Fotograf:
Helios
Ingredienser
1 stk.
Hokkaido
(eller passe mengde ut fra hvor mange som skal ha)
Fremgangsmåte:
Hokkaido er en gresskarvariant som har navnet sitt fra en av de nordligste japanske øyer. Hokkaido dyrkes også i Europa, men nytt frø improteres hvert år fra Japan. Der dyrkes den på vulkansk jord med egenskaper som gir denne grønnsaken ern kraftig søt smak. Søtsmaken "ligger gjemt i frøet".
Det helt spesielle med hokkaidoen er at den virker varmende, og den brukes i flere land som forebyggende middel mot forkjølelse.
Det er en svært kompakt grønnsak, rik på stivelse og dermed billig, drøy og meget nærende. Den holder seg opptil 3 måneder, best i stuetemparatur
Litt om bakt hokkaido
Smaker som en søt bakt potet. Får en kpraktfull kraftig oransje farge. Skallet spises. Sitron og/eller hvitløkssmør passer oppå.
Fremgangsmåte
Hokkaidoen skjæres i storre stykker, pensles med litt Helios solsikkeolje. Drysses me Helios urtesalt, krydder eller noe sånt. Inn i ovnen på 200 grader Celsius i 25 minutter.
Det syrlige og smakskraftige balanserer og utfyller den søtlige smaken. I mykt smør blandes: sitronsaft, masse urtesalt eller salt, litt presset hvitløk (kan droppes), finhakket grønt (kan droppes).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Helios
(Intern: 2180)
Kategori:
Ovnsrett
Diett/allergi:
Veganer
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-10-25
Oppdatert dato:2002-10-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift