Våre beste vafler


Oppdatertdato: 2023-05-25 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: egg.no, Sukrin Kilder: egg.no, matoppskrift.no


Jeg har her plukket ut noen av våre beste vaffeloppskrifter her og legger de ut. Og lenger nede finnes noen alternative vaffeloppskrifter. Det er mange variasjoner av vafler og ett utall oppskrifter. Det er nesten slik at hver husmor har sin oppskrift. Visste du forresten at du kan lage litt grove vafler som ikke er søte? De passer perfekt som en lettvint middag eller varm lunsj. Så om det er påske, trening, vaffeldag, familiekos, turdag ++ så finner du en oppskrift her som passer for anledningen.

Yndlingsvafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

10 porsjoner

Ingredienser:
100 g smør
4 stk egg
5 ss sukker
½ ts malt kardemomme
ca. 5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl melk
rømme og syltetøy eller smør og brunost

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå minst 15 minutter for at melet skal få svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.

Tips:
Noe av melken i oppskriften kan gjerne erstattes med rester av yoghurt, kulturmelk, fløte eller rømme.

Rømmevafler fra Brennsetra

Gir ca 20 vafler

ca 141 kcal pr vaffel

2,5 dl seterrømme
2,5 dl fløte
5 dl vatn
Ca 350 gr hvetemjøl
1 ts salt
0,5 ts bakepulver (kan sløyfes)

Visp rømme og fløte litt, ha i mjøl iblandet salt og bakepulver. Ha i vatnet til slutt. Prøvestek en plate og ha i mer mjøl hvis det trengs.

Havregrynsvafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

8 porsjoner

Ingredienser:
100 g hvetemel
60 g havregryn
4 dl melk
5 stk egg
90 g smeltet smør
6 ss sukker
1 ts malt kardemomme
¾ ts bakepulver

Fremgangsmåte:
Tøm mel og havregryn i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
Rør inn eggene og tilsett smeltet smør, sukker, kardemomme og bakepulver. La røren stå og svelle minst 1/2 time før du steker vaflene. Havregrynene trenger litt ekstra svelletid.

Nystekte havregrynsvafler smaker godt med rømme og syltetøy eller med smør og brunost.

Vafler (Hjemmelagde)

Gir ca 12 vafler

ca 144 kcal pr vaffel
3 stk egg
3 ss sukker
4 dl mel
4 dl melk
0,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
50 gr smør

Hiv i en bolle og la mixmasteren gjøre jobben for deg. La røra stå en halv time før du steker vaflene. Server med syltetøy eller ost.

Tips:
Uten mixmaster blir dette fryktelig slitsomt
Blir det for mye røre kan den stå i kjøleskapet i noen dager

Smak:
Nam nam nam

Pappas beste vafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

15 porsjoner

Ingredienser:
100 g smør
5 stk egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
5 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ ts malt kardemomme

Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en matprosessor. La røren (helst) svelle i 15 minutter. Er den for tykk, rør i 1/2 dl kaldt vann.

Server varme vafler med rømme og syltetøy!

Vafler fra sjømannskirken i Rotterdam

Gir ca 20 vafler

Ca 214 kcal pr vaffel

3 stk egg
2,5 dl farin
7,5 dl mel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
7,5 dl melk
200 gr smør
litt kardemomme

Blandes i den rekkefølge det står. Smøret smeltes.
Stekes på vanlig måte.

Sjokoladevafler

Tidsforbruk: over 60 min

Vanskelighetsgrad: vanskelig

Ingredienser:
5 dl melk
4 stk egg
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
200 g hakket mørk kokesjokolade
50 g revet hvit kokesjokolade

Fremgangsmåte:
Bland alt til en jevn røre uten klumper og la den svelle i 30 minutter.
Hell ca 3-4 ss røre i vaffeljernet og stek små porsjonsvafler og avkjøl på rist.
Server vaflene med vaniljeis, varme kirsebær og eggelikør. Dryss grovhakket sjokolade over.

Vafler med sukrin

ca 10 vaffelplater

Ca 169 kcal pr vaffel

50 gr smør/olje
4 stk egg
5 ss sukrin
0,5 ts kardemomme
4 dl hvetemel
4 ss hi-maze kan erstattes med hvetemel
0,5 ts bakepulver
5 dl melk

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.
Rør sammen mel, Hi-Maize og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør/olje, Sukrin, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.
La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge, så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene, kan du spe med litt kaldt vann eller mer melk.
Stekes og serveres med det du liker - smør, rømme, syltetøy med Sukrin, brunost.

Middagsvafler

Tidsforbruk: 20 - 40 min

Vanskelighetsgrad: lett

4 porsjoner

Ingredienser:
100 g smør
4 stk egg
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
5 dl melk

Fremgangsmåte:
1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
2. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
3. Dryss feks. skinke, soltørket tomat og ost på vaffelen før du tar den ut av jernet. Brett vaffelen i to og la den ligge i jernet til osten smelter. Med friske tomatskiver smaker dette himmelsk!

Søte vafler etter middag:
Etter middag kan du tilsette sukker og kardemomme, og steke vanlige vafler av røren som ble igjen.
Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.

Tips til variasjon:
Bytt gjerne ut noe av melken med yoghurt, rømme eller andre syrnede melkesorter. Noe av melet kan også byttes ut med grovt mel, havregryn eller 4-korn. Litt hakkede nøtter i røren er også godt.

Toast i vaffeljernet:
Vaffeljern kan også brukes som toastjern.

Annonse



Vafler med sjokolade enkel


Prøv også Vafler med sjokolade enkel.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Bruk en pose med vaffelmix.
2 ss kakao
3,5 dl vann


Vi har lagd disse med vaffelmiks fra Toro. Og tilsatt litt ekstra kakao og Oboy, ca 2 ss av hver. Servert med syltetøy som på bildet.


Fremgangsmåte

Bland sjokolade og mix med vann og margarin etter anvisning på posen.
Stek vafler i vaffeljernet.
Server med syltetøy.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 314,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pizzavaffel


Prøv også Pizzavaffel.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.05.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

100 g smeltet smør
4 egg
1 ts bakepulver
litt salt
ca. 4 1/2 dl hvetemel
5 dl melk

Finhakket paprika og urter
ost i skiver og skinke/pepperoni/salami



Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser og la røren svelle i 15 minutter.
Dryss finhakket paprika og urter i jernet, fyll straks på røre. Stek vaflene og legg på ost og skinke på halve vaffelen.
Brett over den andre halvdelen og klem sammen til osten har smeltet. Server pizzavaffel med salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 202,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bruchettavaffel


Prøv også Bruchettavaffel.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.05.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
150 g smør
250 g hvetemel/speltmel
ca. 4 dl melk/vann halve av hver
1/2 ts salt
65 g finrevet parmesan

Tilbehør:
1 dl rømme,
100 g reker,
1-2 ts pepperrot,
dill,
strimlet spekeskinke og
gressløk.



Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og la røren svelle 15 minutter. Stek vaflene ved god varme. Server vaflene med rømme tilsatt litt pepperrot og pynt med reker og dill, rømme med strimlet spekeskinke og hakket gressløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Vaffelomelett.

Vaffelomelett


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 stk kylling lårfilet
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 ss hermetisk jalapeño
30 g ferdigrevet ost
1 ts margarin
2 ss frisk koriander


Vaffel kan også være middag, eller kvelds eller bare en digg rett til når som helst - når det er snakk om omelettvaffel. Egg i vaffelform med revet kylling og frisk koriander.


Fremgangsmåte

Krydre kylling lårfilet med salt og pepper. Stek i stekeovn på 125 °C i 25 minutter. Ta kjøttet ut, og riv det opp ved hjelp av to gafler.
2. Hakk jalapeño. Pisk sammen egg, hakket jalapeño og revet ost.
3. Varm vaffeljernet. Tilsett litt margarin i jernet, og ha i røren. Stek omelettvaffelen ferdig. Omelettvaffelen vil falle noe sammen når den tas ut av jernet.
4. Server med revet kylling, frisk koriander og gjerne litt grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 181,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Belgiske vafler.

Belgiske vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.08.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

500 g. hvetemel
3/8 l. melk
3/8 l. vann
4 egg
150 g. margarin
100 g. sukker
25 g. gjær
1 ss. olje
salt
vaniljesukker



Fremgangsmåte

Mel røres med eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Gjær oppløst i vann tilsettes. Varm margarinen i melken. Olje, margarin og melk tilsettes deigen. Rør grundig, og tilsett salt og eggehvite. La deigen heve. Bakes i et varmt jern. HUSK å snu jernet etter å ha helt deigen i, ellers brenner det fast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 232,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaffeltoast.

Vaffeltoast


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 brødblingser per porsjon og et vaffeljern.

Fyll 1
1 ss pesto
2 skive spekeskinke
2 skive port salut

Fyll 2
2 skive hvitost
2 skive kokt skinke
1 ss hermetiske maiskorn

Fyll 3
1 ss pesto
2 ss cottage cheese
2 skive salami


Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.


Fremgangsmåte

Smør ingrediensene på brødblingsene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Legg blingsene i gammeldags vaffeljernet og stek dem i ca 3 minutter over bålet.
Server gjerne en liten salat til, så blir det et lite måltid.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 282,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Speltvafler.

Speltvafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2009
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
5 dl melk
2 ss rårørsukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 knivsodd salt
150 g smeltet smør
3 dl sammalt spelt
3 dl siktet spelt


Vafler er noe man aldri blir lei av, men en liten vri på oppskriften kan av og til smake godt. I dag anbefaler vi denne laget med spelt.


Fremgangsmåte

Visp sammen egg og melk og bland inn resten av ingrediensene.
Visp godt, slik at alle klumper forsvinner. La røren stå og svelle ca. 30 minutter før du steker vaflene. Avkjøl på rist og server vaflene på tradisjonelt norsk vis med smør og brunost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 237,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaffelkake.

Vaffelkake


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 stk egg
2 dl syrnet melk blåbærsmak
3 dl melk
4 ss havregryn
3 dl hvetemel
100 g smør

Fyll:
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 dl yoghurt med bringebær
30 g blåbær
30 g bringebær
40 g jordbær


Litt lei av vanlige vafler med syltetøy? Da bør du prøve denne kaken; frisk, god og et hakk sunnere.


Fremgangsmåte

Pisk egg, og bland i syrnet melk, melk, havregryn og mel. Smelt smør, og bland i. La røren stå å svelle i ca 25 minutter. Stek vaflene.
Bland crème fraîche og fruktyoghurt. Legg annenhver hel vaffel og yoghurtblanding drysset med bær til du har en kake bestående av fire hele vafler (se bildet).
Avslutt med litt yoghurtblanding på toppen og pynt med de gjenværende bærene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 191,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1863



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.