Fotograf:Rosemarie Rodriguez En skikkelig tradisjonsrik suppe hvor vi serverte på tallerken med saus ved siden av, og suppe i egen tallerken. Jeg moste poteter og helte suppe over etter bildet ble tatt, som jeg pleier.
Kok kjøttet i i stor kjele med vann, til det er skikkelig mørt (2-3 timer). Fjern skummet som legger seg på overflaten med en øse. Ta kjøttet ut når det er mørt, og rens det for bein og hinner. Skjær kjøttet i store biter.
Ha i finhakkede grønnsaker i krafta, og kok dette mørt. Ha kjøttet tilbake i suppa, og smak til med salt og pepper.
Saus:
Smelt smøret i en kjele, og rør inn mel. Spe med kraft fra suppa, til passe konsistens. Kok i 5 min. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker. Det skal smake skikkelig sursøtt! Servèr suppe først i dype tallerkener, med revet muskatnøtt på. Spis så avsilte grønnsaker og kjøtt, kokte poteter og sursøt saus. Pils drikkes til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Stian Sander
(Intern: 2118969098)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Suppe Land:
Norge Innlagt dato:2016-01-22
Oppdatert dato:2016-01-22