Blodpølse fra Fyresdal



Ingredienser

4 porsjoner

hjerte
lunge
1/2 lever
200 g nyrefett
2 liter blod
300 g flesk
salt
pepper
allehånde
timian




Fremgangsmåte:

Blodpølse er en gammel, næringsrik rett som alle laget så lenge det ble slaktet hjemme, uansett om det var gris eller sau. Så vanlig var denne retten at man ikke kjenner til noen nedskrevet oppskrift, men her er en mulig fremgangsmåte. Oppskriften kommer fra Fyresdal Bondelag.

Ta hjertet, lungen og halve levra og kok det sammen. La det hele stå til det blir kaldt og skjær det så opp i biter. Mal så en gang i kjøttkvern sammen med nyrefett, blod og flesk.

Ha i krydder etter smak: salt, pepper og rikelig med allehånde. Stek i jernpanne eller gryte og ha i timian.

Denne blodpølsen blir en grynet mørk masse. Server på flat tallerken med poteter til. Enkelte spiser den også med hvit saus. Drikk gjerne melk eller saft til.

Blodpølsen kan fryses i porsjoner.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2520)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.