25 liter melk 500 g risgryn sukker vaniljesukker kanel
Fremgangsmåte:
Kok melken i ca 2 timer. Ha så i risgryn og kok videre til en tykk velling med rødbrun primfarge. Rør hele tiden.
Sukker og vaniljesukker tilsettes etter smak når dylla er nesten ferdigkokt. Server kaldt med sukker og kanel.
Dylle er en melkerett kokt av melk og risgryn. Retten ble i Ål servert i rosemalt trekar, som også har navnet dylle. Ble mye brukt som festmat i gamle dager.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 12402)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Grøt Land:
Norge Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.