Fotograf:
Dansukker
Aprikossmør kan brukes som pålegg eller brukes som en curd feks til iskrem ol. Oppskriften inneholder
201 Kalorier,
33 g Karbo,
2 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Aprikossmør er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2643 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Aprikossmør med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 201.38 | 1 703.43 | 340.69 | Kcal |
Protein | 2.24 | 18.95 | 3.79 | gram |
Karbohydrat | 33.32 | 281.85 | 56.37 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 7.27 | 1.45 | gram |
Fett | 6.38 | 53.97 | 10.79 | gram |
Mettet fett | 3.47 | 29.35 | 5.87 | gram |
Salt | 0.11 | 0.96 | 0.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.96 | Kr 33.50 | Kr 6.70 | .- |
Hele oppskriften veier | 846 totalt | 846 pr porsj | 169 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,18 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 5
dl
1. Skyll aprikosene. Legg dem i en kasserolle med 1 dl vann og kok til frukten er myk.
2. Ta bort skallet og kjernene. Bland frukten til puré eller sil den.
3. Tilsett sukker, sitronsaft og -skall samt eggene. Bland godt.
4. Hell blandingen i en kasserolle og kok opp under stadig visping til det tykner. Ta kasserollen bort fra varmen og rør inn smøret.
5. Hell over på varme, godt rengjorte glass. Sett på lokket. Oppbevares i kjøleskap. Holdbar i 3–4 uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 31870)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Innlagt dato:2015-01-03
Oppdatert dato:2015-01-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift