Ingredienser
4 porsjoner
1 Elghjerte renset for fett og innvendige sener
Fyll:
-500 g revne poteter
-300 g sopp ( stekt/frest )
-1 liten finhakket purre
-3 ss tyttebær
-1 ts timian
- salt og pepper
Steking/ Trekking:
- Smør/ Margarin
- Kraft / Buljong
Fremgangsmåte:
Forvell hjertet og tørk av det med husholdningspapir.
Rør sammen alle ingridienser til fyllet.
Fyll hjertet og sy det igjen med en bomullstråd.
La matfettet bli nøttebrunt og stek hjertet på alle kanter.
Hell over kraft/buljong så det dekker hjertet.
Kok opp og la hjertet trekke ca 1,5 time.
Ta hjertet opp og la det hvile 10 min før det skjæres i skiver til serverring.
Serveres varmt, eller kaldt, med rørte tyttebær og godt grovt brød!
Denne oppskriften fant jeg i dette forumet.
Jaktjan.com
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
www.jaktjan.com
(Intern: 25352)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-12-12
Oppdatert dato:2008-12-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift