Blåbær hetvin



Ingredienser

blåbær
0,3 liter vann pr kg bær
300 g sukker pr liter saft
0,4 g ammoniumfosfat pr liter saft
5 dl forkultur av annen frukt

100 g sukker pr liter ettersøtning




Fremgangsmåte:

Overhell blåbærne med kokende vann. Rør godt og varm opp til 70°C og mos bærne. La det varmes i ytterligere 20 minutter før all saften presses ut. Tilsett sukker og ammoniumfosfat. Når mosen er kjølt ned tilsettes en forkultur av annen frukt, da blåbær er vanskelig å få til å gjære. Følg videre generelle retningslinjer for vinlegging på mine vinleggingssider. Vinen ettersøtes med 100 g sukker pr liter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 15307)
Kategori: Vinlegging
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-08-26
Oppdatert dato:2003-08-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.