En av våre bedre retter de siste ukene var nettopp stekte kyllingbryst i en saus med honning og hvitløk. Filetene ble stekt i smør og når dette blir glasert i honning/eddik sausen blir det en utrolig god smak og aroma på dette.
Jeg har og sett gjennom mine oppskrifter og funnet ett par ekstra oppskrifter som ligner på denne og som omtrent lages på samme måte. Og slike glaserte kyllingfileter kan vel like gjerne byttes ut med svinefilet eller kanskje en fiskefilet om en vil prøve. Men denne vi lagde blir ikke siste gang den er på menyen her hjemme. Og så er hele greia rask og enkel. Lykke til med å prøve og her først er oppskriften + noen alternativer:
Kyllingbryst med honning og hvitløk
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.02.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 stk kyllingbryst
1 dash salt og pepper
2-3 ss hvetemel
3-4 ss usaltet smør eller vanlig
3 knuste fedd hvitløk eller mer
1 ss vineddik. Litt etter smak
1 ss lys soyasaus
90 gr honning
2 ss sitronsaft
1 ts hakket chili eller chiliflakes
1 ts sesamfrø
1 ss hakket koriander
Sitronskiver
2 porsjoner ris
Honey garlic chicken breast er en kjent kyllingrett som smaker nydelig. Den er rask å lage, enkel og tilbehøret kan du velge selv. Forskjellige varianter av denne finnes rundt forbi, men her har jeg fått inspirasjon fra Nagi i Australia. Anbefales.
Prøv å bruk lys soyasaus her.Fremgangsmåte
Enten bank filetene flate eller del de i 2 på flaten. Bland salt, pepper og mel på en tallerken. Rull filetene i denne blandingen.
Smelt det meste av smøret i en stekepanne og stek filetene gyldne på begge sider ved middels god varme. 2-3 min på hver side. Ta de opp og hold varme eller lag plass i pannen til hvitløk og saus. Om filetene er litt tykke så stek litt lenger, de skal ikke være rå inni.
Skru ned varmen og ha i hvitløken ved siden av filetene(om de er fortsatt i panna) sammen med resten av smøret. Rør litt rundt. Ha så i vineddik, soyasaus, honning og sitron. La det koke opp litt og surre til det tykner. Ha i kyllingfiletene og vend de rundt i sausen før servering.
Server fileten på en tallerken med ris og lettstekte grønnsaker for eksempel. Pynt med koriander, chili, sitronskiver og sesamfrø.
Tips
Du kan gjerne steke kylling i en panne og lage sausen i en liten ved siden av. Bare la så de ferdig stekte filetene rulle rundt i sausen før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
236,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Søt, klisset og krydret kylling med ris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 ss brunt sukker
2 ss honning
1/4 kopp soyasaus
2 ts hakket frisk ingefær rot
2 ts hakket hvitløk
2 ss sterk saus, chili, tabasco ol etter smak(Obs på styrken)
salt og pepper etter smak
4 kyllingbryst i 1 cm strimler
1 spiseskje vegetabilsk olje
Litt vårløk i ringer til pynt
4 porsjoner ris
Kyllingrett som lages av brystfileter. Kan og brukes som smårett eller snacks. Tilpass styrke med saus. Evt la vær å tilsette sterk saus. Frisk ingefær vil og virke som krydder og setter mye smak.Fremgangsmåte
Kok opp ris etter anvisning
Bland sammen brunt sukker, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og sterk saus i en liten bolle.
Dryss over salt og pepper på kyllingstrimlene.
Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Legg kyllingstrimlene og brun den, ca 2-3 minutt på hver side. Hell sausen over kyllingen. Småkoke uten lokk til sausen tykner, 8 til 10 minutter.
Server med ris og pynt med litt vårløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
283,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
57,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Butter Chicken
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.10.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 kyllingbryst-fileter i store biter
1 1/2 ts. knust ingefær
4 ts. knust hvitløk
salt
1 ts. chili-pulver (NB! Dette er australsk chilipulver, som er ca. 3 ganger sterkere enn norsk)
2 ts. garam masala
200 g. naturell youghurt
2 ss. frisk sitronjuice
evt. noen dråper rød matfarge
Saus:
2 bokser hermetiske tomater
4 hvitløksbåter
10 g. frisk ingefær
1 ts. garam
4 ts. sukker
200 g. kremfløte
150 g. smør
1/2 plante frisk
Denne smaker utrolig godt. Og det er heller ikke så mye arbeid. Husk å bruk skikkelig smør, fløte og yoghurt.Fremgangsmåte
Oppskriften stammer fra 'Turban Indian Restaurant' i Melville, Australia.
Plasser kyllingbiter i en bolle og tilsett salt, ingefær, hvitløk, chilipulver og sitronjuice. Bland godt.
Tilsett yoghurt, garam masala og evt. rød frage. Mariner i minst 20 minutter.
Stek kyllingen på grill eller i panne. Ikke press på stykkene ellers vil saften forsvinne.
Saus:
Hakk ingefær og hvitløk og ha det oppi sammen med tomatene.
Plasser purèen i en gryte og tilsett smør. Kok purèeen til den blir tykk som saus. Ha i fløte, sukker, garam masala, fenugreek-blader og salt og kok i ett minutt etter at det har begynt å koke. Ha i kyllingen og ha over masse hakket koriander. Server med safranris og nanbrød..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
140,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Chilimarinert kyllingfilet
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2003Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4-6 kyllingfileter
Chilimarinade:
1 finhakket løk
2 finhakkede båter hvitløk
1-2 finhakkede, røde chili
1/2 ts knust grønn pepper
1 ss soyasaus
2 ss søt vin
2 ss olje
2 ts hakkede urter (mynte, oregano)
Gul paprikasaus:
2 finhakkede sjalottløk
litt revet frisk ingefær
1/2 båt finhakket hvitløk
450 g hakket, gul paprika
1 ss hakket timian
1 laurbærblad
1/2 dl sauternevin eller eplemost
2 dl buljong
salt og pepper
En smakfull rett som vi lagde i 2 versjoner. Men fikk ikke bilde av denne med kylling, så det gamle bildet gjelder.Fremgangsmåte
Mariner kyllingfiletene i noen timer (eller så lenge du har tid). Stek filetene i smør eller olje 3-4 minutter på hver side og la dem ”hvile” like lenge.
Gul paprikasaus:
Stek sjalottløk, ingefær og hvitløk mykt i smør i en panne. Ha i paprika, timian og laurbærblad. Spe med vin og buljong og la alt koke på svak varme til paprikaen er myk. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt. Sil den om nødvendig.
Kremet squash- og rødbetekompott:
Skjær 1 squash og 1 kokt, skrelt rødbete i staver. Ha dem i en kjele og hell på ca. 2 dl fløte. Kok i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Server kyllingfiletene med pasta, kremet squash- og rødbetekompott og paprikasaus. Pynt gjerne med noen ringer chili.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
76,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekt kyllingbryst med aprikossaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 store kyllingbryst
1 dash salt og pepper
2 ss matolje
2 hakkede løk
2 båter presset hvitløk
4 ss olje
2 laurbærblad
3 ss karri (gjerne blanding av mild og sterk)
1 boks hermetiske aprikoser, finhakkede (uten jus)
3/4 dl eplemost eller jus
2 dl hønsebuljong
2 dl matfløte
1 beger crème fraîche
salt og pepper
Denne sausen er bare så utrolig god. Og her med skikkelige kyllingbryst og litt aprikoser til pynt. Kyllingen kan evt grilles istedenfor steking.Fremgangsmåte
Varm opp litt olje i stekepanna. Ha i brystene og brun dem ett par minutter på hver side. Skru ned varmen og krydre, la de så surre i panna til de er gjennomstekte, 8-10 min. Eller etter hvor tykke de er.
Saus
Fres løk og hvitløk i olje sammen med laurbærblad og karri i ca. 10 minutter på svak varme. Ha i resten av ingrediensene og kok sausen noen minutter. Avkjøl noe og kjør sausen glatt i en hurtigmikser. Sil sausen og ha den over i en kjele. Er sausen for tynn, jevnes den med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper
Server kylling med saus og for eksempel ris. En salat passer fint til her.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
139,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3109