Fylt elghjerte



Ingredienser

4 porsjoner

1 Elghjerte renset for fett og innvendige sener

Fyll:
-500 g revne poteter
-300 g sopp ( stekt/frest )
-1 liten finhakket purre
-3 ss tyttebær
-1 ts timian
- salt og pepper

Steking/ Trekking:
- Smør/ Margarin
- Kraft / Buljong




Fremgangsmåte:

Forvell hjertet og tørk av det med husholdningspapir.
Rør sammen alle ingridienser til fyllet.
Fyll hjertet og sy det igjen med en bomullstråd.
La matfettet bli nøttebrunt og stek hjertet på alle kanter.
Hell over kraft/buljong så det dekker hjertet.
Kok opp og la hjertet trekke ca 1,5 time.
Ta hjertet opp og la det hvile 10 min før det skjæres i skiver til serverring.

Serveres varmt, eller kaldt, med rørte tyttebær og godt grovt brød!

Denne oppskriften fant jeg i dette forumet.
Jaktjan.com

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: www.jaktjan.com
(Intern: 25352)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-12-12
Oppdatert dato:2008-12-12


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 66,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.