Ingredienser
blåbær
0,3 liter vann pr kg bær
300 g sukker pr liter saft
0,4 g ammoniumfosfat pr liter saft
5 dl forkultur av annen frukt
100 g sukker pr liter ettersøtning
Fremgangsmåte:
Overhell blåbærne med kokende vann. Rør godt og varm opp til 70°C og mos bærne. La det varmes i ytterligere 20 minutter før all saften presses ut. Tilsett sukker og ammoniumfosfat. Når mosen er kjølt ned tilsettes en forkultur av annen frukt, da blåbær er vanskelig å få til å gjære. Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider.
Vinen ettersøtes med 100 g sukker pr liter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 15307)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-08-26
Oppdatert dato:2003-08-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.