Ingredienser
2 - 3 s.s. Fleskefett
2 - 3 s.s. hvetemel
ca. ½ l. vann
½ - 1 sjalottløk
pepper
salt
Fremgangsmåte:
Fett og mel blandes i gryta, spes med vann til passe tykk saus. Kokes sammen med hakket løk, smak til med salt og pepper. Serveres til dugurd med nykokte, varme poteter til. Duppa ble også brukt sammen med stekt flesk og poteter til middag.
Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18106)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-22
Oppdatert dato:2004-06-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.