Fotograf:Rosemarie Pettersen Honey garlic chicken breast er en kjent kyllingrett som smaker nydelig. Den er rask å lage, enkel og tilbehøret kan du velge selv. Forskjellige varianter av denne finnes rundt forbi, men her har jeg fått inspirasjon fra Nagi i Australia. Anbefales.
Prøv å bruk lys soyasaus her.
Oppskriften inneholder 237 Kalorier, 26 g Karbo, 14 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Sesam, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Enten bank filetene flate eller del de i 2 på flaten. Bland salt, pepper og mel på en tallerken. Rull filetene i denne blandingen.
Smelt det meste av smøret i en stekepanne og stek filetene gyldne på begge sider ved middels god varme. 2-3 min på hver side. Ta de opp og hold varme eller lag plass i pannen til hvitløk og saus. Om filetene er litt tykke så stek litt lenger, de skal ikke være rå inni.
Skru ned varmen og ha i hvitløken ved siden av filetene(om de er fortsatt i panna) sammen med resten av smøret. Rør litt rundt. Ha så i vineddik, soyasaus, honning og sitron. La det koke opp litt og surre til det tykner. Ha i kyllingfiletene og vend de rundt i sausen før servering.
Server fileten på en tallerken med ris og lettstekte grønnsaker for eksempel. Pynt med koriander, chili, sitronskiver og sesamfrø.
Tips
Du kan gjerne steke kylling i en panne og lage sausen i en liten ved siden av. Bare la så de ferdig stekte filetene rulle rundt i sausen før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 33648)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2018-02-21
Oppdatert dato:2018-02-21