,5 dl vann
Vi har lagd disse med vaffelmiks fra Toro. Og tilsatt litt ekstra kakao og Oboy, ca 2 ss av hver. Servert med syltetøy som på bildet.Fremgangsmåte
Bland sjokolade og mix med vann og margarin etter anvisning på posen.
Stek vafler i vaffeljernet.
Server med syltetøy.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
314,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizzavaffel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.05.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
100 g smeltet smør
4 egg
1 ts bakepulver
litt salt
ca. 4 1/2 dl hvetemel
5 dl melk
Finhakket paprika og urter
ost i skiver og skinke/pepperoni/salami
Fremgangsmåte
Bland alle ingredienser og la røren svelle i 15 minutter.
Dryss finhakket paprika og urter i jernet, fyll straks på røre. Stek vaflene og legg på ost og skinke på halve vaffelen.
Brett over den andre halvdelen og klem sammen til osten har smeltet. Server pizzavaffel med salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruchettavaffel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.05.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
150 g smør
250 g hvetemel/speltmel
ca. 4 dl melk/vann halve av hver
1/2 ts salt
65 g finrevet parmesan
Tilbehør:
1 dl rømme,
100 g reker,
1-2 ts pepperrot,
dill,
strimlet spekeskinke og
gressløk.
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene og la røren svelle 15 minutter. Stek vaflene ved god varme. Server vaflene med rømme tilsatt litt pepperrot og pynt med reker og dill, rømme med strimlet spekeskinke og hakket gressløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
248,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Vaffelomelett
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 stk kylling lårfilet
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 ss hermetisk jalapeño
30 g ferdigrevet ost
1 ts margarin
2 ss frisk koriander
Vaffel kan også være middag, eller kvelds eller bare en digg rett til når som helst - når det
er snakk om omelettvaffel. Egg i vaffelform med revet kylling og frisk koriander.Fremgangsmåte
Krydre kylling lårfilet med salt og pepper. Stek i
stekeovn på 125 °C i 25 minutter. Ta kjøttet ut, og riv
det opp ved hjelp av to gafler.
2. Hakk jalapeño. Pisk sammen egg, hakket jalapeño
og revet ost.
3. Varm vaffeljernet. Tilsett litt margarin i jernet, og ha
i røren. Stek omelettvaffelen ferdig. Omelettvaffelen
vil falle noe sammen når den tas ut av jernet.
4. Server med revet kylling, frisk koriander og gjerne
litt grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
181,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Belgiske vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
500 g. hvetemel
3/8 l. melk
3/8 l. vann
4 egg
150 g. margarin
100 g. sukker
25 g. gjær
1 ss. olje
salt
vaniljesukker
Fremgangsmåte
Mel røres med eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Gjær oppløst i vann tilsettes. Varm margarinen i melken. Olje, margarin og melk tilsettes deigen. Rør grundig, og tilsett salt og eggehvite. La deigen heve. Bakes i et varmt jern.
HUSK å snu jernet etter å ha helt deigen i, ellers brenner det fast.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
232,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vaffeltoast
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 brødblingser per porsjon og et vaffeljern.
Fyll 1
1 ss pesto
2 skive spekeskinke
2 skive port salut
Fyll 2
2 skive hvitost
2 skive kokt skinke
1 ss hermetiske maiskorn
Fyll 3
1 ss pesto
2 ss cottage cheese
2 skive salami
Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.Fremgangsmåte
Smør ingrediensene på brødblingsene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Legg blingsene i gammeldags vaffeljernet og stek dem i ca 3 minutter over bålet.
Server gjerne en liten salat til, så blir det et lite måltid.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
282,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Speltvafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.03.2009Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
5 dl melk
2 ss rårørsukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 knivsodd salt
150 g smeltet smør
3 dl sammalt spelt
3 dl siktet spelt
Vafler er noe man aldri blir lei av, men en liten vri på oppskriften kan av og til smake godt. I dag anbefaler vi denne laget med spelt.Fremgangsmåte
Visp sammen egg og melk og bland inn resten av ingrediensene.
Visp godt, slik at alle klumper forsvinner. La røren stå og svelle ca. 30 minutter før du steker vaflene. Avkjøl på rist og server vaflene på tradisjonelt norsk vis med smør og brunost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
237,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vaffelkake
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
3 stk egg
2 dl syrnet melk blåbærsmak
3 dl melk
4 ss havregryn
3 dl hvetemel
100 g smør
Fyll:
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 dl yoghurt med bringebær
30 g blåbær
30 g bringebær
40 g jordbær
Litt lei av vanlige vafler med syltetøy? Da bør du prøve denne kaken; frisk, god og et hakk sunnere.Fremgangsmåte
Pisk egg, og bland i syrnet melk, melk, havregryn og mel. Smelt smør, og bland i.
La røren stå å svelle i ca 25 minutter. Stek vaflene.
Bland crème fraîche og fruktyoghurt. Legg annenhver hel vaffel og yoghurtblanding drysset med bær til du har en kake bestående av fire hele vafler (se bildet).
Avslutt med litt yoghurtblanding på toppen og pynt med de gjenværende bærene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
191,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1863