And i rødvinIngredienser

til buljongen
litt smør eller andefett
halsen, krås, hjerte og vingespisser
1 charlottløk

til hovedretten
1 and (2 1/2 - 3 kg)
1 pastinakk/noen persillerøtter
6 charlottløk
2 1/2 dl rødvin
2 ts maizena mel
1 1/2 dl fløte
Fremgangsmåte:

Denne har vi laget et par ganger og vært veldig godt fornøyd. Festmat, selvsagt, men festen behøver ikke å være så veldig stor... Bortsett fra fløten og rødvinen finner du alt hos Mat & Mer! Det tar litt tid. 10 min forberedelse til buljongen som skal koke i en time, deretter 2 timers steketid og litt tid til oppskjæring og laging av saus. Det blir fort 4 timer totalt. God tid til å smake på rødvinen!

Slik gjør du:
Begynn med buljongen:
Endene fra Mat & Mer kommer med hals og innmat i plastpose inni anda. I tillegg skal du skjære bort vingespissene. Brun innmat, vingespisser og grovhakket charlottløk i fettet i en liten kasserolle. Hell over vann til det dekker, og la det koke i 1 time. Sil buljongen.

Anda
Sett ovnen på 225 grader. Skrell pasternakk eller persillerøtter og rensk og del charlottløken i to. Legg halvparten av løk og røtter inne i anden og sy den igjen mmed ufarvet bomullsgarn. (Vi har brukt sikkerhetsnåler!)
Gni anden inn med salt og pepper. Legg den i et ovnsfast fat eller liknende (med kanter - det blir mye fett!) med brystet ned. Steg den midt i ovnen i 15 minutter. Snu den og stek i 15 minutter til.
Demp varmen til 160 grader.
Hell av fettet, og hell rødvinen, samt resten av løk og røtter i fatet. Steg anden i 1 1/2 til 2 timer avhengig av størrelsen. Ta anden opp av fatet og hold den varm i avslått ovn mens du lager sausen.

Sausen
Sil skyen over i en gryte og la det stå til fedtet har samlet seg slik at du får skummet det av.
Kok skyen litt inn og tilsett ca. 2 dl andebuljong. Rør maizenamelet inn i fløten og pisk det inn i skyen. La sausen småkoke et par minutter og smak den til med salt og pepper.

Anretning
Ta ut fyllet. Renskjær anden* og legg den på et oppvarmet fat med litt saus over. Server resten av sausen og til. Vi har brukt skrubbete, halvdelte mandelpoteter til.

Renskjæring av and: Det er stort sett bryst, vinger og lår vi snakker om her. Skjær av lårene og skjær filleter fra midten av brystet mot ryggen på begge sider. Disse filetene kan igjen skjæres på tvers. Har du kokt det for lenge, blir det nok ikke så distinkte stykker - men det er godt for det! :-)

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat og Mer
(Intern: 2289)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-03
Oppdatert dato:2002-11-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andeconfit.Andeconfit.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.