Andeconfit



Andeconfit oppskrift.
Fotograf: Oluf Lorentzen
Andeconfit er rett og slett andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt.

Ingredienser

6 porsjoner

1 boks Confit de Canard

Tilbehør:
skikkelig hjemmelaget potetmos
ovnsstekte småpoteter
sellerirotpuré
syltet rødkål
stekt sopp
ovnsbakte rotgrønnsaker




Fremgangsmåte:

Om boksen ikke har stått ute i romtemperatur (trenger ikke kjøling, siden den er hermetisert) kan du legge hele boksen i varmt vann i ca. 20 minutter, slik at fettet slipper rundt lårene. Legg andelårene på en rist og sett i ovnen. Ha en langpanne under slik at det overflødige fettet ikke renner ut i ovnen din. Stekes i 10-15 minutter på 225 grader. På slutten kan du sette på grillelementet for ekstra sprøtt skinn. (Obs! Pass på så det ikke svir seg.)

Tips:
Om du vil servere stekte rotgrønnsaker og/eller poteter ved siden av kan du bake disse i ovnen i ca. 30-40 min. på 200 grader, før du setter inn andelårene. Da vil fettet dryppe over grønnsakene og tilføre masse god smak. Ta vare på fettet som ligger i boksen, sil det og sett det i kjøleskapet. Brukes til å steke grønnsaker, kjøtt og poteter i. Gir masse god smak!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Oluf Lorentzen
(Intern: 30467)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Frankrike
Innlagt dato:2013-05-28
Oppdatert dato:2013-05-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andeconfit.Andeconfit.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.