Behandling av felt skarvIngredienser


Fremgangsmåte:

Skarven, som de aller fleste sjøfugler, lever av fisk. Og med fisk følger transmak. Langs hele norskekysten er det sikkert like mange måter å nøytralisere transmak fra sjøfugl på, som det fins jegere. Men det alle har til felles, er målet; Velsmakende, mørt, mørkt og spennende kjøttretter.

Undertegnede er selv ihuga sjøfugljeger, og har pløyet gjennom like mange bøker som forsøk, på å få bukt med ”sjøkråka” sin forbannelse. Og konklusjonen, både etter utallige bøker om emnet, og etter mislykkede middager er:

1 Flå skarven like etter at den er felt. Mens byttet fortsatt er varmt!

2 Fjern øyeblikkelig fuglens innvoller. I kråsen ligger sannsynligvis fisk som vil sette usmak på kjøttet ved sin tilstedeværelse.

3 Fjern fuglens gule fettlag, som dekker deler av områdene på skrotten. Det er i dette fettlaget at fiskeoljen og dermed transmaken sitter.

4 Ta kun vare på det kjøttet du vil benytte, og behandle dette nøye. Skyll i saltvann, og pakk det godt inn før det puttes øverst i sekken.

5 Hjemme på kjøkkenbenken skylles kjøttet igjen, i ferskvann, før det enten fryses eller benyttes til kveldens middag.

Begrunnelse:

Selv om enkelte jegere sverger til å la sjøfugl modnes med innvoller i, og fjærdrakt intakt, kan det ikke påvises noe annen smaksforandring som følge av modningen enn tran, tran og tran. Det virker da som om umiddelbar flåing ikke frarøver viltet noe av sin smak, heller tvert imot. Enkelte oppskrifter på sjøfugl innbefatter kraft kokt på skrotten av fuglen, etter at de beste kjøttstykkene er skåret bort... med skrotten vil det følge fett, kjøttslintrer, blod og fragmenter av ben etter hagl-innslag... ingen av disse tingene vil tilføre smaken noe i positiv retning, det anbefales derfor at det benyttes en vanlig kjøttbuljong som basis for sausen.

Hvis man får, eller har kjøtt fra skarv eller annen sjøfugl, som ikke er flådd rett etter fangst, anbefales følgende hestekur:

Kok opp 2 liter vann, putt kjøttstykkene i, hell i en teskje med Natron-salt og gi vannet med kjøtt ett 10-minutters oppkok, hvor du tar av det fettsnerket som flyter opp... Magi!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8122)
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.