Blodklubb fra Oppland



Ingredienser






Fremgangsmåte:

Noen blander ut blodet med vann eller melk, opptil 1/3 med melk. Andre koker en grynsgrøt og har i, eller blander blodet ut med potetrasp.

Til 1 liter blod blir det f.eks. tatt 1 tallerken grøt eller i overkant av 3 dl potetrasp. Foruten salt, blir det brukt krydder som pepper, nellik, allehånde eller timian. Hakket nyretalg blir enten hatt i røren eller lagt inn i hver enkelt klubb. Av mel er det byggmel som er mest brukt. Sukker eller sirup brukes ikke.

Røren må være så fast at den lar seg forme til klubb. Røren kan også klappes ut til fingertykke kaker som legges sammen to og to med nyretalg mellom (fettklubb). Dersom det brukes flesk inni klubben, bør flesket kokes en stund før det skjæres opp og brukes.
Klubben kokes i kjøttkraft eller i saltet vann. Koketiden varierer etter størrelsen på klubben, 1-2 timer.

Til klubben brukes mest fett, f.eks. skumfett fra kjøttgryta eller ribbefett med oppskavet surmyssmør og litt sukker eller sirup i. Enkelte bruker bare fett til blodklubb.


Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13829)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-21
Oppdatert dato:2003-05-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.