Blåbær bordvin



Ingredienser

blåbær
0,3 liter vann pr kg bær
200 g sukker pr kg bær
0,4 g ammoniumfosfat pr liter saft
5 dl forkultur av feks rosiner
eller annen frukt




Fremgangsmåte:

Overhell blåbærne med kokende vann. Rør godt og varm opp til 70°C og mos bærne. La det varmes i ytterligere 20 minutter før all saften presses ut. Tilsett sukker og ammoniumfosfat. Når mosen er kjølt ned tilsettes en forkultur av annen frukt, da blåbær er vanskelig å få til å gjære. Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 15306)
Kategori: Vinlegging
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-08-26
Oppdatert dato:2003-08-26
Lesere: 7981 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.