Aprikosmarmelade med konjakk





Ingredienser

1 porsjon

500 g tørket aprikos
1 sitron
vann til bløtlegging
300 g sukker pr, 500 g fruktmasse
2 dl konjakk (eller aprikoslikør)


Annonse



Fremgangsmåte:

Legg aprikosene i bløt natten over. Kok aprikosene møre i bløtleggingsvannet. Vannet skal stå litt i underkant av aprikosene i kasserollen. Kok under lokk i ca 15 minutter. Rør om en gang i mellom.

Skyll godt av skallet på sitronen og skrell med potetskreller. Del skallet opp i tynne strimler. Rens fruktkjøttet for hvite hinner og del i biter og tilsett i kasserollen med aprikosene.

Kok opp og la småkoke under stadig omrøring i ca 15 minutter til marmeladen er blank og tykk. Tilsett konjakken rett før den fylles på varme glass.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9422)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Lesere: 6062 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aprikossmør.Aprikossmør.
Denne retten har 201,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.