Fotograf:
Oluf Lorentzen
Andeconfit er rett og slett andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt.
Ingredienser
6 porsjoner
1 boks Confit de Canard
Tilbehør:
skikkelig hjemmelaget potetmos
ovnsstekte småpoteter
sellerirotpuré
syltet rødkål
stekt sopp
ovnsbakte rotgrønnsaker
Fremgangsmåte:
Om boksen ikke har stått ute i romtemperatur (trenger ikke kjøling, siden den er hermetisert) kan du legge hele boksen i varmt vann i ca. 20 minutter, slik at fettet slipper rundt lårene. Legg andelårene på en rist og sett i ovnen. Ha en langpanne under slik at det overflødige fettet ikke renner ut i ovnen din. Stekes i 10-15 minutter på 225 grader. På slutten kan du sette på grillelementet for ekstra sprøtt skinn. (Obs! Pass på så det ikke svir seg.)
Tips:
Om du vil servere stekte rotgrønnsaker og/eller poteter ved siden av kan du bake disse i ovnen i ca. 30-40 min. på 200 grader, før du setter inn andelårene. Da vil fettet dryppe over grønnsakene og tilføre masse god smak.
Ta vare på fettet som ligger i boksen, sil det og sett det i kjøleskapet. Brukes til å steke grønnsaker, kjøtt og poteter i. Gir masse god smak!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Oluf Lorentzen
(Intern: 30467)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2013-05-28
Oppdatert dato:2013-05-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift