Julekål fra Modum og omegn



Julekål fra Modum og omegn oppskrift.
Fotograf: Pixabay
Julekål er en velsmakende suppe av kraft og medisterboller, som det var god, gammel skikk å koke i bygda den tiden man ennå hadde tradisjonell førjulsslakting.
Julekål er grei førjulsservering og god som nattmat i juleselskaper.


Oppskriften inneholder 129 Kalorier, 1 g Karbo, 8 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Julekål fra Modum og omegn er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 4915 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
2kgstorfekjøtt (høyrygg helst med bein)
1,5kglettsaltet svinekjøtt (gjerne ribbe)
4litervann (må dekke kjøttet)
2tssalt (smak til)
1kghodekål
1kgkjøttboller av medisterfarse
1bunt(er)persille




Kalorier og næringsinnhold i Julekål fra Modum og omegn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier129.011 221.60Kcal
Protein8.1877.46gram
Karbohydrat1.1711.08gram
Kostfiber0.312.94gram
Fett10.1195.73gram
Mettet fett3.8736.65gram
Salt0.858.04gram
Pris på oppskriftenKr 5.65Kr 53.50Kr .-
Hele oppskriften veier9 469 totalt947 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo3,62 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Strø salt på storfekjøttet og la det ligge over natta for best smak på kjøttet.
Legg alt kjøttet i en stor kjele, og ha på vann slik at det dekker kjøttet. Kok opp og ta av skummet med ei hullsleiv. La kjøttet trekke på svak varme til kjøttet løsner fra beinet (ca 2-3 timer). Ta opp kjøttet og sil krafta.
Snitt hodekålen fint, legg i en kjele og ha på kaldt vann. Kok uten lokk til kålen er mør (ca 15 min). Sil av vannet, skyll gjerne kålen i kaldt vann. Når suppa skal serveres tilsettes kålen i den varme krafta. Server med kjøttboller laget av medisterfarse, og persilledryss på toppen.
Rensk svinekjøttet og storfekjøttet og del det i serveringsstykker.
Dette kan serveres på ulike måter: Enten serveres det med kålrotstappe, sursøt løksaus og kokte poteter eller så kan det serveres kaldt med varme poteter og sennep.
Noen serverer også denne suppa med kokte gulrøtter i små biter. Andre koker denne suppa med karve. Retten kan serveres som to ulike måltider eller som forrett og hovedrett.

Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Hjørdis Søraas Grønhovd i Nordre Modum Bygdekvinnelag. Hun skriver:
"Julekål har vært vanlig i Ringerike og Modum i Buskerud. Dette er ei kålsuppe som ble laget når det var ferskt kjøtt etter slaktinga til jul. Noen spiste dette samtidig med flatbrødmølje midt på dagen på julaften, og noen brukte det som eget måltid om ettermiddagen før fjøstid."

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 33490)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2017-12-13
Oppdatert dato:2017-12-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttsuppe.Kjøttsuppe.
Denne retten har 48,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulasjsuppe 5.Gulasjsuppe 5.
Denne retten har 43,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Linsesuppe med biffstrimler og sopp.Linsesuppe med biffstrimler og sopp.
Denne retten har 58,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pho Bo - oksekjøttsuppe.Pho Bo - oksekjøttsuppe.
Denne retten har 64,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spinatsuppe med oksekjøtt.Spinatsuppe med oksekjøtt.
Denne retten har 31,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thailandsk oksehalesuppe.Thailandsk oksehalesuppe.
Denne retten har 103,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulasjsuppe.Gulasjsuppe.
Denne retten har 42,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppe med pistou 2.Suppe med pistou 2.
Denne retten har 92,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bouillon Malgache - Biffsuppe med salat og vannkastanjer.Bouillon Malgache - Biffsuppe med salat og va.
Denne retten har 40,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk kjøtt og suppe.Fersk kjøtt og suppe.
Denne retten har 71,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt og suppe fra Vest Agder.Kjøtt og suppe fra Vest Agder.
Denne retten har 142,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Japansk biffsuppe.Japansk biffsuppe.
Denne retten har 57,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Texmexsuppe.Texmexsuppe.
Denne retten har 54,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulasjsuppe 4.Gulasjsuppe 4.
Denne retten har 58,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk suppe med sursøt saus.Fersk suppe med sursøt saus.
Denne retten har 72,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.