Vaffeltid og de beste vaffel oppskriftene!


Oppdatertdato: 2017-09-12 Tema: Vafler Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Hjemmelagde vafler
Etter mange år i dette gamet er vafler ett av de mest søkte oppskriftene på sidene mine, og det er gjort rundt 20.000 interne søk de siste årene på dette.
Nå som skolen er begynt, lagidrettssesongen og vaffelpressa går rundt i mange idrettslag er det jo på tide med en repetisjon av noen av de grunnleggende oppskriftene for vafler.
Om en kanskje er student og vil prøve en alternativ middag, prøv pølser i vafler!
Skal en lage en kjempeoppskrift til 40 sultne fotballmødre og fedre får dere og oppskriften her.
Eller som vi i går kveld som har lyst på noe godt og rett og slett bare mikser en deig og steker opp noen hjerter for kvelden. Og dermed sagt for dere som steker vafler ofte, kjøp ett dobbelt vaffeljern!

Jeg har tidligere samlet en del av de mest pop vaffeloppskriftene i egne artikler og egne søk, men her er en rask oversikt over de beste oppskriftene ut fra deres egne vurderinger. Og samtidig med pris og næringsinnhold, så dere som er interessert kan sammenlikne.

Min tidligere artikkel om dette finnes her:

Eget vaffelsøk og startside her:


Annonse






Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Vafler (Hjemmelagde).

Vafler (Hjemmelagde)


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gaffel.nu
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 egg
3 spiseskjeer sukker
4 dl mel
4 dl melk
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
50g smør


Varme vafler med syltetøy.nam.
Morsom oppskrift fra tidligere studenter og en eldre studentside.
Og bytt gjerne ut melk med kefir.


Fremgangsmåte

Hiv i en bolle og la mixmasteren gjøre jobben for deg. La røra stå en halv time før du steker vaflene. Server med syltetøy eller ost.
Tips:
Uten mixmaster blir dette fryktelig slitsomt
Blir det for mye røre kan den stå i kjøleskapet i noen dager
Smak:
Nam nam nam
Pluss/minus:
+ \"Alle\" liker vafler
- Mer jobb enn ferdigvafler

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikanske vafler.

Amerikanske vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av sxc.hu

Ingredienser

150 g hvetemel
1 ss sukker
1/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
2 dl hvetemel
1 egg
30 g smør eller margarin



Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, salt og bakepulver. Rør i melk og eggeplomme. Smøret smeltes og røres i. Pisk hviten stiv og ha den i.

Stek vaflene. Serveres med sirup.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 225,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vafler med blåbær.

Vafler med blåbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 stk. egg
2 ss sukke
r 4 dl biola syrnet lettmelk blåbærvariant
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ss smør til steking
100 g blåbær
2 dl vaniljekesam


Nystekte vafler til store og små, kom og spis nå!


Fremgangsmåte

Bland alt til en jevn røre. La den svelle i ca 10 minutter. Varm vaffeljernet og pensle det godt med smør før stekingen begynner.
Stek vaflene og server med friske blåbær, vaniljekesam blandet med litt syltetøy.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 140,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprø vafler.

Sprø vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.12.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 g margarin
200 g sukker
5 dl melk
500 g hvetemel
3-4 egg
2 1/2 ts bakepulver


Julekake som smaker nydelig. Tørre og sprø. Bytt gjerne ut deler av melet med potetmel.


Fremgangsmåte

Smelt margarinen. Hvetemel, sukker og bakepulver røres i melken. Tilsett egg og smeltet smør.

Stek vaflene til de er sprø og gylne. Oppbevares tørt i kakeboks

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 269,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrevafler 2.

Havrevafler 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.01.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 dl lettkokte havregryn,
3 dl syrnet melk (kefir eller kultur),
3 dl H-melk,
1 - 2 egg,
3 ss smeltet smør/margarin,
1 ss sukker,
1/2 ts salt,
2 ss hvetemel,
1/2 ts natron


Her brukte vi havregryn i vaflene og det fungerer veldig bra. Blir litt grå i fargen, men med jordbærsyltetøy er de like gode.


Fremgangsmåte

La grynene svelle i syrnet melk eller H-melk i minst en time. Rør i sammenpisket egg, smør, sukker og salt. Ha i hvetemel og natron. Rør godt. Stek vaflene gylne i vaffeljern. Avkjøl dem på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 159,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølsevafler.

Pølsevafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 egg
250 gr sukker
1 ss bakepulver
1 ss vaniljesukker
125 gr smør smeltet
650 gr hvetemel
0,5 liter surmelk
0,5 liter helmelk
500 gr kokt/stekt vakgfri pølse i skiver.


En merkelig men overraskende god oppskrift. Har dere aldri prøvd dette før så prøv den.
Egentlig ikke noe annet enn vanlige vafler med pølser i deigen.


Fremgangsmåte

Bland alt til vaffelrøra unntatt pølsene. Settes i kjøleskap i en time til svelling.
Snitt opp pølsene og legg til side.

Varm opp vaffeljernet, smør det og ha i røre. Så legger du i 1-2 skiver pølser i hvert hjerte
Klapp sammen og stek som vanlig.
Server som vanlig, gjerne med frukt. Spesielt men ganske OK!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 229,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fotball vafler.

Fotball vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
500 g sukker
1 1/2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
250 g smør
1 1/4 kg hvetemel
1,5 liter melk
5 dl surmelk
Kardemomme etter smak


Denne bruker vi og hjemme når man bare skal lage noen få vafler. Bare del alt på 4 og en får ca 12 vafler. Men skal man lage mange så er det å gange opp denne oppskriften. Det er surmelken som gjør susen her


Fremgangsmåte

Rør alt i sammen og la stå kaldt noen timer. Stekes i vaffel jern.
Dette blir en stor porsjon som er fin når det er dugnad på fotballaget!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Freia saftige vafler.

Freia saftige vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.08.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg
4-5 ss sukker
4-5 ts Freia Vaniljesukker
1 ts Freia Bakepulver
6 dl hvetemel
4 dl melk
2 dl kefir
50 g smør/ margarin


Skikkelige vafler som vi brukte til frokost. Bruk kefir, kulturmelk eller rømme i vafler. Det gir en mye bedre smak, særlig om en ikke behøver tenke på kalorier. Men det er jo lettrømme eller skummet kultur tilgjengelig.
Vaniljesukker er og med på å gjøre vaflene ekstra smakfulle.


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker godt sammen. Bland alt det tørre og rør det i eggedosis sammen med melk og kefir. Tilsett så smeltet og avkjølt smør/ margarin og rør rundt. La røra stå i 30 min før steking.
Stek vafler på vanlig måte i vaffeljern. Server med syltetøy..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladevafler fra bunnen.

Sjokoladevafler fra bunnen


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

5 dl melk
4 egg
50 g sukker
1 teskje vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
350 g siktet hvetemel
200 g hakket mørk sjokolade
50 g revet hvit sjokolade


Du er vel enig i at sjokoladevafler med vaniljeis, varme kirsebær, eggelikør og sjokoladedryss ser ganske fristende ut?


Fremgangsmåte

Bland alt til en jevn røre uten klumper og la den svelle i 30 minutter.
Hell ca 3-4 ss røre i vaffeljernet og stek små porsjonsvafler og avkjøl på rist.
Server vaflene med vaniljeis, varme kirsebær og eggelikør. Dryss grovhakket sjokolade over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 303,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove vafler 2.

Grove vafler 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Audun Aagre

Ingredienser

1 ½ dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg
2 ss smør


Grove vafler er et ypperlig alternativ å bruke i matpakken istedenfor det tradisjonelle brødet. Man kan også spise nystekte vafler til frokost eller som et godt måltid når man kommer hjem fra skolen - eller etter søndagsturen.


Fremgangsmåte

Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Tilsett melk, egg og smeltet smør, og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp. La den svelle i 15 - 20 minutter.

Stek vaflene og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt. Vafler egner seg godt til frysing og de tiner raskt. Vaflene kan også brukes som et alternativ til brød i matboksen.

Forslag til pålegg:
Ost og skinke
Smøreost og paprika
Kaviar og cottage cheese
Kaviar og egg
Smør, ost og agurkskiver
Brunost

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 182,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3043
Info.Norsk mat.
Salater.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.