Fotograf:Rosemarie Rodriguez En skikkelig tradisjonsrik suppe hvor vi serverte på tallerken med saus ved siden av, og suppe i egen tallerken. Jeg moste poteter og helte suppe over etter bildet ble tatt, som jeg pleier.
Kok kjøttet i i stor kjele med vann, til det er skikkelig mørt (2-3 timer). Fjern skummet som legger seg på overflaten med en øse. Ta kjøttet ut når det er mørt, og rens det for bein og hinner. Skjær kjøttet i store biter.
Ha i finhakkede grønnsaker i krafta, og kok dette mørt. Ha kjøttet tilbake i suppa, og smak til med salt og pepper.
Saus:
Smelt smøret i en kjele, og rør inn mel. Spe med kraft fra suppa, til passe konsistens. Kok i 5 min. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker. Det skal smake skikkelig sursøtt! Servèr suppe først i dype tallerkener, med revet muskatnøtt på. Spis så avsilte grønnsaker og kjøtt, kokte poteter og sursøt saus. Pils drikkes til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 21 lesere
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Stian Sander
(Intern: 2118969098)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Suppe Land:
Norge Innlagt dato:2016-01-22
Oppdatert dato:2016-01-22
Lesere: 32178 totalt.