Varmende vintersupper


Oppdatertdato: 2017-11-29 Tema: Suppe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Jula nærmer seg og det er kaldt om kveldene. Vi har noen dager i det siste prøvd forskjellige varmende supper og fant jo ut at dette passer fint nå. Men for at undertegnede skal like en suppe må det være noe tyggestoff i den, dvs kjøtt, fisk, grønnsaker eller annet fast. Så her samlet jeg da en håndfull supper som varmer, er populære, har nok tyggemotstand og passer fint nå i førjulstida.



Vinter Meksikansk suppe med kjøttboller


Prøv også Vinter Meksikansk suppe med kjøttboller.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.11.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 ss olje
0,5 løk hakket
1 stk selleristang i biter
1gulrot i biter
1 squash i terninger
2 ss tomatpure
2 tomater hakket
7,5 dl kyllingbuljong
1 ss salt
1 ts pepper
evt 1 ts buljongpulver

Bollene
400 gr kjøttdeig, gjerne svin
1 håndfull koriander hakket
1 ts oregano
1 ts cumin
1 ts koriander pulver
1 ts hvitløkpulver
0,5 ts salt
0,5 ts pepper

Pynt
hakkede urter + for eksempel hakket chili
Tomatbiter
Strimlet kål.
Og server med limebåt


En skikkelig varm suppe som kan lages hot om en ønsker. Varmer en kald kropp i førjulsstrida. Tilsett hakket chili eller chilisaus i suppa for en sterkere versjon.


Fremgangsmåte

Varm olje i en stor gryte. Surr løken gyllen og så tilsett alle de andre grønnsakene. La det surre litt til grønnsakene er gyldne. Rør inn tomatpure, tomat, buljong og krydder. Kokes til det er mørt.

Kjøttbollene
Rør inn alle urter og krydder i kjøttdeigen. Form pene boller som du lar koke med suppen de siste 5 minuttene

Server i dype tallerkner.
Pynt med strimlet kål, urter, tomatbiter og limebåt som skal skvises over før du spiser.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt.

Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper


Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.


Fremgangsmåte

Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili.

Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.05.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 kyllingfileter
2 l kokosmelk
1 kyllingbuljongterning
3 ss galangal finhakket (vanlig ingefær kan og brukes)
6 limeblader i strimler
1/2 dl fiskesaus
6 små biter sitrongress
1 dl limesaft
1 ts chilisaus
1 rød chili i tynne skiver
6 limeblader
6 små røde chili


En variant av thai kyllingsuppe som er en av våre favorittsupper. Her er det flere måter en kan variere på. Vi pyntet med persille og litt most frisk tomat. Husk at galangal, limeblader og sitrongress ikke skal spises


Fremgangsmåte

Del kyllingen i passende terninger.

Kok opp kokosmelken i en kjele. Legg i kylling og buljong. Kok blandingen til kyllingen er nesten ferdig. Ha i galangal, limeblader, sitrongress og fiskesaus.

Kok suppen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Ha i limesaft, chilisaus og chili.

Hell suppen i varme boller. Pynt med limeblader og rød chili.

Server gjerne denne suppen med kokt ris til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Meksikansk fiskesuppe.

Meksikansk fiskesuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.02.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 glass Old El Paso Chunky Salsa (hot eller medium etter ønske),
1 hvitløksfedd,
5 dl vann,
1 fiskebuljongterning,
400 g torskefilet (gjerne dypfryst),
1/2 purre i ringer,
1 rød paprika i ringer,
2 dl maiskorn,
1 - 2 dl kremfløte,
salt,
sort pepper


Suppe med utrolig fin smak. Og fargen blir flott. Bruk gjerne litt ekstra snadder i denne som en ekstra fløteskvett og reker. Annen fisk kan og brukes, sei er fint.


Fremgangsmåte

Bland Salsa med presset hvitløk, vann og fiskebuljong og la det koke opp. Legg i grønnsakene og fisken skåret i biter og la det trekke til fisken er gjennomkokt, ca. 10 minutter. Rør i fløten og smak til med salt og pepper. Server suppen sammen med varmt brød og lettrømme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 65,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vintersuppe med fiskeboller.

Vintersuppe med fiskeboller


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 29.01.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1,2 liter vann
2 buljongterninger

Grønnsaker
3 stk gulrøtter
1 stk persillerot
0,5 stk sellerirot
2 stk poteter
evt. litt kål
1 stk purre
blomkålbuketter
sukkererter

Seiboller
500 gr seifilet uten ben


En litt spesiell variant av grønnsakssuppe med seiboller. Men veldig god. Lag først seibollene som og kan brukes i andre retter.
Vi lager ofte fiskeboller hjemme fra bunnen av. Med godt med urter og krydder blir de veldig gode. Slike får man ikke kjøpt.


Fremgangsmåte

Kok opp buljongen i en kjele. Skrell og kutt opp grønnsaker og legg i.
La dette småkoke 5-10 minutter.

Mal fiskefiletene og rør godt sammen med salt og fiskekrydder. Rør inn egg og grønt til en jevn farse. Form fiskeboller som enten stekes raskt i en panne eller bakes i ovnen ved 200 grader i noen minutter til de er litt brune og har satt seg..

Trekk suppekjelen tilside og ha så i bollene
Sett kjelen tilbake på platen og la suppen syde 5-10 minutter. Tilsett evt. litt mer vann, og smak til suppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 45,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tacosuppe 1.

Tacosuppe 1


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 18.02.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 stk løk
1 fedd hvitløk
1/4 chillipepper
200 g kjøttdeig
1 ss margarin eller olje

1 boks knuste tomater
1/2 liten boks mais
75 g tomatpuré
1/2 pk taco kryddermiks blanding

Nachoschips, revet ost, lettrømme.


Nydelig og varm suppe for kalde kvelder


Fremgangsmåte

1. Hakk løken og steik den blank i smør eller olje sammen med hvitløk og finhakket chilli. Tøm det over i en gryte.
2. Steik kjøttdeigen og ha den oppi gryta.
3. Ha i tomater, mais, tomatpuré, vann og krydder, og la suppa småkoke til alt er mørt, ca 40-50 min.
4. Sett skåler med nachoschips, revet ost og rømme på bordet. 5. Øs opp suppa i tallerkenen og ha revet ost, nachoschips og rømme på toppen.
Server godt brød eller rundstykker til. Dette blir en ganske tykk suppe som passer til middag eller kveldskos.

Kjempe god!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 41,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk vintersuppe - Minestrone.

Italiensk vintersuppe - Minestrone


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.01.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
3 poteter, i terninger
3 gulrøtter, i skiver
1 purre i ringer
1 liten skalk hodekål, i strimler
1 squash, i skiver
2 modne tomater, flått i båter
1/2 chilipepper, uten frø,
finhakket
6 dl kraft eller buljong
1/2 boks tomater - 200 g
100 g pasta, kokt i lettsaltet
vann
1 boks store hvite bønner,
skylt i kaldt vann
salt og pepper
sukker
frisk rosmarin
kruspersille
revet skarp hvit ost


Perfekt tykk suppe på en kald vinterdag! Denne er så god at den anbefales på det varmeste:)


Fremgangsmåte

Dette er en ren grønnsaksuppe. Vil du ha i litt kjøtt, kan du skjære opp 150 g bacon eller lettsaltet flesk i terninger og steke det før du har grønnsakene i kjelen.
Ha olivenolje og hvitløk i en stor kjele og la det surre et par minutter. Ha i poteter og grønnsaker og stek og rør i 4-5 min. til det er godt blandet. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke 10-15 min. til grønnsakene er møre.

Ha i pasta, bønner og finhakket rosmarin og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Server suppen rykende varm med kruspersilledryss, revet ost og ferskt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 60,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig kyllingsuppe.

Deilig kyllingsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre

7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte


Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.


Fremgangsmåte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.

2. Paprikane og purren surres blanke.

3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakssuppe med pølse.

Grønnsakssuppe med pølse


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er JULIE
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 gulerøtter
5 poteter
4 pølser
1 blomkål
1 brokkoli
1/2 asparges
1 1/2 liter vann ca eller mer
grillkrydder
1 1/2 buljong terning

server med:
1 kuttet løk til tilbehør


Vi lagde denne med noen rester fra kjøleskapet. Vi byttet og ut noen av grønnsakene. Blomkål, brokkoli og asparges med selleri, persillerot og pastinakk.


Fremgangsmåte

Først starter du med å vaske grønnsakene. rensk og kutt opp alle grønnsakene i passende biter.
Sett en stor kasserolle med vann på plata å skru den på nesten full guffe. Kutt opp pølsene i biter, hell alle grønnsakkenei en skål.
La vannet koke så kan du skru ned til middels varme og hell alle grønnsakene og pølsene i kaserollen.
Ta oppi buljongen og krydre suppen til en passe mengde som passer deg.
Server det med en oppkuttet løk i en skål.

(Red Anm: Oppskriften er litt mangelfull)

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 52,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3079






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.