Fettduppe fra Brandval



Ingredienser

2 - 3 s.s. Fleskefett
2 - 3 s.s. hvetemel
ca. ½ l. vann
½ - 1 sjalottløk
pepper
salt




Fremgangsmåte:

Fett og mel blandes i gryta, spes med vann til passe tykk saus. Kokes sammen med hakket løk, smak til med salt og pepper. Serveres til dugurd med nykokte, varme poteter til. Duppa ble også brukt sammen med stekt flesk og poteter til middag.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18106)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-22
Oppdatert dato:2004-06-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.