Finker





Ingredienser

lunge
hjerte
tunge
lever
kjøttkraft

poteter
kål
gulrot
purre

salt
pepper


Annonse



Fremgangsmåte:

Lærdølene bydde på "finker" på høsten da slaktetida kom. Da ble det alltid laget finker av innmaten av lamma. Dette var en vanlig middagsrett i Lærdal i eldre tid.

Man forvellet/kokte lungre, hjerte, tunge og lever. Deretter malte man massen i kjøttkvern og la det opp i en kasserolle og kokte det i kjøttkraften sammen med oppskårne poteter og mye grønnsaker. Salt og pepper etter smak.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14069)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26
Lesere: 10283 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.