Tiden før jul er ekstra travel for de fleste av oss. Disse kakene er ikke bare enkle og raske å lage, de smaker også herlig. Mange har nettopp disse kakene som sine favoritter. Ingen av dem har steketid over 12-15 minutter!
Med denne deigen kan du virkelig boltre deg og bruke fantasien. Det er nesten ikke grenser for hvor mange slag du kan få til. Du kan fylle et helt kakefat med bare denne ene deigen. Kakene er enkle å lage.
Alle kakene kan du steke i stekeovnen ved 175 °C i ca 10 minutter.
Elt deigen sammen. Del den i to.
Lag Tyske skiver og Sjakkruter av den ene delen. Bland to egg i den andre halvdelen til de øvrige slagene.
Sett deigen kjølig i et par timer.
Tyske skiver
1/4 grunndeig
Trill 4 1/2 cm tykke pølser. Skjær opp i 1/2 cm tykke skiver. Legg på smurt stekeplate. Stek kakene.
Sjakkruter
1/4 grunndeig
Bland halve deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg pølsene oppå hverandre og skjær i tynne skiver. Stek kakene.
Smørkranser, riflekjeks, fylte kjeks og syltetøykaker
1 porsjon grunndeig
4 egg
Smørkranser
Sprøyt deigen ut gjennom kakesprut eller kvern med stjerneformet skive. Skjær i 12 cm lengder og form til kranser. Stek kransene.
Riflekjeks
Sprøyt ut som smørkranser. Skjær 2 1/2 -3 cm lange stenger. Stek stengene og avkjøl på rist.
Fylte kjeks
50 g kokosfett
1/2 plate kokesjokolade
1 egg
2 ss melis
Smør fyll mellom to og to kjeks.
Syltetøykaker
Kjevle en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut runde kaker ca 6 cm i diameter. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Brett den i to og trykk sammen kantene med en gaffel. Stek syltetøykakene.