Cognac, Konjakk



Bilde av Cognac, Konjakk.

Kalorier og Næringsinnhold i Cognac, Konjakk

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 945 kilojoule
Kcal 225.8 kalorier
Protein 0 gram
Karbo 1 gram
Sukker gram
Kostfiber 0 gram
Fett 0 gram
Mettet fett gram

Notat

Fakta om Cognac, Konjakk.

Konjakk er brandy som er laget i cognac distriktet i Frankrike. Den lages av druer. Prosessen er lang og vanskelig, og har lange tradisjoner i dette distriktet.

Fremstillingsprosess

Druene høstes som regel i begynnelsen av oktober. Man pleier å måle sødmen i druene, og i år med mye pent vær vil høstingen starte tidligere.

Druene blir så presset og sendt til en gjæringstank, hvor de gjærer til hvitvin.

Så skal vinen destilleres og de skjer i 2 omganger. man oppnår da en sprit som inneholder ca 70% alkohol. Den første brenningen lager ett destillat som inneholder ca 25-30%, og neste brenning lager selve Eue De Vien. Denne blandingen er fargeløs for fargen kommer fra eikefatene ved lagring.
Mye av smaken i konjakken kommer fra denne prosessen og er veldig avhengig av druene. Nøkkelen til en god konjakk består i å beholde kvaliteten fra vinen.

Nå blir spriten helt over på nye eikefat, slik at garvestoffer går over i spriten. Etter dette helles konjakken over på eldre eikefat for videre lagring. Her bør den minst ligge 4 år og så kan den ligge i flere tiår. Etter flere års lagring blir konjakken tappet på flasker og evt lagt til videre lagring. Det er under lagringen på eikefat at fargen på konjakken kommer.
Selve prosessen med å lage eikefat er ett gammelt og ærverdig håndverk i Frankrike.

Ved tapping på flasker så blir det ofte blandet konjakk av forskjellige årganger for å finne den ultimate smaken. Konjakk klassifiseres ofte etter alder på den yngste i blandingen.
Slik at det kalles
  • VS når den yngste minst er lagret i 4 år.
  • VSOP når den yngste er minst 6 år.
  • XO når den yngste er minst 8 år.
Når konjakk kalles fine champagne, grande eller petite champagne refererer det til regionen innenfor Cognac distriktet.



Bruksområde for Cognac, Konjakk.

Cognac blir brukt til flambering, i sauser, til all slags delikatesser som blir preservert eller nedlagt i alkohol, og til desserter som pannekaker, zabiglione og andre søtsaker. Og selvfølgelig som drikke.
Innlagt dato
Oppdatert dato
16.03.2019
Hovedgruppe
Alkoholholdige drikke
Undergruppe
Brandy og konjakk
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
4,9 poeng satt av 10 brukere.
Besøk
5372
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Noen anbefalte oppskrifter som bruker Cognac som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Lumumba3.587,8112,757,510,48
Coq au vin med perlehøne3107,192,528,437,289,84







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Cognac, Konjakk med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Otard X.O945225,85001
Calvados945225,85001
Remy Martin VSOP945225,85001
Cherry Brandy945225,85001
Braastad V.S.O.P945225,85001
Remy Martin VS Grand Cru945225,85001
Remy Martin XO Excellence945225,85001
Otard Napoleon945225,85001
Slivovitz945225,85001
DE LUZE XO945225,85001
Stock 84 brandy945225,85001
Braastad VS945225,85001
Armagnac945225,85001
DE LUZE VSOP945225,85001
Brandy945225,85001

Kommenter med hjelp av Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.