Vinteren er over oss og det er kaldt om kveldene. Vi har noen dager i det siste prøvd forskjellige varmende supper og fant jo ut at dette passer fint nå. Men for at undertegnede skal like en suppe må det være noe tyggestoff i den, dvs kjøtt, fisk, grønnsaker eller annet fast. Så her samlet jeg da en håndfull supper som varmer, er populære, har nok tyggemotstand og passer fint nå i den kalde tida. Noen av disse kalles nok høstsupper. Men de er varmende og da er det samme om kalenderen sier september eller februar.
Vinter Meksikansk suppe med kjøttboller
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 ss olje
0,5 løk hakket
1 stk selleristang i biter
1gulrot i biter
1 squash i terninger
2 ss tomatpure
2 tomater hakket
7,5 dl kyllingbuljong
1 ss salt
1 ts pepper
evt 1 ts buljongpulver
Bollene
400 gr kjøttdeig, gjerne svin
1 håndfull koriander hakket
1 ts oregano
1 ts cumin
1 ts koriander pulver
1 ts hvitløkpulver
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Pynt
hakkede urter + for eksempel hakket chili
Tomatbiter
Strimlet kål.
Og server med limebåt
En skikkelig varm suppe som kan lages hot om en ønsker. Varmer en kald kropp i førjulsstrida. Tilsett hakket chili eller chilisaus i suppa for en sterkere versjon.Fremgangsmåte
Varm olje i en stor gryte. Surr løken gyllen og så tilsett alle de andre grønnsakene. La det surre litt til grønnsakene er gyldne. Rør inn tomatpure, tomat, buljong og krydder. Kokes til det er mørt.
Kjøttbollene
Rør inn alle urter og krydder i kjøttdeigen. Form pene boller som du lar koke med suppen de siste 5 minuttene
Server i dype tallerkner.
Pynt med strimlet kål, urter, tomatbiter og limebåt som skal skvises over før du spiser.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Italiensk vintersuppe - Minestrone
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
3 poteter, i terninger
3 gulrøtter, i skiver
1 purre i ringer
1 liten skalk hodekål, i strimler
1 squash, i skiver
2 modne tomater, flått i båter
1/2 chilipepper, uten frø,
finhakket
6 dl kraft eller buljong
1/2 boks tomater - 200 g
100 g pasta, kokt i lettsaltet
vann
1 boks store hvite bønner,
skylt i kaldt vann
salt og pepper
sukker
frisk rosmarin
kruspersille
revet skarp hvit ost
Perfekt tykk suppe på en kald vinterdag! Denne er så god at den anbefales på det varmeste:)Fremgangsmåte
Dette er en ren grønnsaksuppe. Vil du ha i litt kjøtt, kan du skjære opp 150 g bacon eller lettsaltet flesk i terninger og steke det før du har grønnsakene i kjelen.
Ha olivenolje og hvitløk i en stor kjele og la det surre et par minutter. Ha i poteter og grønnsaker og stek og rør i 4-5 min. til det er godt blandet. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke 10-15 min. til grønnsakene er møre.
Ha i pasta, bønner og finhakket rosmarin og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Server suppen rykende varm med kruspersilledryss, revet ost og ferskt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
63,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vintersuppe med fiskeboller
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.01.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1,2 liter vann
2 buljongterninger
Grønnsaker
3 stk gulrøtter
1 stk persillerot
0,5 stk sellerirot
2 stk poteter
evt. litt kål
1 stk purre
blomkålbuketter
sukkererter
Seiboller
500 gr seifilet uten ben
En litt spesiell variant av grønnsakssuppe med seiboller. Men veldig god. Lag først seibollene som og kan brukes i andre retter.
Vi lager ofte fiskeboller hjemme fra bunnen av. Med godt med urter og krydder blir de veldig gode. Slike får man ikke kjøpt.Fremgangsmåte
Kok opp buljongen i en kjele. Skrell og kutt opp grønnsaker og legg i.
La dette småkoke 5-10 minutter.
Mal fiskefiletene og rør godt sammen med salt og fiskekrydder. Rør inn egg og grønt til en jevn farse.
Form fiskeboller som enten stekes raskt i en panne eller bakes i ovnen ved 200 grader i noen minutter til de er litt brune og har satt seg..
Trekk suppekjelen tilside og ha så i bollene
Sett kjelen tilbake på platen og la suppen syde 5-10 minutter. Tilsett evt. litt mer vann, og smak til suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
47,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Meksikansk fiskesuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.02.2014Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 glass Old El Paso Chunky Salsa (hot eller medium etter ønske),
1 hvitløksfedd,
5 dl vann,
1 fiskebuljongterning,
400 g torskefilet (gjerne dypfryst),
1/2 purre i ringer,
1 rød paprika i ringer,
2 dl maiskorn,
1 - 2 dl kremfløte,
salt,
sort pepper
Suppe med utrolig fin smak. Og fargen blir flott. Bruk gjerne litt ekstra snadder i denne som en ekstra fløteskvett og reker. Annen fisk kan og brukes, sei er fint.Fremgangsmåte
Bland Salsa med presset hvitløk, vann og fiskebuljong og la det koke opp. Legg i grønnsakene og fisken skåret i biter og la det trekke til fisken er gjennomkokt, ca. 10 minutter. Rør i fløten og smak til med salt og pepper. Server suppen sammen
med varmt brød og lettrømme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
64,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.05.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 kyllingfileter
2 l kokosmelk
1 kyllingbuljongterning
3 ss
galangal finhakket (vanlig ingefær kan og brukes)
6 limeblader i strimler
1/2 dl fiskesaus
6 små biter sitrongress
1 dl limesaft
1 ts chilisaus
1 rød chili i tynne skiver
6 limeblader
6 små røde chili
En variant av thai kyllingsuppe som er en av våre favorittsupper. Her er det flere måter en kan variere på. Vi pyntet med persille og litt most frisk tomat. Husk at galangal, limeblader og sitrongress ikke skal spisesFremgangsmåte
Del kyllingen i passende terninger.
Kok opp kokosmelken i en kjele. Legg i kylling og buljong. Kok blandingen til kyllingen er nesten ferdig. Ha i galangal, limeblader, sitrongress og fiskesaus.
Kok suppen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Ha i limesaft, chilisaus og chili.
Hell suppen i varme boller. Pynt med limeblader og rød chili.
Server gjerne denne suppen med kokt ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper
Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.Fremgangsmåte
Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingsuppe med rotgrønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.01.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 stk kyllingfilet
2 ss olje til steking
1 stk løk
1 stk purre
6 stk sjalottløk
1 stk persillerot
1 stk pastinakk
2 stk gulrot
2 skive kålrot
2 skive knollselleri (sellerirot)
5 dl finsnittet hodekål
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 båt hvitløk
½ stk rød chili uten hinner og frø
2 stk kyllingbuljongterning
1 l vann
Dette er en deilig suppe som metter godt. Masse gode grønnsaker harmonerer med både kylling og tomatsmaken, og litt chili setter en spiss på suppen.Fremgangsmåte
Stek kyllingfiletene i litt olje. Legg dem i en kjele med vann og buljongterninger. Kok på svak varme i ca. 30 minutter.
Rens og skjær alle grønnsakene - unntatt purren - i små biter som tilsettes buljongkjelen. Tilsett tomater.
Ta kyllingfiletene opp og skjær dem i mindre biter og legg dem tilbake i kjelen.
Skjær purren i ringer og legg dem i kjelen.
La suppen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.
Server suppen med en rømmeklatt og godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
40,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Deilig kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper
1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre
7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte
Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.Fremgangsmåte
1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.
2. Paprikane og purren surres blanke.
3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakssuppe med pølse
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
JULIEBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 gulerøtter
5 poteter
4 pølser
1 blomkål
1 brokkoli
1/2 asparges
1 1/2 liter vann ca eller mer
grillkrydder
1 1/2 buljong terning
server med:
1 kuttet løk til tilbehør
Vi lagde denne med noen rester fra kjøleskapet. Vi byttet og ut noen av grønnsakene. Blomkål, brokkoli og asparges med selleri, persillerot og pastinakk.Fremgangsmåte
Først starter du med å vaske grønnsakene. rensk og kutt opp alle grønnsakene i passende biter.
Sett en stor kasserolle med vann på plata å skru den på nesten full guffe. Kutt opp pølsene i biter, hell alle grønnsakkenei en skål.
La vannet koke så kan du skru ned til middels varme og hell alle grønnsakene og pølsene i kaserollen.
Ta oppi buljongen og krydre suppen til en passe mengde som passer deg.
Server det med en oppkuttet løk i en skål.
(Red Anm: Oppskriften er litt mangelfull)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
52,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tacosuppe 1
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
18.02.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Petra ÅmotBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1/4 chillipepper
200 g kjøttdeig
1 ss margarin eller olje
1 boks knuste tomater
1/2 liten boks mais
75 g tomatpuré
1/2 pk taco kryddermiks blanding
Nachoschips, revet ost, lettrømme.
Nydelig og varm suppe for kalde kvelderFremgangsmåte
1. Hakk løken og steik den blank i smør eller olje sammen med hvitløk og finhakket chilli. Tøm det over i en gryte.
2. Steik kjøttdeigen og ha den oppi gryta.
3. Ha i tomater, mais, tomatpuré, vann og krydder, og la suppa småkoke til alt er mørt, ca 40-50 min.
4. Sett skåler med nachoschips, revet ost og rømme på bordet.
5. Øs opp suppa i tallerkenen og ha revet ost, nachoschips og rømme på toppen.
Server godt brød eller rundstykker til. Dette blir en ganske tykk suppe som passer til middag eller kveldskos.
Kjempe god!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3079