Nå er høsten kommet over oss etter en fantastisk sommer. Og når varmepumpa skrus på, og vedovnen knitrer er det på tide å benytte noen av høstens råvarer til en varmende høstsuppe. Dere har sikkert sett at i grønnsaksdisken er det kommet mange norske rotgrønnsaker, det dukker opp gresskar, mais, jordskokk og mye annet. Her er noen av de mest populære oppskriftene som dere stemmer frem med å gi karaktere samt de mest populære + noen anbefalte for den tiden vi er i nå. Alle har næringsinnhold, sånn noenlunde ca pris og allergener er definert.
Grønnsakssuppe med poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.01.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 poteter
1 gulrot
1 purre
1 løk
1 l vann
2 buljongterninger (grønnsakbuljong)
2 ss finhakket kruspersille
En varmende supper er godt i kalde vintermåneder. Denne er enkel men får fylde med poteter.
En god grønnsakssuppe er avhengig av typen grønnsaker man har i. Når løk og purre kommer med blir smaken bedre syns vi. Også evt sellerirot passer her.Fremgangsmåte
Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljongterningene.
Tilsett grønnsakene og la suppen koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper
Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.Fremgangsmåte
Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fersk suppe med sursøt saus
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
22.01.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Stian SanderBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 kg oksebog
1 hodekål
2 sellerirøtter
4 gulrøtter
2 løk
2 purrer
Sursøt saus:
2 ss smør
2 ss mel
5 dl kraft fra suppa
eddik
sukker
En skikkelig tradisjonsrik suppe hvor vi serverte på tallerken med saus ved siden av, og suppe i egen tallerken. Jeg moste poteter og helte suppe over etter bildet ble tatt, som jeg pleier.Fremgangsmåte
Kok kjøttet i i stor kjele med vann, til det er skikkelig mørt (2-3 timer). Fjern skummet som legger seg på overflaten med en øse. Ta kjøttet ut når det er mørt, og rens det for bein og hinner.
Skjær kjøttet i store biter.
Ha i finhakkede grønnsaker i krafta, og kok dette mørt. Ha kjøttet tilbake i suppa, og smak til med salt og pepper.
Saus:
Smelt smøret i en kjele, og rør inn mel. Spe med kraft fra suppa, til passe konsistens. Kok i 5 min. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker. Det skal smake skikkelig sursøtt! Servèr suppe først i dype tallerkener, med revet muskatnøtt på. Spis så avsilte grønnsaker og kjøtt, kokte poteter og sursøt saus. Pils drikkes til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Gresskarsuppe
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 g gresskar renset i små terninger (Evt squash)
3 ss smør
ca 100 g finhakket løk
Ett dryss med kanel
Strimlet skall av 1/2 appelsin
9 dl vann
Salt og pepper
Dette er skikkelig godt. Vi er ikke vant med det hjemme, men dette er ikke siste gang vi lager dette.
Vi lagde dette om igjen av frosne gresskarbiter fra tidligere og hadde i litt stekt kylling. Og siden vi gjorde dette på vinteren er det jo ikke høstmat lenger.Fremgangsmåte
Smelt smør og ha i gresskar og løk. La det surre i 10 minutter under omrøring. Dryss over litt kanel når de begynner å få farge. Ha i appelsinskall og la det surre litt til. Hell på vann, kok opp og la det småkoke i 30 minutter. Ta så opp appelsinskallet og kjør hele suppen godt i en hurtigmikser. Hell tilbake i gryten gjennom en sikt. Gni godt. Evt tråder skal være igjen. Varm opp igjen, smak til med salt og pepper og server med brød. Vi pyntet med litt basilikum
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mais suppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 ss maisolje
1 finhakket løk
1 rød paprika uten frø, hakkes
450 g maiskorn, tines hvis de er frosne
7,5 dl hønsebuljong
2,5 dl husholdningsfløte
salt
nykvernet svart pepper
1/2 rød paprika skåret i små terninger, til pynt
En enkel suppe full av smak. Den kan også lages med rømme og fløteost i stedet for husholdningsfløte.Fremgangsmåte
Varm maisoljen i en stekepanne og stek løk og paprika til det er mykt, omtrent 5 minutter. Ha i mais og la det steke i 2 minutter til.
Ha innholdet i stekepannen i en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin. Kjør til massen er jevn, skrap ned fra sidene og ha om nødvendig i litt hønsebuljong.
Ha blandingen i en kjele og rør inn hønsebuljongen. Smak til med salt og pepper, kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
Rør forsiktig inn fløten. Server suppen varm eller kald, med paprikaterningene strødd på toppen. Hvis suppen skal serveres varm, kan du koke de opp igjen før du tilsetter fløten, men suppen skal ikke koke med fløten i.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
64,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marokkansk suppe
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
24.09.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 store purrer
1 løk
1/2 sellerirot
250 g gresskarkjøtt
300 g søtpoteter
1/2 stangselleri
1 hønsebuljongterning
1 1/2 l vann
2 gulrøtter
1 ts ras-el-hanout (marokkansk krydderblanding)
1/2 ts spisskum
8 klyper mild spansk pepper
6 klyper sterk spansk pepper
4 ss koriander
2 ss saft av en sitron
4 ss olivenolje
salt
Denne er noe av det beste vi har lagd. Igjen så overbeviser gresskar i en suppe. Krydderblandingen gjør at suppen får en skikkelig eksotisk aroma og smak.Fremgangsmåte
Fjern det ytterste skallet på purren og skjær tynne ringer på skrå. Skjær løken i tynne skiver.
Skjær sellerirot, gresskar og søtpotet i terninger på 1 cm. Kutt stangsellerien i biter.
Varm opp halvparten av olivenoljen i en 4-liters jerngryte og brun purre og løk. Løs opp buljongterningen i blandingen. Tilsett 1 1/2 liter vann og gulrot, søtpotet, gresskar, sellerirot og salt. Kok opp, rør om, dekk til og la det småkoke i 1 time.
Tilsett ras-el-hanout, spisskum og de to peppersortene i suppen. Bland godt og tilsett koriander, sitronsaft og resten av olivenoljen.
La det småkoke i ytterligere 15 minutter før suppen serveres i dype skåler
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
32,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet soppsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
4 stk. sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 ss maisennamel
1 stk. eggeplomme
salt
pepper
En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.Fremgangsmåte
Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca. 8 minutter.
Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraiche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
65,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe med rotgrønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.01.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 stk kyllingfilet
2 ss olje til steking
1 stk løk
1 stk purre
6 stk sjalottløk
1 stk persillerot
1 stk pastinakk
2 stk gulrot
2 skive kålrot
2 skive knollselleri (sellerirot)
5 dl finsnittet hodekål
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 båt hvitløk
½ stk rød chili uten hinner og frø
2 stk kyllingbuljongterning
1 l vann
Dette er en deilig suppe som metter godt. Masse gode grønnsaker harmonerer med både kylling og tomatsmaken, og litt chili setter en spiss på suppen.Fremgangsmåte
Stek kyllingfiletene i litt olje. Legg dem i en kjele med vann og buljongterninger. Kok på svak varme i ca. 30 minutter.
Rens og skjær alle grønnsakene - unntatt purren - i små biter som tilsettes buljongkjelen. Tilsett tomater.
Ta kyllingfiletene opp og skjær dem i mindre biter og legg dem tilbake i kjelen.
Skjær purren i ringer og legg dem i kjelen.
La suppen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.
Server suppen med en rømmeklatt og godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
40,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordskokk og gulrotsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 stk løk
1 ss olivenolje
400 g jordskokk
2 stk gulrot
1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
3 båt finhakket hvitløk
saften av 1/2 stk sitron
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
Tilbehør
2 stk jordskokk
1 stk gulrot
2 ss olivenolje
1 ss frisk persille
Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.Fremgangsmåte
1. Finhakk løk. Varm olje i en vid kjele og fres løken til den er myk og blank.
2. Vask (skrubb) jordskokker grundig og skjær i biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem.Skrell og del gulrot og ingefær i biter og hakk hvitløk. Ha alt i gryta og fres godt i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er helt myke.
3. Bruk stavmikser eller kjør suppen i hurtigmikser til den er helt glatt. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett litt vann om suppen er for tykk.
4. Skjær jordskokk og gulrot i så tynne skiver som mulig, gjerne med ostehøvel eller mandolin. Tørk godt av skivene med litt tørkepapir.
5. Varm oljen i en stekepanne med høy kant. Ha i grønnsaksskivene og stek dem et par minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. La dem renne av seg på litt tørkepapir.
6. Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
38,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Suppe med persillerot
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g persillerot
1 stk sjalottløk
5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
4 dl melk
½ dl matfløte
smak til med salt
1 ts sitronsaft
4 ss finhakket frisk kruspersille
4 skive bacon
Suppe med persillerot som pyntes med bacon på spyd. Mye smak og passende middag for alle aldre.Fremgangsmåte
Skrell persillerøtter og skjær dem i grove biter.
Skrell sjalottløk og skjær den i biter.
Kok alt i buljong og melk til det er mørt, 5-6 minutter.
Mos alt med en stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
Tre de fire baconskivene på 4 trespyd og stek dem i en panne.
Server suppen med et dryss med hakket kruspersille og baconspydene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
50,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3163