Fotograf:Frukt.no Denne gresskargryten kan serveres som en vegetarrett med brød til. Den er også et velsmakende, men litt uvanlig tilbehør til stekt kalkun.
Skrell og rens gresskaret og skjær innmaten i små terninger. Kok dem møre i minst mulig vann. Sil kokevannet fra.
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk til en glatt saus. La den småkoke i 3-4 minutter. Rør inn gresskar og sammenpisket egg i sausen og smak til med salt og pepper. Fyll massen i smurt, ildfast form og dryss over en blanding av revet ost og brødrasp.
Stek gryten nederst i ovnen på 180°C til den er rykende varm, fast og gyllen på toppen - ca. 30 minutter.
Server gryten varm med godt brød til eller som tilbehør f.eks. til stekt kalkun.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 27345)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Diett/allergi:
Vegetarmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2010-08-06
Oppdatert dato:2018-10-18